BBQ toegestaan
Winkelmogelijkheden: 12000m
Treinstation: 20000m
Adresgegevens | La Chassagne, 03420 |
Camping La Chassagne Ronnet
Bij aankomst de eigenaresse kort gesproken, want ze was heel druk bezig. Dat kan gebeuren, we konden een plek zoeken. Sanitair is eenvoudig maar in orde.We verbleven hier 4 nachten en voelden ons allesbehalve welkom. De eigenaresse hebben we niet meer gezien, behalve toen ze langsliep met de hond. Geen woord gewisseld.Restaurant was gesloten, fiets en wandelroutes niet gezien, geen idee waar deze waren.Het terrein is mooi, maar met minder mooi weer somber en koud,vanwege de vele schaduwplekken. In ons geval was dat zo.Terwijl mijn man afrekende, had hij een leuk gesprek met de eigenaar, die wij nog niet eerder hadden gezien. Juist vanwege positieve reacties hadden we voor deze plek gekozen, wij zijn eerder vertrokken dan gepland. Nieuwe bezoekers waren op zoek naar de eigenaars, hebben aangeklopt bij t huis, maar zijn weer vertrokken omdat er geen enkele reactie kwam. Het is naseizoen, camping is nog geopend? Niet dus!
Prachtige camping; we hebben hier twee weken met veel plezier gestaan met drie jonge kinderen (4, 7, 9). Zeker een aanrader.
Grote plekken in een groene omgeving met veel bomen. Staplaatsen hebben veel privacy, en voldoende schaduw. Tussen de staplaatsen een ruim veld om te spelen, een boek te lezen of gewoon te zonnen. Verschillende vrij te gebruiken picknick tafels.
Ontspannen sfeer op de camping, zowel met de eigenaren als tussen de gasten onderling. Elke dag maakten ze een rondje langs de tenten. 's Avonds muisstil, en bij heldere nacht een prachtige sterrenhemel. Aantal keer meegegeten in de sfeervol omgebouwde varkensstal.
Het zwembadje is niet groot maar wel een heerlijk fris en wordt goed schoongehouden. Ook staan er over de hele camping takken tegen de bomen om mee te spelen of hutten mee te bouwen. Er is een uitgebreide kaartenbak voor activiteiten, en een kaartenbak voor wandelingen. Speeltuintje is eenvoudig, maar leuk.
Prachtige camping met grote groene plekken. Wij hadden het huisje gehuurd. Zag er van de buitenkant schattig uit maar binnen was het erg vochtig en rook ook zo. Steeds de ramen open gedaan als we in het huisje waren maar dat hielp niet. Woonkamers met keuken was prima, keuken goed uitgerust. Slaapkamer en badkamer erg klein. Het was stoffig, veel spinnen en rag. De dekbedden waren erg onfris en zeker aan vervanging toe. Dieren op het dak, marters waarschijnlijk. Al horen dieren bij de natuur als ze op je dak wonen, heb je naast het geluid ook de geur. Ruimte voor verbetering zal ik maar zeggen.
Heerlijke natuurcamping. Mooie beschutte plaatsen. De geur van gemaaid gras, mooie bloemenweide en een heerlijk bos om mooie wandelingen te maken. De hond is ook welkom. Warme douches met een flinke straal. Sanitair is eenvoudig maar toereikend en vooral schoon. Eigenaren zijn een nederlands echtpaar, hartelijke mensen. Zeker een aanrader.
Prachtige rustige camping. Hele grote plekken met veel privacy, speels opgezet. Mooie natuur. Een paradijs voor kinderen die op avontuur kunnen gaan in het piraten os. Daar is een klein beekje met bruggetjes. Sanitair is voldoende en schoon. Klein zwembad om af te koelen.
Aangename, mooie, ruime, en natuurrijke camping, zoals we die eigenlijk nog nooit ergens anders zijn tegen gekomen. De grote plaatsen op het parkachtige campingterrein hebben schaduw en zon, met veel privacy. Uitgerust wakker worden met de wielewaal, en in slaap vallen met krekels onder een heldere sterrenhemel!
Naast de oude boerenhoeve ligt een klein zwembad, groot genoeg om even lekker in af te koelen. In de buurt zijn ook nog veel natuurlijke zwemgelegenheden (twee grote rivieren, meren).
Het block sanitair is schoon, met een zonnetje door de raampjes.
Een paar keer per week is er table d'hôte in één van de oude natuurstenen gebouwen, waar we lekker gegeten hebben in een authentieke omgeving.
Wij hebben genoten. Voor wie houdt van natuurrijk kamperen, een babbeltje met de sympathieke campinghouders, lekker tot rust komen (vriendjes voor de kinderen!) maar ook erop uit kunnen, is camping la Chassagne in Ronnet een pareltje!