Brussel beoordelingen vakanties & reizen | Zoover

met jonge kinderen, Mei 2012
"Brussel Leeft !"
Guy
Sfeer in stad
20-5-2012 cultuur, shopping, culinair en een redelijk leuk uitgangsleven (vooral cafés en Fuse) maken van Brussel een heel leuke plek om te bezoeken !

met partner, Apr. 2012
"Mooie stad"
gie vanheers
Sfeer in stad
10-5-2012 Mooiestad, veel te beleven. Alleen spijtig van de vele bedelaars die overal liggen...

met partner, Dec. 2010
"Kerst in Brussel"
Marc
Sfeer in stad
8-4-2011 Een weekendje Brussel in de maand december is bijzonder goed meegevallen. Zeer gezellige kerstsfeer op de Grote Markt en wijde omgeving 's avonds. Overdag zijn er de talrijke musea en andere culturele hoogtepunten van de stad en de kerstshopping (te verkiezen boven de te drukke kerstmarkt). Een tocht met het reuzerad is ook best aangenaam maar duur (voor een te korte rit - waarschijnlijk een gevolg van de te grote belangstelling). Een weekendje Brussel in de kerstperiode is voor herhaling vatbaar...

alleenreizend, Juli 2010
"Hoofdstad van Europa!"
Gunner
Sfeer in stad
10-10-2010 Brussel is een stad die je na enkele keren pas gaat appreciëren. Er is zeer veel te zien en te bezoeken. Enorm veel cultuur. Het nadeel aan de stad is dat het er druk is en dat de bezienswaardigheden ver van elkaar staan. Ondanks een goed metronetwerk.

met partner, Mrt. 2009
"Deze stad vraagt tijd en een tolerantie"
Stef
Sfeer in stad
24-3-2009 Ik merk dat vele mensen de stad pas na een tijdje appreciëren. Het is geen coherent en intact geheel zoals de andere Vlaamse steden, maar veel meer te zien. Maar soms is de overgang van de ene mooie plek naar de andere lelijk. De stad heeft zowel provinciale kenmerken als kenmerken van een hoofdstad. De stad heeft talrijke wijken in verschillende architectuurstijlen wat zeer interessant en verrassend is. Vergeet ook de JAPANSE TOREN EN HET CHINEES PAVILJOEN niet! Die ligt net naast het Atomium. De komende 5 jaar staan er wel allerlei vernieuwingsprojecten op stapel wat de stad reeds in een bouwwerf heeft veranderd. Veel plezier. Ps: ga ook naar Ter Kamerenabdij en de vijvers van Elsene.

Familie, Okt. 2008
"" schilderachtig mooi ""
Pierre Linssen
Sfeer in stad
18-10-2008 Brussel is dus écht de moeite waard!
Wij (mijn dochter, vrouw en ik) hadden weliswaar mooi weer, maar zelfs bij minder mooi weer is de stad zeker de moeite waard!

We hebben het atomium bekeken en van daaruit zijn we naar de oude stad gereden. 7 uur parkeren in een parkinghouse € 10,50.
De grote markt is onvoorstelbaar mooi en met name de omgeving van de grasstraat en de bergstaat (winkelpassages) zijn erg leuk en gezellig. Daarnaast talrijke mooie gebouwen.

Het leek wel een beetje Parijs waar we ook al 3 keer zijn geweest met de auto, maar Brussel is qua auto-verkeer een kamikaze-stad.

Tijdens het spitsuur is het een gekrioel van verkeer en daar moet je stalen zenuwen voor hebben, ze zeggen wat van Parijs maar Brussel vind ik echt veel gevaarlijker.

Maar desondanks: Brussel is geweldig !!

met vrienden, Sept. 2008
"Leuke stad voor een weekendtrip"
Eddie
Sfeer in stad
4-9-2008 Brussel is een hele leuke stad om eens een weekendje door te brengen. Van het oudste gedeelte (de Marollen), de bekende en mooie grote markt tot moderne EU gebouwen, grote parken en natuurlijk het atomium. Als manneken pis nog onbekend is, dat gaat een tegenvaller worden. Janneken Pis is dan orgineler (en een stuk onbekender) om eens te bezoeken, vlak bij de toeristische bar Delerium (waar ruim 2.000 soorten bier te koop zijn).

Al met al een leuke stad en lekker dichtbij om eens te bezoeken.