Deze accommodatie heeft een score van 8.1
Over Camping Esterel Caravaning
Op Esterel kun je zeker met de vouwcaravan of klapcaravan terecht. Een echte familiecamping vlakbij de Côte d'Azur waar ook veel vaste Franse gasten komen. Voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen, is er veel te doen. De voorzieningen zijn wel wat gedateerd, maar altijd schoon. Ga zeker eens een kijkje nemen in het beroemde Cannes.
Vakantiegangers genieten van de gezellige sfeer bij Camping nummer 2. De bereikbaarheid is makkelijk en de ontvangst hartelijk, wat meteen een goede start geeft. Ze zijn blij met de grote, rustige plaatsen en de privé-sanitair, jacuzzi, vaatwasser en wasmachine maken het verblijf extra comfortabel. Het zwembad met glijbanen brengt vooral de kinderen in de wolken, al vinden sommigen de ondergrond hard en het water wat koud. De omgeving straalt rust en mooiheid uit, met leuke dorpjes, stranden en het Lac de Cassien. Veel reizigers waarderen de sportmogelijkheden en het nostalgische gevoel dat de camping brengt. Een zonnige herinnering vol ontspanning en vertier, die je zeker weer doet terugdenken aan die fijne vakantiekriebel.
Parkeerplaats
Tennis
Adresgegevens | 4481, Avenue des Golfs, F-83530 |
Camping Esterel Caravaning
Schrijf een review274 reviews
Camping nummer 2 van onze vakantieperiode (27 juli tot 3 augustus). Zeer makkelijk bereikbaar, enkel wat stress bij het naar boven rijden richting de camping en de file van caravans. Maar het inchecken verliep vlot en we kregen een leuke, hartelijke welkom! We waren aangenaam verrast door de plaats die we hadden gekregen: makkelijk in te rijden en meer dan voldoende ruimte. Het privé-sanitair, de jacuzzi, vaatwasser en wasmachine waren een groot pluspunt. Over de publieke toiletten trouwens ook niets slechts te zeggen — die waren steeds zeer proper!
Het zwembad is best groot, maar we hebben het niet al te vaak bezocht. Daarvoor waren er te veel leuke dorpjes in de buurt die we wilden verkennen. Enig minpuntje van het zwembad: de harde ondergrond, waardoor het zonder schoenen niet prettig lopen is. Ook het water was misschien wat kouder dan op onze andere campings deze zomer. Toch hadden de kinderen er veel plezier dankzij de leuke glij
We bleven 9 nachten in een stacaravan. Het heeft luxe door eigen wc, douche, kookgelegenheid en airco (deed het de laatste 2 dagen niet goed meer). Lag aan de rand van de camping en met een steile weg omhoog lopen. Daardoor geen last van entertainment maar je krijgt ook niks mee en daardoor minder campinggevoel! Volgend jaar gewoon weer in een tent!
Het zwembad was prima, kids vermaakten zich goed op de glijbanen. Bedjes om te liggen blijft altijd een uitdaging. Hadden wel wat meer parasols gemogen.
Veel sportmogelijkheden, maar veel te warm om te gaan tennissen of paddellen. Kinderen konden prima voetballen met de hitte of in de airco in the gym.
Er werd geadverteerd met een gratis shuttlebus naar het strand, maar die was er niet. Openbaar vervoer is slecht, gaat maar om de 1,5u. Parkeren bij het strand is een uitdaging. Trein wel leuk en ideaal voor bv Cannes. Idem voor de boot naar St Tropez.
De camping zelf is prima, maar de stacaracan van Eurocamps zouden wij niemand aanbevelen. De douche was stelselmatig of te heet, of ijskoud. Mieren liepen over het aanrecht. Slechte / half kapotte bedden. Smerige kussens in alle stoelen en ligbedden op de veranda (zelfs na onze klacht kregen we vieze kussens terug). De airco in de woonkamer krijgt niet alle kamers fris. Prijs/kwaliteitverhouding is helemaal zoek. Voor ons echt geen Eurocamps meer.
We zijn er een week geweest en persoonlijk vind ik het om een aantal redenen geen 5 sterren waard: 2 persoonsbed was een drama, echt alle entertainment gaat in het Frans, waar je toch wel iets van vertaling naar het Engels zou verwachten, de gratis shuttlebus naar het strand waar all camp mee adverteert die blijkt niet gratis te zijn. Daarnaast zat er een of andere criminele Belg naast ons waar wat andere louche figuren verhaal bij kwamen halen met veel kabaal en ellende waarbij de camping wel heeft gereageerd door het Belgische gezin te verwijderen van de camping, maar werd er verder slecht gereageerd en gecommuniceerd over wat er nu gaande was. Dat was het negatieve gedeelte 😄. De omgeving is verder prachtig met vooral mooie strandjes bij Agay en bijvoorbeeld het Lac de Cassien en de dorpjes daaromheen vonden wij leuk om te bezoeken. Kortom: wij vonden de omgeving mooi , maar de camping te duur voor wat er geboden werd .
Leek toen we het boekten op internet een mooie camping, maar is ons zwaar tegen gevallen!
Zeer onvriendelijk personeel, huisje wat online veel mooier is dan in werkelijkheid, zwembad niet verwarmd, klein speeltuintje.
Hadden huisje helemaal onderin achteraan weggestopt op de camping! Voor kinderen niet te doen om fatsoenlijk bij het speel en zwem gedeelte te komen, geen treintje oid wat hierbij helpt.
Maar wat ons vooral tegen de borst stuitte was de onvriendelijkheid van het personeel.
Zijn hier maar 2 nachten gebleven en daarna naar camping Domaine du Colombier gegaan waar alles 1000x beter en mooier was.
Overall best een mooie camping op een mooie plek. De eerste nacht hadden we caravan Ultimate van Eurocamp, die was vreselijk slecht. Oud, slecht onderhouden, slecht bed en 2x stroomuitval. Gelukkig daarna naar de Ultimate Plus die we daadwerkelijk hadden geboekt. Deze caravan was nieuw en erg mooi. Deze caravans bevinden zich wel erg ver van alles en vanwege alle steile hellingen en kinderwagen hebben we alles op de camping met de auto gedaan.
Speeltuin vooraan was erg leuk.
Zwembad was niet wat we hadden verwacht. Speciaal geboekt voor de glijbanen voor onze dochter maar het water was echt ijskoud en de losliggende steentjes rondom het zwembad maakten het niet veel beter (zorg voor waterschoentjes). Je moest ook een behoorlijke trap op om er te komen. Niet heel handig met baby en peuter in een kinderwagen.
Eten in het restaurant en de afhaalpizza's waren heerlijk!
WiFi heel slecht.