(Cruise)schip Ms Noordam in 8.8 vakantie beoordelingen | Zoover

met partner, Feb. 2012
"Caraïben"
lesley_iemants
Entertainment
15-4-2012 Wij hebben de oosterlijke caraïben gedaan met de ms noordam. Was onze eerste cruise. We waren onder de indruk van alles. De service was uitmuntend. De cabins proper,onderhouden. Alles was goed georganiseerd. Het eten vonden wij héél lekker (kwaliteit) de show waren goed. Casino was niet druk. Poker & craps werden (bijna) niet gespeeld,jammer. Het feit dat HAL zich richt op een ouder publiek vonden wij een pluspunt. Je kon overal genieten van rust. Geen geroep,lawaai of storende jongeren. Het betalen van een vast tip (11.5 dollar Per persoon per dag) vonden wij teveel van het goede. Hebben dit dan ook niet gedaan (moet je laten weten aan de receptie) & hebben zelf de personen die ons bedienden (kamerjongens + our waiter Heru) een fooi gegeven. Hebben genoten van deze cruise en gaan zeker nog met HAL cruisen.

met partner, Mei 2011
"Droomvakantie middelanse zee"
J & I
Entertainment
27-5-2011 Prachtig schip, eten is gewoon overheerlijk en op de 'formele' avonden zelfs decadent goed (voorgerechtje van foie gras, caviaar en gerookte zalm samen bijv.).
De bediening van het personeel is ook zeer goed, zowel de kamerstewards als de diner stewards doen hun werk subliem. Het was wel onze eerste cruise, maar zeker niet onze laatste met de Holland America Line.
Alleen zullen we even moeten dieëten om de overtollige kg's weer weg te krijgen.
En wat de bestemmingen betreft viel alles ook zeer goed mee, Barcelona, Cannes, Tunesië, Rome. Enkel Palermo is ten zeerste af te raden, want dit is echt een vuile stad met zeer arrogante, onvriendelijke, geslepen mensen.
Maar conclusie: Als je éénmaal een cruise hebt gemaakt met de Noordam, wil je nooit meer iets anders.