Val Cenis beoordelingen vakanties & reizen | Zoover
Val Cenis

Beoordelingen Val Cenis

Er zijn helaas nog geen Belgische beoordelingen van bestemming Val Cenis gegeven. Je kunt wel een beoordeling over bestemming Val Cenis achterlaten.

Heb je deze bestemming bezocht?

11 beoordelingen over Val Cenis

7,6
7,9
met jonge kinderen
"Een mooi plaatsje met alle gemakken in de buurt"
Taco van der Lem
Après ski
26-1-2009 Het was erg koud (wind). Met zon bleef het er koud en hadden we er maar twee uur genot van omdat het gebied op de noord helling ligt. Veel sneeuw, brede pistes en leuke paadjes. voor ieder wat wils. Helaas waren er weinig gondels die ook behoorlijk gedateerd waren en was het er zeker niet allemaal even functioneel. Één van de (slechts) twee gondels waar wij mee omhoog gingen stopte al halverwege na 2 minuten om vervolgens 15 minuten met een stoeltjeslift (zonder kap) verder de kou in te gaan. Ook alle restaurants die wij tegenkwamen zijn in de schaduw gebouwd. Waarschijnlijk op één restaurant na maar die stond aan een piste die de hele week (?!) was afgesloten (onderaan de BUFFA bij Col du mont Cenis) dus die hebben we nooit gezien. Onze kinderen (vijf en vier jaar) zijn 2 keer bij de club PiouPiou geweest. Dit is een echte aanrader. Ze hebben het er flink naar hun zin gehad.

met partner, Jan. 2009
"Klein maar fijn"
Gerard
Après ski
25-1-2009 Val Cenis bestaat uit verschillende kleine dorpjes. Lanslebourg en Lanslevillard zijn de belangrijkste. Vergeleken met de meeste Franse skistations zijn deze dorpjes knus en gezellig. Er zijn voldoende winkels en restaurants maar het is allemaal veel minder toeristisch dan in pakweg Val Thorens of Tignes. Het skigebied is overzichtelijk en bestaat uit 2 delen: 80 km bij Lanslebourg en Lanslevillard en 45 km bij Termignon. Door 2 stoeltjesliften zijn de 2 gebieden met elkaar verbonden. Kenmerkend voor het skigebied zijn de vele groene en blauwe pistes. Ideaal voor beginners en kinderen. Boven de boomgrens zijn een aantal brede rode pistes. Op 2800 meter (het hoogste punt) heb je een prachtig uitzicht op Lac Mont Cenis en de Italiaanse Alpen.
Het prijsnivo van de restaurants is vergelijkbaar met andere Franse skistations: vrij prijzig dus. De bevolking is vriendelijk. Verwacht geen onstuimige après ski!

met oudere kinderen, 2008
"Weinig zon ,maar mooie piste"
lupini
Après ski
12-11-2009 wij zijn met kerst daar geweest ,er zijn zeker hele mooi piste erg ruim ,maar erg koud ,en weinig zon , ook hebben wij daar vast gezeten in een stoeltjes lift ongeveer 1 uur lang op 2700 meter hoog ,met onze zoon van 8 jaar !
verder kan je er erg goed wandelen ,ook met hond een aanrader

De beste prijzen en lastminutes voor Val Cenis bij:

Familie, Feb. 2008
W.Landman
Après ski
20-2-2008 Fantastisch skigebied. Met de hele familie inclusief de kids dus naar 2800m. En dan altijd kunnen kiezen voor een blauwe afdaling, een verademing t.o.v. Oostenrijk! Veel brede pistes, veel liften (2 gondels veel stoelliften en maar 2 slepers). 'savonds lekker rustig; een echte bestemming voor families! Wil je après ski? NIET naar toe gaan dan. Wil je lekker rustig met kinderen skiën? ZEKER naar toe gaan!

Familie, Dec. 2007
den Bekker
Après ski
4-1-2008 Prachtige natuurschoon. Uitzicht over bergmeer Lac du mont Cenis is uniek. Skigebied perfect voor kinderen en beginners. Ook voor gevorderden zeer aan te bevelen. Dorpje is echt minder. Restaurants en uitgaansleven zeer beperkt.

met vrienden, Mrt. 2007
Matthias Levering
Skigebied gevorderden
20-3-2007 für eine Woche Aufenthalt war das Skigebiet genügend abwechslungsreich. Trotz der eher schlechten Scheesituation in diesem Winter waren so gut wie alle Pisten befahrbar. Man kam auf jeden Fall mit Skiern bis in den Ort runter. Guter Kunstschnee.
Haben die Abende "spielend" im Appartment verbracht und dadurch den Ort nicht kennengelernt. Landschaftlich sah aber alles sehr hinreißend aus und der Ort machte bei der Durchfahrt einen sehr guten Eindruck.

met vrienden, Mrt. 2007
Matthias Levering
Skigebied gevorderden
20-3-2007 Beeindruckend für mich vor allem die Schneesicherheit. Wir waren in der "Hochsommerwoche" Anfang März 07 da. Es waren trotzdem 19 von 20 Pisten offen. Am Ende hatten zwar die Talabfahrten gelitten, aber oben war immer noch alles gut. Mehr kann man bei 19 °C in Deutschland wohl nicht erwarten. Oben im Skigebiet ist für Franz, Verhältnisse eine sogar gemütliche Hütte mit fairen Preisen. Die anderen haben wir nicht getestet. Bei unseren Versuchen Karven (schreibt man das so ?) zu lernen sind mir die teils sehr breiten Pisten entgegen gekommen.
Zum Ort kann ich weniger schreiben, da wir die Kombi: viel Skifahren + viel Essen gewählt haben; sprich Abends bei Wein und Essen versackt sind.
Positiv wie oft in Frankreich die leeren Skilifte. Meine längste Wartezeit an einem Sonnentag waren knapp 10 min ansonsten 0-3 Min. Die Gegend selber ist sehr hübsch. Ne größere Stadt für Sightseeing und so weiter ist glaub ich nicht in Nähe wurde von mir allerdings auch nicht vermisst.

onbekend
Diana
Après ski
27-12-2006 In febr 2006 geweest. Na 13 jaar in "mega-gebieden" in Frankrijk te hebben doorgebracht was dit wel even wennen. Toch hebben we ons prima vermaakt. De sfeer in het dorp en op de piste was uitstekend. De lokale bevolking heel vriendelijk. We zijn in de krokus geweest en absoluut geen lange wachttijden bij de liften. Heel overzichtelijk gebied en uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Wij zaten in Les Alpages de Val Cenis, heeeeel mooi!

met partner, Juli 2006
Jef-Susy
Omgeving
8-7-2007 Daar het een echt skidorp is en we hier in de zomer slechts hebben verbleven voor 1 nacht daar we op doorreis waren met de motor kunnen we niet echt een juiste indruk geven .

met vrienden, Mrt. 2006
Jolanda
Skigebied gevorderden
18-3-2006 Al met al een prima week gehad.
Geen idee hoe het uitgaansleven is. Wij lagen de meeste avonden uitgeteld op bed na een dag van veelvuldige inspanning.