Potsdam beoordelingen vakanties & reizen | Zoover
Potsdam

Beoordelingen Potsdam

Er zijn helaas nog geen Belgische beoordelingen van bestemming Potsdam gegeven. Je kunt wel een beoordeling over bestemming Potsdam achterlaten.

Heb je deze bestemming bezocht?

21 beoordelingen over Potsdam

7,5
met partner, Apr. 2012
"Leuk om een keer heen te gaan"
wullepie
Sfeer
24-4-2012 veel mooie oude gebouwen, paleizen, omringd door de natuur. En dat maar ca. een uurtje rijden vanaf Berlijn.

met partner, Apr. 2012
"Leuke stad waar nog volop wordt gerenoveerd"
akred47
Sfeer
22-4-2012 ik was hier voor het laatst in 1995, toen waren veel gebouwen in erg slechte staat na 40 jaar zonder onderhoud.

met partner, Okt. 2011
"Sfeervol ne mooi"
H.S te Enschede
Sfeer
5-10-2011 Potsdam is een erg mooie stad met vele buitenwijken waar je nog veel sfeer proeft van vroeger.
alles is goed te lopen dus geen gebruik hoeven te maken van het openbaar vervoer.
Je krijgt veel mee van de cultuur daar,veel mensen die muziek maken of hun handwerken tentoonstellen op de straten.
Veel kreatieve mensen met hun werkjes.
Kortom een goede en vooral sfeervolle stad heeft veel te bieden en te ontdekken,loop vooral de verborgen steegjes in daar is ook veel te beleven (vertopte barretjes en retaurantjes.

met partner, Juli 2011
"Potsdam"
Richard
Sfeer
17-7-2011 Very beautiful and historic buildings in Potsdam. Many nice restaurants and shops. Potsdam is for us the best place in former East-Germany untill now. We will visit it again soon!

met vrienden, 2011
"Potsdam: een prachtige plaats om in te wonen!"
Columbus
Sfeer
3-7-2011 Meerdere malen per jaar verblijven we in Potsdam. We voelen ons in deze stad, die zo vlakbij de geweldige stad Berlijn gelegen is, erg thuis.

Over een periode van 10 jaren zijn we er vele malen geweest en hebben we de stad en omgeving zien veranderen en mooier zien worden.

Wat maakt deze stad zo aantrekkelijk: de woningbouw, wijken die opgeknapt zijn of nog worden, aantrekkelijk winkelaanbod, genoeg restaurants, de kastelen en de parken in de omgeving, de meren en de vele waterwegen, het prachtige achterland, voldoende plekken in de omgeving die historisch van belang zijn en gezien mogen worden, goede OVvoorziening met Berlijn, etc.

Daarom geldt voor ons: uitgaan in Berlijn en wonen in Potsdam.

met vrienden, 2010
"Das Beste an Berlin ist Potsdam"
Helge
Sfeer
28-10-2010 Das Beste an Berlin ist Potsdam;-)) und das ist wirklich so. Wer gepflegtes Stadtleben auf hohem Niveau, gepaart mit Kultur und viel, viel Wasser und Natur sucht, der findet dies alles in der wunderschönen Stadt Potsdam. Ich als Berliner fahre so oft es geht nach Potsdam. Es ist einfach diese Mischung aus Stadtleben und das erleben von Kultur und Natur. Das alles befindet sich fast fußläufig irgendiwie immer in der Nähe. Bei jedem Schritt kann man spüren das die Potsdamer ihre Stadt förmlich lieben, man spürt es an Kleinigkeiten - aber genau das macht dieses Flair dieser Stadt aus, fast einmalig in Deutschland. Potsdam muss man gesehen haben, einfach herrlich. Es gibt immer etwas zu entdecken. Vorallem im Sommer ein Traum aus Wasser, Natur und Kultur.

met partner, Mei 2010
"De paleistuinen van Potsdam zijn Prachtig"
hoinjsz
Sfeer
1-6-2010 Het paleis SansSouci met de daarbij behorende tuinen, orangerie, neue schloss en andere bouwwerken in het park zijn zeker een bezoek waard.

Potsdam zelf vond ik niet zo bijzonder. Het er gemoedelijk. De hollandsche wijk is aardig maar niet speciaal.

met vrienden, Apr. 2009
"Geile Party"
martin
Sfeer
30-5-2009 Super viel Spaß hatten wir im Stilbruch. Super geiler Club mit toller Partymucke.
Auch da Ambiente war außergewöhlich.

met oudere kinderen, Okt. 2008
"Een stukje Duitse cultuur en geschiedenis"
Wolfgang
Sfeer
21-9-2010 Een bezoek in Berlijn is ook een dagje Potsdam waard. Met de S-Bahn ben je binnen een uurtje in Potsdam. En daar heb je dan vooral Sanssouci. Maar ook de stad zelf heeft mooie plekken zoals de Russische wijk of een Nederlandse wijk. In een afstand van 30 km vind je Babelsberg met de voormalige UFA-Filmstudios, waar ook het beroemde "DDR-Sandmännchen" geproduceerd werd.

met een groep, Okt. 2008
"Fantastische stad!"
Roij
Sfeer
23-8-2009 Een erg mooie stad met een mooie omgeving. Vooral slot & park Sanssouci zijn een bezoekje waard.

De stad straalt rust uit in tegenstelling tot Berlijn.