3,9 miljoen reviews
Boek met garantie
GoedScore uit
    Staat v/h sanitair

Over Camping Oliva

Bij Camping Oliva in Rabac word je wakker met de geur van de zee en het zonnetje op je huid. Hier voel je die vakantiekriebel meteen omhoog komen. Of je nu lekker wilt ontspannen in luxe of actief de omgeving wilt verkennen, deze plek biedt het allemaal. Een strandvakantie met volop faciliteiten en heerlijke smaken wacht op jou—hier wil je gewoon zijn.

De ligging

Camping Oliva ligt in het pittoreske Rabac, op korte afstand van het mooie strand van Maslinica. De accommodatie is perfect gelegen voor wie graag de natuur ingaat of de gezellige stad wil ontdekken. Je fietst binnen 5 minuten naar het centrum en bent zo op fraaie wandelroutes en bij lokale bezienswaardigheden. Alles ligt op loop- of rijafstand, klaar om ontdekt te worden. De omgeving ademt relaxte zomeravonturen, van zwemmen tot cultuur snuiven. Ideaal voor wie niet kan wachten om die authentieke Istrische sfeer te proeven.

Het hotel en de faciliteiten

Camping Oliva voelt als je comfortabele thuishaven op vakantie. Het complexe biedt frisse, niet-rokerskamers en tal van faciliteiten om je verblijf bijzonder te maken. Denk aan binnen- en buitenzwembaden, een wellnesscentrum met massages en een spa, en sportmogelijkheden zoals volleybal, basketbal, en fietsverhuur. Voor de kleintjes is er een speelplaats en aparte kinderbaden, zodat iedereen zich kan vermaken. Het restaurant, koffiehuis en de bar zorgen voor goede maaltijden en gezellige momenten. Wil je even offline? Wi-Fi is beschikbaar, en de supermarkt brengt de basics direct naar je tent of caravan. Hier voel je je welkom en snel thuis.

Eten en drinken

Bij Camping Oliva geniet je van eenvoudige, lekkere gerechten in een relaxte sfeer. Het restaurant serveert verse mediterrane maaltijden en je kunt kiezen uit een pizzeria of het buffet dat bij halfpension inbegrepen is. Dineren op het terras met uitzicht op zee is een feestje, terwijl je de frisse zeelucht in je haren hebt. Voor onderweg of een snelle snack haal je verse broodjes bij de supermarkt. Alcoholvrije dranken en lokale specialiteiten maken het genieten compleet. Hier kun je makkelijk kiezen voor een ontspannen of culinaire ervaring zonder poespas, maar altijd met smakelijke ingrediënten dichtbij.

De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen afhankelijk van het seizoen, het weer of onderhoud gesloten zijn. De receptie is niet 24 uur geopend, dus is het handig om dit vooraf te weten. Kinderbedjes zijn niet standaard beschikbaar, dus neem dit mee als je dat nodig hebt. Parkeren is makkelijk en gratis, perfect voor wie met de auto komt. Je gaat goed voorbereid op pad, zodat je volop kunt genieten van je vakantie aan de mooie Istrische kust.

Vakantie op camping Oliva in Rabac zit vol herinneringen die je niet snel vergeet. De ligging is mooi, met een gezellige boulevard vol leuke restaurantjes en helder water om te snorkelen en te zwemmen. Het dorpje is op loopafstand en straalt een fijne, kleinschalige sfeer uit. De zwembaden en het sanitair zijn keurig, en je merkt dat de vakantiegangers vooral genieten van de zon en het strand. De plekken voor campers en caravans maken soms wat discussie, maar de sfeer blijft ontspannen. Het restaurant bij de camping brengt lekkere geuren en gezelligheid. Het is een plek waar je echt de vakantiekriebel voelt, met mooie herinneringen aan deCamera, de zee en de lachende gezichten.

• Airconditioning

Door D. de Val
Zoover Ontdekker
op 20-07-2026
Gereisd met jonge kinderen

Mooie ligging, leuke (korte) looproute langs het water naar Rabac, leuk stadje waar het ‘s avonds gezellig druk is. Camping iets aan de prijzige kant. Wij zaten in een premium chalet , die was zeer goed.
Voor de kinderen wordt er weinig georganiseerd.
Zwembaden druk bezocht omdat er ook drie hotels gebruik maken van drie zwembaden, als je op de camping staat mag je van 1 zwembad gebruik maken. Verder hebben ze een padelbaan (prijzig) en mooie (6) gravelbanen, een kunstgrasveld en directe toegang naar het strand.

Mierennest
Door Ellen op 13-08-2025
Gereisd met jonge kinderen

Staanplaatsen zijn echt vreselijk. Kleine plekken, je staat blik aan blik. Veel plekken waar je met een camper(busje) of caravan niet eens op kan of de luifel niet uit kan, doordat er een boom midden op de plek staat of laaghangende takken. Bij de boeking lijkt geen rekening gehouden te worden met je kampeermiddel.
Strandje is compleet overgenomen door massatoerisme met de grote hotels naast de camping. Om 8u loopt men al naar het strand om een bedje te claimen. Bekroop ons hier een mierennest gevoel. Wel fantastisch lekker en gezellig gegeten bij het bijbehorende restaurant
Het dorpje is op loopafstand en gezellig. Tip: speedboot huren en je naar Cres blue cave en leuke snorkelplekjes laten varen.

