Oberammergau beoordelingen vakanties & reizen | Zoover
Oberammergau

Beoordelingen Oberammergau

Er zijn helaas nog geen Belgische beoordelingen van bestemming Oberammergau gegeven. Je kunt wel een beoordeling over bestemming Oberammergau achterlaten.

Heb je deze bestemming bezocht?

9 beoordelingen over Oberammergau

Uitgaansleven
9,2
9,1
2,8
2,3
met jonge kinderen
"Zeer sfeervol dorp in een schitterende omgeving"
karin
Sfeer in het dorp
7-9-2009 Ik wil graag het beoordelingscijfer voor dit leuke dorp opkrikken, want dat is onterecht.
Ik ben hier in het verleden meerdere malen geweest en ik ben zeer positief. Het dorp ademt een ouderwets gezellige sfeer uit, het heeft leuke winkeltjes, waaronder de kerstwinkels van Kathe Wohlfahrt: heel leuk. kerstshoppen in de zomer!
Dan ligt het ook nog eens in een prachtige omgeving,waar veel te bezichtigen is, zoals de kastelen van koning Ludwig en het klooster Ettal.
De bergen nodigen uit tot mooie wandelingen en voor een dag shoppen ligt Munchen onder handbereik. Kortom, voor elk wat wils voor een geslaagde vakantie!

P.Janssen
1,0
11-6-2008 NOg nooit zoveel houtsnijwerk in een dorp gezien. In de zomer is het nogal een suf dorpje,overigens in een prachtige omgeving.
En al die "gemalde" huizen,prachtig. Wel een geweldige bruiloft meegemaakt in het kerkje,de mensen zijn erg gastvrij.

Familie, Dec. 2007
Marcel de Bie
Sfeer in het dorp
16-1-2008 Zeer mooi stadje, dicht bij kastelen, skigebieden, husky tochten, sleeen enz. Het dorp zelf heeft geen uitgaansleven - alleen prachtige natuur, mooie wandelgebieden en langlaufmogelijkheden. Gezelligheid na een fakkeltocht!
Aanrader voor de iets ouderen, rust en natuur liefhebbers!

Familie, Juli 2007
"Heerlijk!!"
Bep Reinders
Omgeving
24-10-2008 Wij gaan al jaren naar Oberammergau,soms gaan we naar een andere bestemming, maar meestal trekken we dan toch nog een weekje naar Oberammergau, de mensen zijn super, en natuurlijk de omgeving een plaatje!! Ook van de huisvesting kun je alleen maar goeds zeggen. Al met al een echte aanrader, en niet alleen voor ouedere mensen, onze kinderen ( 29 en 31 jaar en hun vrienden ) zijn al meegeweest en vonde het super.

Familie, Mei 2007
Honeybeezzz
Omgeving
24-5-2007 mijn schoonvader kwam er al in 1960 met zijn vriend, later met zijn gezin (mijn man en schoonzus) wij komen er ook al jaren met onze 2 kids en mijn ouders nu ook al voor de 2e x!het blijft gewoon trekken, super!dit jaar gaan we naar Italie, maar daarna nog een weekje hiernatoe, het verveelt gewoon niet, er is zoveel te doen!zowel zomers als s'winters zijn we hier geweest.het is er echt prachtig, als de Kofel in zicht komt worden we elke x weer helemaal blij!meestal huren we een ferienhaus, in Ober maar soms ook in Unterammmergau en dat bevalt zeer goed!het is alleen de laatste jaren erg toeristisch geworden, steeds meer Nederlanders ontdekken het en dat is wel jammer.16 jaar terug zag je er echt geen oranje nummerborden!het Wellenbad is echt een aanrader, heerlijk zwemmen met prachtig uitzicht op de bergen, daar kan niets tegenop wat ons betreft!

met partner, Sept. 2006
Bugs
Omgeving
10-9-2006 Een zeer toeristisch dorp aan de voet van de Alpen. Prachtig wandelgebied, maar ook de vele kastelen in de omgeving zijn zeer de moeite waard (Schloss Neuschwanstein, Schloss Linderhof bijv.). Dorp staat bekend om 't vele houtsnijwerk, het Passionsspielhaus (podium in de openlucht, een opera voorstelling bijgewoond, geweldig!) en de prachtige schilderingen op de huizen. Aan beide kanten van het dorp gaat een stoetjeslift of kabelbaantje de berg op, van waaruit je weer mooie wandelingen kunt maken. Garmisch Partenkirchen is een kijkje waard en mocht het een dag minder weer zijn, Munchen is ook niet ver (O'gau heeft treinverbinding). Busverbindingen met diverse kastelen zijn goed, zoals bijv. naar Schloss Linderhof: de bus heen, bezoek het "kasteel" en het enorme en indrukwekkende park eromheen, wandel terug naar O'gau (plm 15 km). Wandelingen staan goed aangegeven. Er is een GROOT zwembadcomplex, binnen en buiten. Zomers is dit alles de moeite waard voor een kortere vakantie!

Lou.P.M.FIJEN
Après ski
6-10-2005 leuk,vriendelijk, goed betaalbaar.
Wij komen er 2x per jaar en dat al 12 jaar.

met jonge kinderen, Nov. 2004
"Der Star ist das Dorf"
Frank Seibert
Uitgaansleven
Sfeer in het dorp
21-4-2010 "Das seltsamste Dorf seit Nazareth", sagte einmal ein Philosoph. Seltsam ist das Dorf vielleicht in der Hinsicht, dass es trotz seiner nur 5000 Einwohner kein Kuhkaff ist. Es ist lebhaft und die Kultur wird sehr hoch gehalten. Die Einwohner des Dorfes sind sehr freundlich; man bemerkt die Erfahrung mit verschiedensten Touristen. Idyllische Gassen mit bibelträchtigen Namen. Die Passion ist nicht nur in vollen Dekaden präsent. Man gelangt von O´gau direkt ins Graswangtal zum Schloss Linderhof und zum Kloster Ettal. Auch nach Garmisch ist es nicht weit. Uns gefiel der leicht sakrale Flair des Dorfs. Es gibt einen Satz, dessen Glaubwürdigkeit unterstreichen würde: wer Christus in seinem Leben verloren hat, findet ihn entweder in Jerusalem oder Oberammergau zu ihm. Ein reges Nachtleben habe ich nicht festgestellt. Nach Zehn war nicht mehr viel los auf der Straße. Die Mischung stimmt, so dass man frei nach Berti Vogts sagen kann: "Der Star ist das Dorf".

Reisbureaumedewerks...
Après ski
6-4-2004 Toeristische dorpje. Vooral bekend door de Passiespelen die om de 10 jaar worden gehouden. Verder veel houtsnijwerk. Ligt ideaal voor uitstapjes in de mooie bergachtige omgeving. De Königsschlosser zijn dichtbij, Garmisch is leuk, dagje Zugspitze en natuurlijk mag een bezoek aan München niet ontbreken.