15-4-2010
De Fantasia is een mooi schip, daar kan niets over gezegd worden. Of dat lang zo gaat blijven is nog maar de vraag!!
Wij gingen met drie volwassenen (partner en moeder) een weekje cruisen (niet de eerste keer), viel dat even tegen met MSC.
Er waren heel veel kinderen aan boord, (ik heb niks tegen kinderen, ik heb er zelf drie),Italiaanse kinderen die volledig losgeslagen waren, gevolg: lawaai, alles overal vuil, geen respect voor andere mensen. Het personeel stond erbij en keek er naar.
Verder was de kwaliteit van het buffet (ontbijt en lunch) beneden alle pijl, het eten was koud en het was iedere dag hetzelfde.
Het restaurant voor s'avonds viel wel mee, maar de kwaliteit was niet echt schitterend.
Er was naar mijn mening te veel personeel dat niets te doen had of geen goesting had om iets te doen.
Al bij al dus niet voor herhaling vatbaar!!!
19-2-2009
Hebben zonet voor de eerste keer met MSC een cruise gedaan, terwijl we al ervaren cruisers zijn bij Celebrity, RCCL en Costa.
De Fantasia is het meest moderne van de MSC-vloot en beweeert - op dit moment - het grootste Europese schip ooit te zijn.
Eenmaal aan boord krijg je inderdaad een groot
"amai"-gevoel. Alles is groot & sjiek & uiterst verzorgd met de nodige Italiaanse flair.
Het schip is groot, maar toch overzichtelijk.
Maaltijden waren ok, maar iets minder verzorgd dan bij de andere ( en veel duurdere ) rederijen.
Hadden deze aanbieding bij de blauwe vogel geboekt, en we moesten slechts 699,-€ betalen voor een buitenkajuit. Zo voordelig hebben we nog nooit een cruise gedaan ! Wel spijtig was dat we nu met een publiek moesten reizen dat eigenlijk nog nooit een cruise van dichtbij had gezien of meegemaakt, eerder een "Benidorm"-publiek.
Deze horen echt niet thuis op een cruise, want ze halen het algemene klasse-niveau, wat een cruise toch is, serieus naar omlaag.