Hotel Abbazia dei Collemedio**** in Collazzone-Collepepe Italië 8.1 vakantie beoordelingen | Zoover
Hotel Abbazia dei Collemedio**** Collazzone-Collepepe

8,9
met partner, Sept. 2011
"Schitterend hotel"
Kries
20-9-2011 Dit buitengewoon goed en mooigelegen hotel is top voor wie voor weinig geld Umbrie wil verkennen. Vanop het terras heb je een prachtig uitzicht over de vallei, en toch zit je binnen drie minuten op de snelweg naar Perugia en al die andere mooie stadjes.
Vraag wel een kamer in het hoofdgebouw: deze zijn authentiek ingericht, met airco en koelkastje, en met inderdaad wel een beetje weinig bergruimte. Mits wat organisatie lukt het wel. De badkamer is klein, maar toch vrij ruim naar Italiaanse normen. Het kraanwerk is wel aan vervanging toe. De kamers in het bijgebouw leken me te mijden: zonder airco en afgelegen.
Verder was alles er prima: het buitengewoon lekkere eten met keuzemenu (vis - vlees - vegetarisch), de twee mooie zwembaden, het gezellige terras met goedkope drankjes: glas wijn vanaf 2,5 euro, sterke drank vanaf 3 euro, cocktails vanaf 4 euro. Enkel bier is nogal duur.
Tip: volg je GPS zeker NIET over de zandweg naar het hotel, er is ook een geasfalteerde toegangsweg!

met jonge kinderen, Apr. 2011
"Prachtige ligging, lekker eten en overal dichtbij"
peter
22-4-2011 Hotel is zeer mooi gelegen op een heuvel. Overal dichtbij om Assisi, Perugia, Montefalco, Todi, Orcum, ..... te bezoeken.
Hotel beschikt over twee mooie zwembaden.
Avondeten bestaat uit een vier gangen menu. Het eten is zeer lekker.
Zullen zeker nog eens teruggaan.

met oudere kinderen, Aug. 2010
"Een fantastisch hotel voor groot en klein"
Peter Vandekerckhov...
14-12-2010 Het was dit jaar de tweede maal dat wij op vakantie waren in de Abbazia. Dit was de eerste maal dat wij een tweede maal terugkeren naar dezelfde vakantiebestemming. Voor de kinderen is dit een echt paradijs. Veel nederlandstaligen (vnl vlamingen) wat het gemakkelijker maakt om vriendjes te maken. Ook de bediening is super en vriendelijk. Onze zoon had net voor de vakantie zijn arm gebroken, maar met wat creativiteit en hulp van het hotel heeft hij geen dag zonder zwembad geweest. Het eten was dit jaar nog beter dan vorig jaar.
Kortom, terug een fantastische vakantie gehad. Wij raden dit hotel zeker aan.

met jonge kinderen, Juli 2010
"Goede locatie"
Maggy Peeters
23-8-2010 Rustig en toch heel centraal gelegen hotel. De kamers zijn veel te klein wanneer je daar met 3 moet overnachten. Opbergruimte is onvoldoende. De badkamers zijn dringend aan renovatie toe. Het ontbijtbuffet en de keuze van de maaltijden is heel goed. Vriendelijke bediening. Heel veel families met kinderen, dus aan vriendjes geen gebrek. Prima uitvalbasis voor excursies. Het systeem met de chipkaart aangaande het verbruik van dranken is een goed systeem zodat je op het einde van je vakantie niet voor verrassingen komt te staan.

met partner, Sept. 2009
"Goede prijs kwaliteit."
Noël V.
29-9-2009 Dit hotel: goed gelegen met mooi overzicht op de omgeving. Niet ver van de autoweg. We hadden een grote en nette kamer met een beneden- en bovenverdieping in het hoofdgebouw. Te weinig bergruimte voor kledij. De badkamer is oud: douchekop vast in de muur en sterk verkalkt waardoor het water naar alle kanten spuit, de douchekraan is versleten, een douchegordijn. 5 minuten wachttijd vooraleer er warm water is. Eénmalig zelfs geen warm water. Tuin en zwembad zijn in orde. Leuk terras waar je niet verplicht bent om iets te drinken.
Maaltijden: voldoende keuze, goed gevarieerd. Behulpzaam en vriendelijk personeel. Drankrekening wordt bijgehouden op een chipkaart, genre bankkaart. Bij elke bestelling krijg je een kasticket met het totaal van uw consumpties tijdens het verblijf. Géén verrassing op het einde dus.
Umbrië: mooie landschappen, wel zéér slecht onderhouden wegen. Veel minder toeristen, wat een pluspunt is. Leuke dorpjes en stadjes. De toerist wordt er nog met open armen ontvangen.

