3,9 miljoen reviews
7.6
GoedScore uit
    Staat v/h sanitair

Over Camping Seiser Alm

Camping Seiser Alm is een droombestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Genesteld in het adembenemende landschap van de Dolomieten, biedt deze camping een onvergetelijke vakantie-ervaring. Met zijn schilderachtige omgeving, talloze activiteiten en uitstekende faciliteiten is Camping Seiser Alm de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van Zuid-Tirol.

Locatie:

Camping Seiser Alm ligt in het hart van de Dolomieten, een UNESCO-werelderfgoed, in de regio Zuid-Tirol in Italië. Het is gelegen op de Seiser Alm, Europa's grootste hoogalpiene weide, op een hoogte van 1850 meter. De dichtstbijzijnde stad is Völs am Schlern, op ongeveer 6 kilometer afstand. De omgeving van de camping is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Er zijn talloze wandel- en fietspaden die je door adembenemende landschappen leiden. In de winter verandert de Seiser Alm in een wintersportparadijs met perfect geprepareerde pistes voor skiërs en snowboarders. De camping is goed bereikbaar met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Brixen, op ongeveer 20 kilometer afstand. Vanaf daar kun je een bus of taxi nemen naar de camping.

Services & faciliteiten:

Camping Seiser Alm biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om je verblijf zo comfortabel en plezierig mogelijk te maken. Er is een modern sanitairgebouw met douches, toiletten en wascabines. Er zijn ook speciale voorzieningen voor mindervaliden. Voor de kinderen is er een speeltuin waar ze zich kunnen uitleven. Er is ook een animatieprogramma tijdens het hoogseizoen. Op de camping is er een restaurant waar je kunt genieten van heerlijke lokale specialiteiten. Er is ook een kleine supermarkt waar je basisbenodigdheden kunt kopen. Verder biedt Camping Seiser Alm de volgende faciliteiten en diensten: Gratis wifi op het hele terrein Verhuur van fietsen om de omgeving te verkennen Wasserette met wasmachines en drogers Oplaadpunten voor elektrische auto's Huisdieren toegestaan (tegen betaling) Barbecueplaatsen beschikbaar

Accommodaties:

Op Camping Seiser Alm kun je kiezen uit verschillende soorten accommodaties, waaronder: Staanplaatsen: ruime staanplaatsen voor tenten, caravans en campers, voorzien van elektriciteitsaansluiting. Chalets: comfortabele chalets met eigen badkamer, keuken en terras, ideaal voor gezinnen en groepen. Appartementen: moderne appartementen met alle comfort, gelegen in het hoofdgebouw van de camping.

Goed om te weten:

Inchecken: vanaf 15:00 uur Uitchecken: tot 10:00 uur Huisdieren: toegestaan (tegen betaling) Mindervaliden: de camping is toegankelijk voor mindervaliden De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.

Afstand vanaf Utrecht

De afstand van Utrecht naar Camping Seiser Alm is ongeveer 950 kilometer. De reistijd met de auto is ongeveer 9 uur.

CIN: IT021031B1XUJ4XSSC

Op camping Seiser Alm genieten vakantiegangers vooral van de prachtige ligging en het indrukwekkende uitzicht op de bergen. De terrassencamping wordt geprezen om zijn uitstekende faciliteiten; het luxe sanitair en de spoelmogelijkheden met zelfs afwasmachines krijgen hoge waarderingen. Ook het kleine, maar fraaie zwembad valt in de smaak, al moet hier wel voor gereserveerd worden. Voor liefhebbers van rust en wandelen biedt de omgeving volop kansen, met aanbevolen uitstapjes naar Bolsano en wandelgebieden via de grote skilift. Hoewel het zwemmeer niet direct achter de camping ligt en de faciliteiten voor tieners beperkt zijn, blijft de betoverende schoonheid van de Dolomieten een grote trekpleister.

• BBQ toegestaan

GoedScore uit 7 reviews

Schrijf een review

Staat v/h sanitair
  • 8

Zeer mooie camping op toplocatie
Door Ellen Van Dongen op 16-06-2025
Gereisd met partner

Mooie camping, luxe uitstraling, alles goed onderhouden en hygiëne dikke 10. Geweldig uitzicht en fijn zwembad om af te koelen na een actieve dag in de Dolomieten.

