Chersonissos beoordelingen vakanties & reizen | Zoover

19 beoordelingen over Chersonissos

7,5
6,3
met partner, Mei 2012
"Een groot uitgangsdorp met honderden winkeltjes."
jan_imbrechts
Sfeer
27-5-2012 Zeer goed gelegen om het eiland te verkennen, er is altijd iets te doen. Als je rust wil neem een hotel buiten het centrum.

alleenreizend, Apr. 2012
"Nog aan het ontwaken uit de winter"
lies
Sfeer
22-4-2012 Volgens de reisbureauhostess waren wij nog maar de tweede vlucht die arriveerde in het dorpje en was de volle seizoensbedrijvigheid nog niet aan de gang. Dat was te merken: veel horecagelegenheden waren nog niet open, dat gaf een desolate indruk. In de buurt is een openluchtmuseum (niet bezocht) en kan je wandelen in authentieke dorpjes. Het strand is beperkt, moeilijk toegankelijk (dieper dan de weg) en er liggen rotsen of keitjes. Niet echt iets om met je handdoek naartoe te trekken. Sommige plekken waren ook echt vuil (afval). Het is een kleine 2km stappen naar de bushalte van waar je dan weer wel uitstappen kan maken. Veelal klassieke Griekse eetgelegenheden, neigend naar de fastfoodkant. Vlakbij het hotel is een seafoodrestaurant (wat achteruit gelegen), dat er wel degelijk en iets kwalitatiever uitzag. Wel mooie zeezichten en rustgevend! Enorm vriendelijke bevolking, totaal niet opdringerig.

met partner, Apr. 2012
"Natuur en geschiedenis gaan er hand in hand"
Mertens
Sfeer
15-5-2012 Langs de kust volop vertier en voor elk wat wils. In het binnenland, prachtige vergezichten en mooie natuur. Geschiedkundig is er heel wat te ontdekken op Kreta. Zeker een auto huren en de omgeving verkennen. De bevolking is heel vriendelijk en behulpzaam.

"April 2012"
Taelman
Sfeer
24-4-2012 in deze periode is slecht een deel van zowel winkels e.d open en daardoor was het rustig vertoeven en toch wel genieten

met partner, Apr. 2012
"Volgens mij een te mijden plek in hoogseioen."
michel
Stranden
8-5-2012 Men was zich aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen en al die Hollandse opschriften voorspelden niet veel goeds. Wie gaat nu naar Kreta voor bv Friet van Piet of om bij een andere Hollandse zaak pannenkoeken met Nutella te gaan eten.

met partner, Okt. 2011
"Niet voor ons"
Saskia
Sfeer
27-10-2011 gelukkig verbleven we niet in Chersonissos maar vlakbij in Old Chersonissos waar het gezelliger was, buiten het drukke zomerseizoen voelt Chersonissos een beetje akelig aan.

met oudere kinderen, Juli 2011
"Druk maar gezellig"
kdb
Stranden
8-8-2011 Heel druk maar gezellig.
Ideaal als je aan de rand van Chersonissos kan verblijven.

met vrienden, Juni 2011
"Oh Oh Cherso... NOT!"
Lynn Yserbyt
Sfeer
6-7-2011 Chersonissos is zeker de moeite, ik ben er tal van keren geweest.

Met een prachtige kleine haven, die 's avonds van veraf gezien kan worden. Honderden lichtjes verlichten de kaai en de restaurantjes. Gezellig tafelen aan het water met heerlijk Grieks eten en een glaasje Retsina. Wat heeft een mens nog meer nodig, juist ja.. Feesten of niet?

Wel in Chersonissos zullen de partyanimals zeker hun gading vinden. Reken maar op wat marginaal gedoe, dronken uitgelaten Nederlanders, Engelsen en Oost-Blokkers.

Cultuur zul je zo op het eerste zicht niet vinden in Cherosnissos. Maar wanneer je wandelt en je ogen opent zul je zien, her en der opgravingen, onafgewerkt weliswaar. Een fontein in het midden van de straat en bovenaan Chersonissos, daar moet je zijn, de bergdorpjes: Koutouloufari, Old Hersonissos en Piskopiano.

Stranden zijn te druk en veel zand heb je niet. Om in het water te gaan doe je best waterschoenen mee, want de kustlijn is bezaaid met rotsen waarop zeeegels zitten.

met partner, Mei 2011
"Niet gezellig"
John en Greet
Sfeer
10-6-2011 Wij zijn meermaals door Chersonissos gereden met de scooter en vonden het daar niet gezellig. Een grote winkelstraat met bars, winkels, superettes, en souveniers.
Geen echte griekse sfeer te vinden.
Het oude Chersonissos is heel wat mooier en gezelliger maar wel heel klein.
Het ligt de bergen in op zeker een dik half uur stappen (bergop) Daar is er een klein gezellig pleintje met enkele leuke restaurantjes en Griekse sfeer genoeg!!
Zeker een bezoekje waard...

met partner, Mei 2011
"Zeker voor herhaling vatbaar"
eddy
Sfeer
5-6-2011 Zeer toeristisch met vaak overdreven schreeuwerige reclame, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de vriendelijke gastvrijheid van de bevolking. Voor de minder jonge bezoekers zoals ik, zijn juni en september de aanraders. Voor de jeugd kan ik mij best voorstellen dat juli en augustus een paradijs zijn.
Wie van wandelen houdt moet zeker de dorpjes Piskopiano, Koutouloufari en Hersonnissos Village bezoeken. 1500 meter de berg op en terrasjes met een prachtig uitzicht, goedkope winkeltjes en gezellige restaurantjes zijn uw deel. Geniet er evenveel van als wij deden.