Onvergetelijk
'Ik wil terug!' Deze gedachte spookte nog vele weken na onze thuiskomst door mijn hoofd. Na die prachtige weken in Ghannah Lodge was de aanpassing aan het koude belgenlandje echt niet zo makkelijk.
De warme ontvangst, het lekkere eten, het mooiste hemelbed (!), de zee, de stille pracht van de woestijn vanop een kameel, het eerst voorzichtige maar later enthousiaste contact met de dorpelingen (één van de hoogtepunten: gaan dansen bij de dames thuis) en de kinderen,... een zeer overweldigende ervaring!
Dankuwel Greta, Heidi, bompa, en alle anderen.
een klein paradijs in de woestijn
Eenvoudig maar zeer verzorgd, vriendelijk en correct personeel, persoonlijke ontvangst, lekker eten, zeer hygienisch, programma van uitstappen etc op maat. Authentiek contact met plaatselijke bevolking.
fantastosch
ja, ik ben in november 1 week naar Ghannah Lodge op vakantie geweest en zit al te kijken wanneer ik terug kan keren, ik die dacht dat ik nooit verslaafd zou raken.
De e-mails waren veelbelovend, ik keek er echt naar uit.Ik werd op het vliegveld afgehaald door een heel vriendelijke Bedouin (spijtig ken ik zijn naam niet meer).Eénmaal aangekomen was de ontvangst zo hartelijk en gemeend dat ik mij direct thuisvoelde.Het eten van Numeri ....Numerie: iw soep is zoooooooooooooooo lekker, om van de rest niet te spreken.Ik heb echt mijn best gedaan om de dames Heidi en Greta te overtuigen om kookcursussen in te richten.Wat mis ik de babbels met de mensen van de lodge, de kinderen die elke dag naar school kwamen of met ons kwamen dansen.Ik deed een prachtige tocht in de woestijn en werd verwend door de begeleiders als een echte koningin. Wat waren ze fier op hun woestijn en zo blij dat ze alle mooie hoekjes konden laten zien. Ik heb te weinig ruimte om verder te schrijven-spijtig-GA ER NAARTOE
ik wil terug!
Een verblijf in de Ghannah Lodge is gevaarlijk. Na een week ben ik volledig verslaafd, de terugkeer naar de "beschaving" verloopt niet geheel vlekkeloos. Een week van pure verwennerij en grenzen verleggen. De Ghannah Lodge is niet alleen een idyllische plek waar je in de watjes wordt gelegd, het gehele concept is in die zin fantastisch dat niemand onbelangrijk is, ook niet het personeel of de buren, noch de honden, noch de katten. Respect voor het leven staat hier hoog in het vaandel. Bedankt Greta, Heidi, Ibrahim, Mustapha, Numeri, Abdelhak, Mahmoud, Nadia, Ali, Ismail, Mohamed en al de oums en de abs en de kinderen.
Onvergetelijk
Fantastische reis, onvergetelijk zowelvoor mij als mijn 13 jarige zoon, hij vraagt nog elke dag wanneer we terug gaan, met een minimum aan luxe toch een zeer grote indruk gemaakt, het eten, de begeleiding, de omgeving, de bevolking, de tocht door de woestijn, gewoon alles was super, voor mij nooit meer een All-inn
fantastische ervaring!
een geluk dat we dit hebben mogen beleven!
Verwachtingsvol vertrokken we naar Ghannah lodge. Als deze reis de sfeer van de webside +het e-mailcontact vooraf zou evenaren, mochten we dik tevreden zijn. en....... we zijn méér dan tevreden!
We hebben ons verwend gevoeld.
Verwend in:
- Het ontvangst en de begeleiding door de werknemers van de lodge.
- De persoonlijke aandacht door Heidi en Greta.
- Alle informatie, die we hebben mogen ontvangen door 'kartrekkers' met vele jaren levenservaring in Egypte; specifiek binnen dit project.
- Het mogen genieten van een sfeervol verblijf met goed en schoon sanitair en een zeer heldere zee.
- Variatie van heerlijke maaltijden, altijd smakelijk en goed verzorgd.
- Onze ontwikkelingskansen als westerlingen in tegenstelling tot de lokale bevolking van mezzina.
We zijn een week lang meegenomen in de wereld van de bedoeïen van mezzina.
deze vakantie had voor ons de sfeer van 'rust - respect - leren en beleven'!
het was bijzonder! (een absolute aanrader)
mooieplek om tot je zelf te komen
een echte aanrader voor mensen die van avontuur houden?een week is eigenlijk te weinig.
Greta en Heidi zijn pracht mensen ja onze kok die mogen we zeker niet vergeten!Dus mensen allen daar heen.
Noella
Een onvergetelijke vakantie
We zijn al 2 maanden later. Onze vakantie op Ghanah Lodge is nog bijna dagelijks inspirerend gespreksonderwerp tussen ons of met vrienden. Onze gevoelens over deze fantastische vakantie kan iedereen aflezen van onze stralende gezichten. Rust, stilte, kennismaking met de lokale bevolking, heerlijke maaltijden, een woestijntocht die ons herbront, een prachtige appelvaleiwandeling bij het St Katharina klooster, massages met de golvende zee als muziek en een duizend-en-één sterrenhemel als slaapmutsje .
Deze unieke ervaringen mochten we beleven dankzij Heidi en Greta die zorg bieden vanuit hun buik.
Heidi en Greta hebben plannen om de slaaphutjes op te smukken. Dat lijkt ons een prima idee om het verblijf nog aangenamer te maken dan het nu al is. Wij wensen hen bij deze veel succes met de verdere uitbouw van de lodge zonder verlies van haar authenticiteit. Dank je wel voor alles.
Wat een ervaring
Tijdens de kerstperiode zakten we met ons gezin af naar Ghannah Lodge. De meest geslaagde vakantie ooit voor onze kinderen, samen met de bedoeiense kinderen hebben ze een ganse in een paradijs bevonden. Dit gaf voor mij en mijn vrouw de gelegenheid om tot rust te komen. De service is er top, je hebt er onmiddellijk een thuis gevoel, overheerlijk eten, ontbijten aan de kant van de zee met een buitengewoon zicht. De kinderen noemen het er de max.
Hun website http://www.ghannahlodge.net
Het weekje chillen heeft ons terug klaar gemaakt om de bedoeiense wereld los te laten jammer genoeg en terug te keren naar het drukke westerse leventje.
De meest zalige plek een tweede thuis
Het is een plek van rust, genieten van al het pracht en praal rondom je. Lekker maar dan ook super lekker eten. Gastvriendelijkheid, lachen en plezier maken (je buikspieren worden er echt wel versterkt) kortom een unieke belevenis een unieke ervaring een must om te doen en een plek die je niet snel vergeten kan of achterlaten kan.
meld misbruik