Deze accommodatie heeft een score van 8.8
Over Camping L'Écrin du Lac
Gelegen in het prachtige Chorges, aan de oever van het meer van Serre-Ponçon, is Camping L'Écrin du Lac dé plek voor een onvergetelijke vakantie in de natuur. Met een indrukwekkend uitzicht op de majestueuze bergen van de Hautes-Alpes biedt deze camping een scala aan avontuurlijke activiteiten, zowel op het water als in de lucht. Geniet van het verwarmde zwembad met uitzicht op het meer, waar ontspanning en avontuur hand in hand gaan.
Locatie en omgeving
Camping L'Écrin du Lac ligt aan het meer van Serre-Ponçon, omringd door de adembenemende natuur van de Hautes-Alpes in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Deze locatie is ideaal voor vakantiegangers die willen genieten van zowel de rust van het meer als de uitdaging van de bergen. De camping biedt gemakkelijke toegang tot verschillende excursiemogelijkheden, waaronder wandelroutes en watersportactiviteiten. Bezoek naast het meer ook de charmante stadjes in de buurt voor een lokale ervaring. De omgeving is perfect voor families en groepen vrienden die de veelzijdigheid van de regio willen ontdekken.
Services en facilititeiten
Camping L'Écrin du Lac biedt een breed scala aan faciliteiten om een comfortabel verblijf te garanderen. Geniet van een restaurant met panoramisch uitzicht en een kleine supermarkt die geopend is in juli en augustus. Voor de kinderen is er een speeltuin en diverse recreatieve mogelijkheden, zoals een minivoetbalveld, jeu-de-boulesbaan en tafeltennis. De camping organiseert ook tal van activiteiten zoals aquagym, danslessen en georganiseerde toernooien. De Marmotte Club biedt volop vermaak voor de kleintjes, zodat ze nieuwe vrienden kunnen maken. Voor extra gemak zijn er een wasserette en Wi-Fi beschikbaar. Vergeet niet te genieten van de fantastische watersporten op het meer of de spannende luchtactiviteiten. En voor wie op pad wil, kunnen fietsen gehuurd worden. Of je nu komt om te relaxen of op zoek bent naar avontuur, hier vind je het allemaal.
Camping L'Écrin du Lac hecht veel waarde aan het comfort van vakantiegangers. De camping biedt betaalde Wi-Fi en de mogelijkheid tot beddengoedverhuur. Zorg ervoor dat je ook het unieke klimaat van de Hautes-Alpes ervaart, perfect voor actieve gezinsvakanties. Houd er rekening mee dat buiten het hoogseizoen (juli/augustus) sommige faciliteiten en winkels mogelijk beperkt geopend zijn. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Airconditioning
Mastercard
Visa
Adresgegevens | Champ du Sillon, F-05230 |
Schrijf een review28 reviews
Het park heeft een mooie ligging aan het meer ! Wij logeerden in een appartement. Dit was zeer ruim en had een prachtig uitzicht op het meer. Alles was aanwezig. Op dit park kom je echt tot rust. De animatoren deden hun best. Het zwembad was verwarmd. Het park heeft een klein strandje met enkele ligbedden. Zowel aan het zwembad als op het strand was het niet druk alhoewel we er in juli waren en het park vol zat. Het restaurant heeft een zeer mooie ligging. Voor mensen die slecht te been zijn is het park minder aangewezen owv de hoogteverschillen. Je kan wel met de auto naar strand,zwembad en restaurant rijden. In de buurt zijn enkele leuke dorpen. Je kan fijne wandelingen maken, een boot huren, fietsen, … Hou er wel rekening mee dat je voor alles de auto nodig hebt. Wij hadden er een topvakantie !
We hadden via Vacansoleil een stacaravan geboekt voor 10 dagen. De omgeving is mooi maar uitgestorven en niet zoals verwacht. Op de camping zelf wat het zwembad open maar verder is er HE-LE-MAAL NIETS te beleven. Geen supermarkt of restaurants binnen 8 kilometer, het restaurant op het complex is alleen in juli en augustus geopend. De WIFI is erg duur en zeer zeker niet overal bereikbaar. Mocht je hiervoor kiezen, wees jezelf bewust dat je hier buiten de mooie natuur verder niets hebt.
Pluspunten: de staat en het comfor van de caravan, het verwarmde zwembad en het mooie uitzicht over het meer en de bergen.
