29-8-2011
Een ruim driekamer-appartement, van alle gemakken voorzien. Keukeninventaris zeer volledig. Tot vaatwasser, hete lucht oven, magnetron, wasmachine, strijkplank/ijzer aan toe. Elke slaapkamer een eigen badkamer. Op straatniveau woongedeelte met balkon. Tegen de berghelling, trap naar beneden, de slaapkamers. Terras in de tuin met twee ligbedden. Negatieve puntjes: De matrasbescherming. Deze was warm, plakkerig en kraakte enorm. Wij kwamen 's avonds aan. Er zat een envelop op de deur van de receptie en we moesten via een telefoon een beveiliger laten komen, die ons de sleutel gaf en onduidelijk uitlegde waar het appartement was. Een auto is echt noodzakelijk. Het appartement ligt niet in Carvoeiro, maar in Sesmarias, een gehucht tussen Carvoeiro en Ferragudo. Heerlijk rustig. Aan te bevelen restaurants in de buurt: Bonbon (direct links na plaatsnaambord Sesmarias), wat luxer en duurder en Donato (Italiaan op de kruising bij de watertoren) voor een gezellige goedkope lekkere maaltijd.
9-7-2011
Presa de Moura ligt nabij de stad Ferragudo, maar zeker niet er midden in. Dat betekent dat je er vooral rust vindt, in zeer ruime en schone appartementen. Wij zaten in een drie kamer appartement, waarin een ruime huiskamer, een ruime eethoek, een grote keuken met alle benodigde apparatuur, goede en schone pannen, wasmachine, 3 toiletten, 2 slaapkamers met ieder een eigen badkamer, 4 afzonderlijke airco units, terras en balkon met ligstoelen, stoelen en parasol aan een goed onderhouden tuin, waaraan een zwembad was gelegen.
Animatie, hotels, bars en discotheken liggen niet in de buurt, maar op zo'n 10 minuten met de auto. Een auto is zeker een aanrader voor restaurants, winkels, strand en uitstapjes. Om een zeer lange transfer te voorkomen, hebben wij deze al op het vliegveld van Faro gehuurd (vooraf bespreken!).
De optie kinderstoel en -bed waren volledig gebruiksklaar geïnstalleerd waardoor onze kids direct na aankomst naar bed konden.
Wij kunnen niet anders dan zeer positief zijn.
4-6-2011
Wat een super de luxe appartementen! We zijn wel wat gewend, maar zo compleet als hier, is wel uitzonderlijk. De appartementen hebben alles wat maar wenselijk is. Wij hadden een 4 persoons appartement met 2 slaapkamers waarvan 1 met kluisje (gratis), 2 badkamers met bad/douche wc, aparte wc, fohn, zeer complete keuken, magnetron, 4 pits elektrische kookplaat, oven, afwasmachine; bijkeuken met wasmachine, strijkplank en -bout. Keukenhanddoek en theedoek elke dag verschoond. Handdoeken 2 x per week en beddengoed 1x per week vervangen. Aparte badhanddoeken voor het zwembad en badjassen. Satelliet tv met veel Engelse zenders. Dvd, overal airco, ruim terras met parasols, 2 ligbedden op het 2e terras. Vloerverwarming in badkamers. Kleine supermarkt en NL krant op ca 800 m. Italiaans restaurant op ca 1 km. Zeer goed restaurant Bon Bon (NL eigenaar) op ca 1100 m. Een auto is noodzaak. Reserveer er een bij het boeken of rechtstreeks vanuit NL. U ontloopt dan een bustransfer van ca 3 uur!