11-10-2010
Superfijne vakantie (2 weken in sept/okt 2010)!
Het hotel is vrij groot (Iberostar Dominicana & Punta Cana lopen in elkaar over en delen ook infrastructuur, is in feite zelfde hotel), maar toch overzichtelijk. Eten is écht goed, met voldoende afwisseling. A la carte is ook best ok, al viel het Gourmet Restaurant tegen (slechte kreeft!?!). Heel vriendelijke service, altijd lachend en vrolijk trouwens. Buiten het hotel boek je best uitstappen (kan zowel lokaal als via touroperator), want er is niet bepaald veel te beleven anders. Wij gingen er ook vooral om te duiken, maar dat was na Egypte toch wel een teleurstelling. Enkel de duikuitstap naar Caraïbisch gedeelte (Bayahibe, 1,5u rijden) was de moeite. Er wordt ook niet echt gekeken naar brevetten en met een goeie uitleg duik je vlot tot 30m (!!). De kamers van het hotel zijn ruim, en voorzien van alle nodige luxe. Animatieteam is alom tegenwoordig, maar niet opdringerig. Neem goeie muggenmelk mee, want ik telde uiteindelijk 64 beten!
17-5-2010
Pas terug van onze reis naar dit hotel dat we 14 jaar geleden ook reeds vertoefden, is en blijft een klein paradijs, met zijn prachtige lokatie, goede accomodaties, Iberostar aanpak met animatie, kinderopvang, uitgebreide selfservice buffetten met voldoende keuze, enz.
Als minpuntjes ervaren we de verouderde kamers (lopende wc, niet sluitend schuifraam, oude TV met troebel beeld, niet meer up to date badkamer), luidruchtige muziek aan het zwembad (veel te luide salsa muziek bij activiteiten - aqua gym, salsa dans leerschool, ...), kleiner zeevruchten assortiment tov 14 jaar geleden (gambas, verschillende vissoorten, ..), dresscode bij avondeten is niet meer aan de orde (shorten voor de mannen werd nu blijkbaar toegestaan), Oost Blok gasten hebben ook de weg naar de Caraïben gevonden ...
Kortom : goed hotel, eten en accomodatie O.K. maar kamers dienen aangepakt te worden, richt zich nu duidelijk naar een ander publiek (eerder jong dan ouder - generatie waar ik stilaan toe behoor)