Pas op gevaarlijke beveiliging!
Door Ray74 op 13-08-2024
Gereisd met oudere kinderen

Helaas moet ik na een 10 tal jaar dat we hier komen met veel plezier toch een zeer kritische kanttekeningen plaatsen!
Er is dit jaar een heel vervelende beveiliger op de camping aanwezig deze man is kaal en is ongeveer 2x2 breed en pakt uit het niets onschuldige kinderen bij de keel en bij de haren en sleept ze uit de tent of trekt ze onder de luifel van de caravan vandaan en beschuldigd ze dan met van alles en nog wat! Ik begrijp dat als ze teveel lawaai maken ze gewaarschuwd moeten worden maar dit gaat echt te ver!!! Er zijn gesprekken met deze beveiliger geweest in combinatie met de camping manager en ouders maar deze man word de hand boven het hoofd gehouden en het ligt toch echt aan de kinderen werd er mee afgedaan. Ik kan het uit eigen ervaring vertellen dat de kinderen heel erg geschrokken zijn en niet meer naar deze camping terug willen (ook na jaren van leuke vakantie ervaringen!) Het is jammer dat de camping zich zo opsteld!!

Mooie camping
Door Esther op 07-08-2024
Gereisd met oudere kinderen

Mooie camping. Sanitair netjes. Heerlijk zwemmen in zwembad of zee. Receptie helpt goed en is vriendelijk. Enige nadeel is dat er veel plekken erg klein zijn waardoor vaak de caravan of camper niet past. Soms bomen of wateraansluiting ook midden op plek. Zou fijn zijn als de plekken groter zouden zijn of er in ieder geval parkeergelegenheid is of voor de auto elders.
Verder super mooi gelegen.

Prachtige omgeving, Gezellige boulevard, top!
Door Denise op 31-07-2024
Gereisd met oudere kinderen

Na toch wel wat negatieve ervaringen gelezen te hebben zijn we blij verrast. Het is een mooie, nette camping. Wij zitten in een stacaravan comfort. Misschien wat verouderd maar keurig schoon en alles is aanwezig. Lekkere plaats in de schaduw onder de bomen. Mooie zwembaden, ook schoon, er zijn wel handdoek leggers maar tot nu toe elke dag een plekje gevonden. Misschien zou het leuk zijn om een wat grotere glijbaan voor oudere kinderen te hebben. Het strand is ook mooi, heerlijk schoon water om te snorkelen en te zwemmen. De boulevard is gezellig druk en allemaal leuke restaurantjes en bars. Personeel in de restaurants heel vriendelijk, in de supermarkt helaas heel onvriendelijk, kan geen aardig woordje vanaf. Prijzen zijn prima.
Kortom wij hebben een heerlijke vakantie hier op camping Oliva in Rabac.

Mooie camping met prachtige ligging
Door Dianne kramer op 26-08-2023
Gereisd met oudere kinderen

Mooie schone camping in een prachtige baai van Kroatië. Sanitair is prima en wordt goed schoon gehouden het zijn sommige mensen die het zeer smerig achterlaten. Kleine supermarkt en leuke boulevard op loopafstand. Als de camping vol staat is het wel enorm druk bij zwembad en strand. Er is 1 grote ergenis en dat is het afzuigsysteem van het hotel achter de camping, deze start om half 7 smorgens tot savonds uur of 9 en klinkt als een opstijgend vliegtuig met ernstige motorische problemen.
Maar al met al fijne camping met genoeg te doen.

Veelgestelde vragen

Zoover is een reisorganisatie waar je makkelijk jouw volgende vakantie vindt én boekt. Wat Zoover speciaal maakt, is dat het ooit begon als onafhankelijk reviewplatform. Hierdoor vind je hier miljoenen eerlijke reviews van andere vakantiegangers, zodat je vóór het boeken van je vakantie precies weet wat je kunt verwachten van een bestemming of verblijf.

Doordat zoeken, vergelijken en boeken op één plek samenkomen, maak je snel en makkelijk de juiste keuze. Zie je dezelfde vakantie ergens anders goedkoper? Dan profiteer je van de laagsteprijsgarantie van Zoover. Zo vind en boek je jouw volgende vakantie met een goed gevoel.

Lees hier meer over Zoover en onze voorwaarden.

Ja! Onze gratis online reisassistent Vera helpt je bij het vinden én boeken van je vakantie. Op basis van jouw vakantiewensen en voorkeuren geeft ze persoonlijk advies en zoekt ze vakanties die hier perfect op aansluiten. Zo kies je snel en makkelijk de vakantie die het beste bij je past en boek je deze direct.

Heb je toch nog een vraag of heb je nog extra informatie nodig? Dan staat onze Nederlandstalige klantenservice voor je klaar. Je kunt contact met ons opnemen via telefoon, mail of WhatsApp. We helpen je graag verder.