Topcamping in prachtige omgeving!
Door Bianca op 07-01-2025
Gereisd met partner

Werkelijk een enorme verrassing, deze camping! Prachtig tegen de Seiser Alm aan, langs een waterstroompje waar de hond lekker de pootjes kon koelen. Voor ons voor het eerst zonder onze zoon gegaan. Ik denk dat dit voor pubers niet zo'n geschikte camping is. Verder echt prima, keurig en schoon sanitair. Lijkt wel een sauna-complex! Helaas moet je voor het zwembad de dag van tevoren intekenen bij de receptie, voelde een beetje als een aangehouden corona-regel. Maar, het is ook een klein bad, dus beter dat ze het wat sturen, dan dat men elkaar daar overloopt. Receptie vriendelijk, behulpzaam. Buskaartje gratis, bushalte om de hoek. Restaurant op de camping prijzig, tegenover de camping leuke locatie en goed en betaalbaar eten. Winkeltje ook aan de prijs, maar dichtbij leuk stadje en prima winkels voor de boodschappen. Mooie fiets- en wandelroutes, de berglift/gondels lagen ook dichtbij. Werkelijk een prachtig gebied om te bezoeken!

BAUSTELLE / BOUWPLAATS Staanplaats 4 dagen € 421,-
Door Notkamp op 11-03-2024
Gereisd met partner

BAUSTELLE / BOUWPLAATS Staanplaats op camping, kosten hiervoor 4 nachten € 421,- Niet gastvrij, onvriendelijk personeel
Een onaangename verassing stond ons te wachten bij aankomst bij camping Seiser Alm. De gehele entree bleek een baustelle te zijn met een niet vlakke onverharde weg bestaand uit grof bouwpuin en losse stukken restasfalt. Van ons werd verwacht dat wij hierover met onze gloednieuwe bestelwagen en caravan met laag gemonteerd E&P systeem naar onze geboekte staanplaats zouden rijden. Na enige discussie met de onvriendelijke dame van de receptie en angst dat wij schade aan onze nieuwe caravan zouden rijden werd dit bouwpuin / terrein nog enigszins met een bouwkraan vlak gereden. Wij hadden geboekt van 4 tot 12 maart 2024. Na 4 dagen lawaai van bouwlieden en machines besloten wij onze vakantie bij Seiser Alm vroegtijdig te beëindigen. Ook verbaasde het ons dat er geen enkele voorziening op de camping was.

Mooie locatie
Door Femke op 26-08-2023
Gereisd met partner

Netjes camping met luxe sanitair en zwembad. Zwembad moet wel gereserveerd worden in de middag

Mooie camping, maar niet voor gezin
Door Chantalle Dorenberg op 14-08-2023
Gereisd met oudere kinderen

De camping is mooi en het sanitair krijgt een 10+, alleen het zwembadje is heel klein en je mag er maar beperkt gebruik van maken. Voor de jeugd niet fijn en voor hen is er verder ook niets te doen. Het personeel vonden wij niet erg vriendelijk. Het is een terrassencamping, dat was ons via de site niet opgevallen. Als je van rust houdt en graag wandelt, is dit een goede camping. We hebben Bolsano bezocht, wat erg leuk is. En via de grote skilift naar een wandelgebied. Ook een aanrader. We zijn er een week geweest.

Mooie camping maar niets voor tieners.
Door Betty op 27-07-2023
Gereisd met oudere kinderen

Terrassencamping en overal prachtig uitzicht op bergen. Plekje voor onze vouwwagen prima. Sanitair fantastisch. Zo ook de spoelmogelijkelijkheden en zelfs afwasmachines.
Niet rolstoeltoegankelijk - overal veel te steil.
Wij hadden het zwemmeer vlak achter de camping gedacht. Maar is zelfs met de auto nog wel een stukje rijden. Je kunt overdag de seiser alm niet op met de auto; je zult een bus of lift moeten nemen om boven te wandelen. Lift 52 euro heen en terug met gezin. Op veel plekken betaald parkeren
Er is niets op de camping voor tieners... geen voetbalveldje of leuke hangplek. Het zwembad is prachtig, maar in de middag moet je reserveren een tijdstip voor max 45 min en ze mogen alleen onder toezicht van een volwassene. Het leent zich ook niet voor wat bommetjes oid wat tieners graag doen. Winkeltje is best prijzig. Restaurant niet bezocht door de hoge prijzen. Eten op de berg ook duur.
De dolemieten zijn indrukwekkend mooi.