26-1-2009
Het was erg koud (wind). Met zon bleef het er koud en hadden we er maar twee uur genot van omdat het gebied op de noord helling ligt. Veel sneeuw, brede pistes en leuke paadjes. voor ieder wat wils. Helaas waren er weinig gondels die ook behoorlijk gedateerd waren en was het er zeker niet allemaal even functioneel. Één van de (slechts) twee gondels waar wij mee omhoog gingen stopte al halverwege na 2 minuten om vervolgens 15 minuten met een stoeltjeslift (zonder kap) verder de kou in te gaan. Ook alle restaurants die wij tegenkwamen zijn in de schaduw gebouwd. Waarschijnlijk op één restaurant na maar die stond aan een piste die de hele week (?!) was afgesloten (onderaan de BUFFA bij Col du mont Cenis) dus die hebben we nooit gezien. Onze kinderen (vijf en vier jaar) zijn 2 keer bij de club PiouPiou geweest. Dit is een echte aanrader. Ze hebben het er flink naar hun zin gehad.
25-1-2009
Val Cenis bestaat uit verschillende kleine dorpjes. Lanslebourg en Lanslevillard zijn de belangrijkste. Vergeleken met de meeste Franse skistations zijn deze dorpjes knus en gezellig. Er zijn voldoende winkels en restaurants maar het is allemaal veel minder toeristisch dan in pakweg Val Thorens of Tignes. Het skigebied is overzichtelijk en bestaat uit 2 delen: 80 km bij Lanslebourg en Lanslevillard en 45 km bij Termignon. Door 2 stoeltjesliften zijn de 2 gebieden met elkaar verbonden. Kenmerkend voor het skigebied zijn de vele groene en blauwe pistes. Ideaal voor beginners en kinderen. Boven de boomgrens zijn een aantal brede rode pistes. Op 2800 meter (het hoogste punt) heb je een prachtig uitzicht op Lac Mont Cenis en de Italiaanse Alpen.
Het prijsnivo van de restaurants is vergelijkbaar met andere Franse skistations: vrij prijzig dus. De bevolking is vriendelijk. Verwacht geen onstuimige après ski!
12-11-2009
wij zijn met kerst daar geweest ,er zijn zeker hele mooi piste erg ruim ,maar erg koud ,en weinig zon , ook hebben wij daar vast gezeten in een stoeltjes lift ongeveer 1 uur lang op 2700 meter hoog ,met onze zoon van 8 jaar !
verder kan je er erg goed wandelen ,ook met hond een aanrader