Wat een heerlijke vakantie hebben wij gehad.
Ik ging met enige aarzeling naar Bulgarije, maar toch won mijn nieuwsgierigheid het van de aarzeling. We wilden niet in het supertoeristische Sunny Beach zitten dus we kozen voor een hotel elders. Sunset Resort ligt ong. 30 min rijden met bus/taxi van Sunny Beach. Eerst hier in NL al contact gehad met het hotel om te vragen of glutenvrij eten mogelijk is en dat was het zeer zeker, maar hier kom ik later op terug.
Sunset Resort is een supermooi hotel/resort. De kamers liggen verspreid over diverse gebouwen. Wij hadden een 3 kamer-appartement ... goh wat een luxe ... compleet met zithoek, eethoek, keuken (met wasmachine, vaatwasser, koelkast etc; dit omdat je er ook o.b.v. logies kan verblijven; wij verbleven all inclusive), 2 badkamers en omdat wij op een hoek zaten 2 balkons, andere kamers hadden ook een mooi ruim balkon. De kamer was ook schoon. Ieder gebouw heeft zijn eigen restaurant, maar daar hoef je niet te eten. Je mag in alle restaurants eten. Het kan druk zijn bij het buffet, maar wij gingen altijd vroeg en hadden geen last van erge drukte.
Koud eten ... dat valt reuze mee ... wat wij zagen gebeuren is dat veel mensen eerst eten ging halen en dan hun salade of drank, ja dan wordt het eten vanzelf wel koud of bergen eten op hun bord gooien dat bevorderd het warm houden ook niet. Er was altijd wel iets te vinden op het buffet. En hadden we niet genoeg dan gingen we naar een ander restaurant en gingen daar weer eten. De inhoud van de buffetten verschillen namelijk per restaurant. Daarbij is onze zoon (11jr) ontzettend verwend. Hij moet namelijk glutenvrij eten en op dag 1 van onze vakantie werd hij 'gekoppeld' aan 'zijn' kok. Iedere ochtend konden we doorgeven wat onze zoon wilde eten voor lunch en diner en werd alles voor hem apart gemaakt en werd hij netjes bediend. Ongelofelijk wat er voor hem werd geregeld van glutenvrij ontbijt (brood, cornflakes), kleine versnaperingen (koekjes, rijstwafels) tot lunch/diner (pasta, vlees, vis, patat, groente, soep en desserts).
Zwembad was super. Strand was heerlijk. Animatieteam was top met gedurende de hele dag activiteiten. Mijn jongens 11 en 14 jaar de hele dag niet gezien, behalve als animatieteam stopte ivm lunchpauze; dan gingen wij natuurlijk ook eten. Het animatieteam verzorgde leuke shows in een soort van theater in de kelder van een van de gebouwen, omdat het in een kelder was, was het hier goed uit te houden ook al zat je binnen. Ook hier was een bar geïmproviseerd. Op het plein voor het hoofdgebouw zat iedere avond (behalve zondag) een muzikant en ja, als je hier iedere dag bij gaat zitten dan is afwisseling welkom.
Op de zondag is er de hele dag geen animatie, maar op het plein voor het hoofdgebouw was er 's avonds toch een kleine korte show; bijv. Bulgaarse folklore of een dansshow.
Wil je van het resort ... doe dit dan met de lokale bussen. Het kost echt niets. Een bezoek aan Nessebar, een oud stadje en staat op de lijst van erfgoed Unesco, is zeker de moeite waard. Uiteraard konden we een bezoekje aan Sunny Beach ook niet overslaan; goh wat toeristisch, maar zeker voor mijn jongens leuk om gezien te hebben. Het stadje Pomorie waar het hotel ligt is niet heel bijzonder. Je kunt wel vanaf Pomorie over een betegeld pad/boulevard (goed te belopen) teruglopen naar het hotel (of naar Pomorie toe); dit pad is ong. 3km.
Via de touroperator zijn mijn man en jongens nog wel georganiseerd op jeepsafari geweest (waar de lunch overigens ook glutenvrij geregeld werd) en dit was ook heel erg tof zoals het mij bij terugkomst werd verteld. Zelf geen behoefte gehad aan een dergelijke excursie en ik heb lekker bij het zwembad vertoefd met een boek ... dat hoort ook bij vakantie.
Wij zouden dus zo nog een keer teruggaan.