Camping Sandaya La Ribeyre
Ligstoelen
Tafeltennis
Adresgegevens | Lieu Dit la Chabanne, 03250 |
Domaine La Chabanne
Vriendelijke ontvangst door dochter van de eigenaren. We hadden een hele grote plek voor onze tent met veel schaduw. Alle plekken op deze camping zijn prachtig. Camping is echt geschikt voor grote tenten en vouwwagens. Toegang naar de camping is een zandpad wat naar beneden gaat. Sanitair is goed. Afwaswater vaak niet warm. Wel wasmachine maar geen droger. Zwembad heerlijk. We hebben hier 1 keer gegeten en dat was niet bijzonder. Brood en pain chocolat echt heel lekker! Geen pin/ creditcard betalingen, alles moet cash afgerekend worden. Supermarkt op 20 minuten rijden. Vichy is een aanrader!!! Savonds en snachts muisstil. Prachtige sterrenhemel kunnen zien. De camping was vol met nederlandse gezinnetjes. Wij hebben zonder kinderen gereisd maar we hadden geen last van de aanwezige kinderen.
La Chabanne is een echte familiecamping (vooral voor kleinere kinderen tot 12 jaar). Het is overzichtelijk, er wordt veel samengespeeld door de kinderen en het zwembad biedt genoeg ruimte voor iedereen (en is mooi!). Het eten (7 dagen in de week) is lekker. De kaart is klein maar leuk genoeg om enkele keren te gaan eten. Zeker de wekelijkse BBQ is een aanrader. De omgeving heeft ons enorm verrast; veel mooie oude stadjes (kastelen), prachtige bossen, een leuk plan d'eau en een mooi heidegebied. De eigenaren zijn hulpvaardig en gezellig. De sfeer ontspannen. Gezelligheid opzoeken kan maar hoeft niet. Samenvattend: wij hebben een heerlijke vakantie gehad en gunnen dit iedereen.
Dit jaar zijn we voor het eerst ruim 2,5 week op dezelfde plek gebleven. We kenden deze camping vooraf niet dus dat was een klein beetje een risico. Maar we hebben echt een GEWELDIGE tijd gehad. Domaine la Chabanne is heerlijk rustig en ligt prachtig tussen de bossen en glooiende velden. De plekken zijn zeer ruim en bieden voldoende privacy. Wij hadden een prachtige plek aan de rand van de camping en keken, tussen een bomenrij door, op een uitgestrekt veld zo een dal in. De camping eigenaren zijn ontzettend vriendelijk en zeer betrokken, stonden altijd klaar om te helpen of voor een praatje. Sowieso heerste er een zeer gemoedelijke en relaxte sfeer. Onze kids (van 3, 7 en 9) hebben zich uitstekend vermaakt. Ook met de vele andere kinderen die er waren. Kortom ik onthoud deze camping en raadt hem iedereen, zeker mensen met jonge kinderen, aan!

Domaine La Chabanne
Fantastische camping en uitbaters!
Dit is een super mooie rustig gelegen camping midden in het groen en veel mogelijkheden tot wandelen, fietsen (heuvelachtig), vlak bij een grote plas met in recreatie park,.. Zalig als je van rust en natuur houdt. Ook de uitbaters zijn super lieve sympathieke mensen die wekelijks voor een leuke activiteit zorgen zoals kampvuur, varken aan het spit en ook s'avonds voor een heerlijke maaltijd zorgen mits reservatie. Elke kampeer plek is voorzien van veel persoonlijke ruimte en omgeven door groene bomen, bosjes en struiken. Iedereen zit lekker op zichzelf met voldoende privacy en ruimte. Door het beperkt aantal plaatsen is het ook niet te druk en blijft er ruimte en rust voor iedereen. De kinderen spelen hier allemaal samen en hebben hier ook alle ruimte voor, zodat diegene die voor rust komen deze hier ook kunnen vinden. Wij komen hier zeker nog terug!
Verblijf op de camping vonden we redelijk. Mooie grote kampeer plaatsen, parkeren op aparte parkeerplaats, gelegen in de natuur. Via rustiek kamperen boekje gevonden, maar helaas door het grote aantal jonge kinderen tot ongeveer 6 jaar ervaarden wij weinig rust. Camping in principe kindvriendelijk tenzij je eigen kinderen goed gedijen met rust. Sanitair redelijk schoon, tegels en wasbakken vernieuwd maar eigenlijk net niet; onder de oude douchekoppen was haar wassen geen pretje.
Heerlijk plek Domaine La Chabanne. Vriendelijke en behulpzame eigenaren. Kleinschalig en bijzonder kindvriendelijk. Middenin de natuur gelegen op circa half uur van de supermarkt. Lekker brood op de camping elke dag. Kinderen konden lekker hun gang gaan en wanneer het te heet werd even afkoelen in het prima zwembad. Het was er erg netjes en schoon. De safaritenten zijn perfect. De table d’hôte was gezellig en goed, ook het eten wat je kunt bestellen is goed. We hebben genoten van ons verblijf!