met jonge kinderen, Aug. 2009
"Zeer goed hotel"
etienne lampaert
28-8-2009 hotel is zeer goed te noemen
zijn daar geweest van 9 tot 23 aug 2009
we hadden een kleine kamer met eigenlijk weinig opbergruimte voor de kleren
personeel spreekt voldoende engels om te communiceren
onze airco was uitgevallen = hersteld binnen de drie uur
kamer was netjes
eten was super ,wel niet zo aangepast aan kleine kinderen ; we hadden er eentje van 6 jaar bij en die hebben de neiging om niet alles te eten wat ze niet kennen
zwembad was goed , maar er was op het moment dat we daar waren een probleem met de bacterien , zijn meerdere kinderen afgevoerd met oorontstekingen
hotel op zich is rustig maar als je kamer zich situeerd naast de eetzaal (kamer 304) kan je nachtrust wel serieus tegenvallen , tijdens ons verblijf geen trouwfeest maar wel een fuif na het avondeten van 15 aug en dat hoor je duidelijk in je kamer
ROUTEBESCHRIJVING
E 45 ROME
AFRIT RIPABIANCA RECHTS AFSLAAN OP KRUISPUNT LINKS AFSLAAN NA 200 M VOOR HET 1E HUIS RECHTS AFSLAAN EN DAN DE BERG OP

met jonge kinderen, Juli 2009
"Een super hotel"
een belgische famil...
31-7-2009 Wij zijn 14 dagen in dit hotel geweest en het was gewoon prachtig. het ontbijtbuffet waarvan was zeer uitgebreid voor Italiaanse normen. De harde broodjes die we 1 keer per week kregen (ipv de afgebakken broodjes) waren inderdaad hard. Maatr deze broodjes zijn wel typisch voor de streek: bestel maar eens een broodje bij de Italiaanse bakker. De maaltijden zijn zeer afwisselend, ruim voldoende en de service is supersnel én vriendelijk én meertalig.
Onze kamers waren klein maar zeer verzorgd en de handdoeken werden dagelijks ververst. Ook de lakens werden meerdere keren per week vervangen.

Er waren ook gratis zwembadhandoeken.

De miniclub was ook leuk en zeker niet opdringerig.

Er waren inderdaad veel jonge Vlaamse gezinnen wat het natuurlijk voor onze kinderen superleuk maakte. Het zwembad vond ik absoluut niet druk. Bij momenten was je soms alleen in het zwembad. Uiteraard werd het drukker vanaf 16u, wanneer iedereen terug van uitstap kwam.

met oudere kinderen, Juli 2009
"Fantastische vakantie gehad"
familie jaspers rey...
31-7-2009 Zeer goed hotel met zeer lekker eten. bediening in restaurant was iets minder ( veel jong personeel ). Ligging : zeer afgelegen, geen mogelijkheid om te voet naar het dorpje te gaan;
eerste dag hadden we met de kamer geurhinder met de afvoer. dezelfde avondnog 2 aparte kamers gekregen om te slapen, de dag erop de suite gekregen voor ons gans verblijf. waren al zeer vroeg daar ( 08u00 ). Ontbijt aangeboden gekregen van het hotel ( niet moeten betalen ); zeer goede service, dadelijk het probleem aangepakt en ook nog opgelost. Perfect !!
conclusie : een overgetelijke vakantie geweest, een aanrader !!!!!

met partner, Juli 2009
"Mooi hotel"
annelies
29-7-2009 Ik heb met partner 10 dagen gelogeerd in dit hotel. Op een paar minpuntjes na was dit een goede ervaring. Het hotel is in een mooi omgeving gelegenen de tuin is proper en mooi aangelegd.

Wij hadden een kamer in het hoofdgebouw en deze was mooi en groot genoeg op de badkamer na. Zeer kleine badkamer en beschimmelde douche + douchegordijn ...

Het zwembad is mooi en groot genoeg maar de ligzetels werden tijdens onze vakantie ook gereserveerd door andere mensen waardoor je vaak geen plaats meer had als je toekwam na een uitstap. Dit is echter geen fout van het hotel uit, zij hebben hier zelfs maatregelingen voor getroffen om het te voorkomen.

Qua taal kan je je zeker en vast behelpen met wat engels en frans. Het personeel doet zijn best om u in deze talen verder te helpen en dat lukt goed.

Het eten is in het algemeen heel lekker. Enkel in het weekend krijg je s morgens uitgedroogde broodjes van het avondfeest de dag ervoor.

In het algemeen dus een mooie vakantie gehad!

met partner, Juli 2009
"Mooi hotel met goede ligging voor uitstappen"
Isabel
24-7-2009 Mooi charmehotel, zeer rustig gelegen, maar ideaal voor allerlei uitstapjes in Umbrië en ook Toscane. Bediening is heel goed, personeel is zeer vriendelijk. Avondeten (4-gangenmenu) is lekker, ontbijt iets minder (inderdaad harde smakeloze broodjes). Aan het zwembad is het een drukte van jewelste, vrije zetels zijn 's namiddags niet meer te vinden en de mensen leggen al van 's morgens hun handdoeken op de zetels om deze vrij te houden. Voor mensen zonder kinderen zou ik dit hotel niet aanraden, vooral aan het zwembad is er echt veel lawaai en wild gedoe. Het hotel zit ook bomvol Belgen (zeker 95% vd gasten), waardoor je er meer Vlaams hoort dan Italiaans. Je vakantiegevoel verdwijnt zo wel een beetje.
Wij hadden een kamer ih bijgebouw: authentiek, maar geen airco (dodelijk in juli, wij moesten een ventilator kopen) en een mini badkamertje zonder enig comfort. De douche was boven de wc en zonder douchebak (dus gewoon een afvoer in de vloer), waardoor onze kamer elke keer overstroomde.