Minpunten: duur, niets te doen, buiten juli en augustus uitgestorven, en ver van de bewoonde wereld
Wij (mijn partner en onze hond) zitten in een huisje voor 6 personen, het huisje is schoon. Er is slaap plek voor 6 personen, 1 tweepersoons bed, 2 eenpersoonsbedden en een slaapbank. Voor 2 personen goed te doen, maar met 6 zou ik hier niet willen zitten. Er is een koelkast met vriezer, oven, gasstel, koffiezetapparaat, magnetron, vaatwasser en airco. We hebben een prachtig uitzicht over het stuwmeer, maar er zijn ook veel huisjes die dit niet hebben. Buiten het huisje en een mooi zwembad is er niets, alles is vervallen en/of aan vervanging toe. Momenteel zijn ze nieuwe huisjes aan het bouwen/opknappen. Het restaurant is op dit moment dicht net zoals de bar/club. Er is tv maar dit is alleen Franstalig. Dit is een mooi plekje aan een prachtig meer, als je buiten de camping veel wil ondernemen een aanrader, maar ik zou hier niet heen gaan alleen voor de camping zelf. Ik raad aan zelf wat kookgerei, borden enz mee te nemen. Doei.

Camping L'Écrin du Lac
In juli/augustus 2017 hebben wij 2 weken in een 4/6-persoons stacaravan op dit park verbleven.
De aankomst verliep niet geheel vlekkeloos. De dame van de receptie sprak gebrekkig Engels en de bewegwijzering op het park is niet heel duidelijk. Tevens hadden wij de verkeerde sleutel van het huisje gekregen. Dit werd door de technische dienst die toevallig ter plaatse was redelijk snel opgelost met behulp van onze hulpvaardige (Franstalige) buren.
De ligging van het park is schitterend aan het mooie meer van Poncon. Om het park te bereiken moet je wel 2 uur door de bergen over kleinere wegen rijden.
De ligging van de stacaravan en dan met name het uitzicht was voor ons een grote teleurstelling. De stacaravan was kleiner en ook de veranda was kleiner dan de stacaravans op de site van touroperator. Wij hadden een stacaravan die tweederangs stond opgesteld op een soort parkeerterrein met grind. De stacaravans stonden in de lengte opgesteld met een kleine veranda aan de kopse kant. Hierdoor hadden wij geen enkele privacy op de veranda en keken wij uit op geparkeerde auto's en grind (zie bijgevoegde foto's). Eigenlijk zouden deze stacaravans tegen een lager tarief in verband met het ontbreken van meerzicht verhuurd moeten worden (CC05 tot en met CC10).
De inrichting van de stacaravan was modern, schoon en netjes. Alleen de bedden zijn erg klein.
Het mooie zwembad lag enkele meters bij onze stacaravan vandaan en lekker groot. Vaak viel de drukte wel mee. Er waren altijd voldoende ligbedjes aanwezig.
Een speeltuin voor de kids ontbreekt helaas. Er is alleen een springkussen aanwezig, waarvan de hygiëne wel wat beter kan.
Het grindstrand is enigszins lastig te bereiken en de omgeving kan wel een beetje gepimpt worden, want eigenlijk is het een heel mooi plekje. Je kunt hier goed zwemmen of bootje varen.
Van de animatie hebben wij geen gebruik gemaakt, omdat dit alleen gericht is op Franstaligen. Het animatieteam is erg luidruchtig. In een golfkarretje komen ze 's avonds laat nog langs scheuren om het entertainment aan te kondigen. De muziek van het entertainment staat ook best hard.
Conclusie is dat de omgeving prachtig is en als je geluk hebt (dat hadden wij niet) heb je vanaf je veranda ook mooi uitzicht. Het park zelf mist nog een ziel. Tip voor eigenaar: Sloop oude toiletgebouwen en zet hier een speeltuin neer. En een cursus Engels voor het personeel zou wel aan te bevelen zijn.
Wij waren hier in het naseizoen en hebben een heerlijke vakantie gehad. Stacaravan was goed verzorgd en schoon. Ook voldoende privacy, maar niet volledig afgezonderd. Precies goed. Goed verzorgd park en prachtig meer om in te zwemmen of een bootje te huren. Genoten van de omgeving.
Het appartement was zeer ruim met 2 badkamers en een grote keuken, washok met wasmachine en een ruim balkon. De voornamelijk Frans sprekende Belgische buren zijn idd vrij luidruchtig. Maar volgens mij hadden ze een avondklok want om 22 uur precies ging iedereen naar binnen om te slapen! Het park ligt echt prachtig! Veel te doen in de omgeving: er was een Nederlands sprekende receptioniste die voor ons de activiteiten geboekt heeft. Heel prettig. Het restaurant wat bij het park ligt is helaas wel erg slecht. Slecht eten, slechte bediening, geen aankleding. Jammer want als het beter was geweest hadden we hier graag vaker gegeten. Het meer is niet zo toeristisch waardoor je een heerlijke natuur vakantie kunt hebben aan een meer zonder de files of op te gaan in de massa. Het dorp Chorges is klein maar verder prima. Wij komen hier graag nog eens terug om te genieten van alle activiteiten die je hier kunt doen. Top!

- € 163
Camping Domaine de Miremer
CampingGa naar accommodatie*Evt. verplichte kosten ter plaatse staan in het overzicht.
Camping Sandaya Douce Quiétude
Camping- € 158