Le Tréport beoordelingen vakanties & reizen | Zoover

7,4
Stranden
Sfeer
met partner, Apr. 2010
"Mooi weer is een must!"
Jan van der Meijs
Stranden
Sfeer
4-5-2010 We hebben een week doorgebracht in Le Treport (studio). Gelukkig troffen we er mooi weer op. Door de vele restaurantjes heerst er vooral s'avonds een leuk sfeertje. (het zou in het hoogseizoen wel eens té druk kunnen zijn) We hebben in deze week genoten van het enorme aanbod Fruits de Mer. Heeeeerlijk!
Het is lekker wandelen langs de boulevard en met een beetje geluk zie je een prachtige zonsondergang. De verlichte krijtrotsen zijn ook de moeite waard.
Neem schoonmaakspullen mee om je auto te ontdoen van de meeuwenpoep!!
We houden zeker goede herinneringen over aan ons bezoek aan Le Treport.

met partner, Juni 2009
"Afwisselend badplaatsje"
lucvt
11-6-2009 Te zien:
1. De imposante kerk is mooi gelegen en een overblijfsel van een abdij.
2. Het panoramisch zicht vanop de hoge krijtrots (falaise) van Le Treport. Je kan de trap nemen ofwel de gratis bergtrammetjes. Als je de trap neemt, sla dan halverwege 'rue du 8 mai' in om de ondergrondse Duitse commandopost Kahl-Burg te bezoeken. Honderden meters gangen op drie verschillende verdiepingen, gekapt binnenin de falaise. Meestal te reserveren via Office de tourisme.
3. Stadhuis
4. Dorpje Mers-les-Bains naast Le Treport is tijdens de oorlog gevrijwaard gebleven van bommen en de kleurrijke facades van de dure huizen zijn ongezien in de Benelux.
Uitstapjes:
- Veules-les-roses alwaar zich de kleinste stroom van Frankrijk bevindt (1.2km) : glashelder water - forellen - waterkersteelt
- Sotteville-sur-mer: een lange trap gekapt in de falaise opdat vissers in zee krabben wilden vangen. In de rotsen zie je nesten van meeuwen en zwaluwen.
- Dieppe: kapel van vermiste vissers, burcht.