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice

Ja, het is veilig en betrouwbaar om {AccommodatieNaam} te boeken bij Zoover. Zoover voldoet aan alle belangrijke keurmerken, zoals ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Dit betekent dat je rechten duidelijk zijn, je geld beschermd is en je geholpen wordt bij onvoorziene situaties. Zo kun je met een gerust hart veilig boeken bij Zoover.

Wil je meer weten over de ervaringen van klanten van Zoover? Op Trustpilot lees je reviews over hun boekingservaring. Daaruit blijkt dat veel klanten vooral positief zijn over de overzichtelijke website, het makkelijke boekingsproces en de duidelijke prijzen. Ook de snelle afhandeling en heldere communicatie worden vaak genoemd.

Lees hier meer over de voordelen en zekerheden van boeken bij Zoover en de ervaringen van klanten van Zoover

Ja, in veel gevallen heb je garantie als je je vakantie boekt bij Zoover. Dankzij onze aansluiting bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds kun je in veel situaties rekenen op duidelijke rechten en goede ondersteuning. Zo boek je met een gerust gevoel.

Wordt je vakantie gewijzigd of geannuleerd, dan heb je dankzij onze aansluiting bij ANVR duidelijke rechten. Bij een faillissement is je geld beschermd via SGR. En is er sprake van een officiële calamiteit op je bestemming, dan kun je rekenen op hulp van het Calamiteitenfonds. Welke regeling precies van toepassing is, hangt af van de situatie. Hier vind je al onze boekingsvoorwaarden.

Wil je je vakantie annuleren of wijzigen? Dan kijken we graag met je mee naar wat mogelijk is. Bij annuleren gelden annuleringskosten, waarvan de hoogte afhankelijk is van de voorwaarden van de uitvoerende partij. Je kunt je vakantie tot 4 weken voor vertrek wijzigen. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn, zoals administratiekosten en eventuele kosten die door onze partners worden doorberekend.

Lees hier meer over de voordelen en zekerheden van boeken bij Zoover.

Soms loopt het anders dan gepland en kun je onverwacht niet meer op vakantie. Gelukkig is annuleren altijd mogelijk. Houd er wel rekening mee dat een reisorganisatie in dat geval annuleringskosten rekent. Ook Zoover brengt kosten in rekening, afhankelijk van de kosten die wij moeten betalen aan de uitvoerende touroperator. Daarnaast rekenen wij € 50,- administratiekosten voor het verwerken van de annulering.

We raden daarom aan om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van je situatie en de voorwaarden van je verzekeraar worden de annuleringskosten bij annuleringen vergoed.

Lees hier meer over de boekingsvoorwaarden van Zoover.

Als je jouw vakantie naar Camping Oliva bij Zoover boekt, betaal je jouw vakantie veilig en direct met iDEAL | Wero, Bancontact, Mastercard en Visa. Welke betaalmethode je ook kiest, je betaalt altijd veilig en zonder extra kosten.

Vertrek je pas over meer dan 6 weken? Dan betaal je bij het boeken alleen een aanbetaling van 35% van de totale reissom. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk 6 weken voor vertrek. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om tijdens het boeken meteen het volledige bedrag te betalen.

Heb je een last minute geboekt en vertrek je binnen 6 weken? Dan betaal je de volledige reissom direct tijdens het boeken.

Of er nog lokale kosten of toeristenbelasting bij jouw boeking bijkomen, verschilt per accommodatie. Als deze kosten van toepassing zijn, worden ze tijdens het boeken getoond of zijn ze later zichtbaar in je Mijn Zoover-account. Je betaalt deze kosten op de bestemming rechtstreeks aan de accommodatie.

Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de accommodatie en de bestemming. Gemiddeld ligt dit tussen de 1 en 3 euro per nacht per persoon. Ga je bijvoorbeeld met z’n tweeën twee weken op vakantie, dan betaal je ongeveer 56 euro aan lokale heffingen.

Ja, het is mogelijk om speciale wensen of voorkeuren door te geven voor je verblijf in Camping Oliva. Na het boeken kun je via je mijn Zoover account wensen of voorkeuren doorgeven. Wij geven deze vervolgens door aan de accommodatie. Houd er wel rekening mee dat we voorkeuren nooit 100% kunnen garanderen. Een voorkeursligging of andere wens is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en mogelijkheden van de accommodatie.

Tijdens het boeken kun je extra’s toevoegen, zoals een transfer, bagage of een verzekering.

Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om een babybedje bij te boeken bij Camping Oliva. Na het boeken van je vakantie kun je via Mijn Zoover aangeven dat je graag een babybedje wilt reserveren. Wij geven dit verzoek vervolgens door aan de accommodatie. Houd er wel rekening mee dat we dit niet 100% kunnen garanderen. Dat is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid.

Als de accommodatie het babybedje kan verzorgen, kan het zo zijn dat hier extra kosten voor worden berekend. Deze kosten betaal je dan ter plaatse rechtstreeks aan de accommodatie.

Boek met garantie
Veilig betalen