3,9 miljoen reviews

• 8
    Staat v/h sanitair

Over Flower Camping Le Plan d'Eau - Ardèche

Intro

In het hart van de zuidelijke Ardèche ligt Flower Camping Le Plan d'Eau, een groene oase met directe toegang tot de rivier. Deze unieke camping is de eerste in Rhône Alpes met een Europese milieukeur! Geniet van 75 schaduwrijke kampeerplaatsen en 25 comfortabele huurhuizen. Beleef een actieve vakantie vol zwem plezier, sport en natuur, of ontspan op het terras van de bar na een sportieve dag. Perfect voor families die van avontuur houden!

Locatie en omgeving

Flower Camping Le Plan d'Eau is prachtig gelegen aan de voet van een zonnige klif, in het schilderachtige zuiden van de Ardèche. De camping biedt directe toegang tot de rivier en bevindt zich op slechts 2 kilometer afstand van het stadje Aubenas, waar alle nodige winkels te vinden zijn. Voor natuurliefhebbers en avonturiers zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen en sportieve activiteiten in de omgeving. Het is een ideale plek om de schoonheid van de Ardèche te ervaren, met tal van bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden in de buurt.

Services en faciliteiten

Flower Camping Le Plan d'Eau beschikt over diverse faciliteiten en diensten voor een zorgeloze vakantie. Geniet van het gezellige restaurant en de pizzeria voor smakelijke maaltijden, en laten de snackwagen je niet in de steek voor een snelle hap. Er is een brooddepot voor vers gebakken brood en lokale producten. Een vrij speelveld voor kinderen zorgt voor uren speelplezier. Voor sportliefhebbers zijn er diverse activiteiten zoals volleybal, voetbal, en mountainbiken. De camping heeft ook een zwembad voor de nodige afkoeling en ontspanning. Voor elk wat wils! Er zijn gratis wifi en een wasserette beschikbaar op locatie. Houd er rekening mee dat elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. Voor een gezellige barbecue zijn de faciliteiten aanwezig. Of je nu met een tent, caravan of een gehuurd chalet komt, Flower Camping Le Plan d'Eau biedt voor iedereen een mooie plek!

Flower Camping Le Plan d'Eau heeft een vriendelijke sfeer en verwelkomt ook huisdieren. Er zijn voorzieningen voor gehandicapten aanwezig. De camping is geopend van 5 juli tot 30 augustus en biedt een verscheidenheid aan activiteiten en animatie voor zowel volwassenen als kinderen. Betalingen kunnen gedaan worden met verschillende methoden, maar specifieke informatie hierover ontbreekt. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.

Op deze camping voel je meteen de gezellige sfeer. De grote plekken met veel schaduw zorgen voor een zonnige uitvalsbasis, en ’s avonds merk je de relaxte vibe als er muziek klinkt bij de bar. Je hoort het lachen van pubers die zich hier snel thuis voelen, vooral bij de rivier of het zwembad. Het sanitair is schoon en warm water is geen luxe, wel jammer dat er geen wc-brillen zijn. De omgeving biedt volop leuke dingen om te doen, vooral de rivier die in de hittegolf een verfrissende plek wordt. Voordat je het weet, heb je al herinneringen gemaakt aan knusse avonden aan het water of spelletjes op de grote kampeerplekken. Vakantiekriebels gegarandeerd.

• Honden toegestaan

GoedScore uit 17 reviews

Schrijf een review

• 8
    Staat v/h sanitair

Charmante camping met grote plekken
Door Fam Bak op 21-08-2025
Gereisd met oudere kinderen

Charmante camping met super grote plekken met veel schaduw. Relaxte sfeer, 's avonds als er muziek is gezellig. Voldoende en schoon sanitair, geen wc brillen. Zeer veel te zien en te doen in de omgeving. Vooral de rivier gebruikt om af te koelen tijdens de hittegolf. Waterniveau in de rivier kan per week verschillen.

Fijne ontspannen camping, volop jeugd
Door El op 15-08-2025
Gereisd met oudere kinderen

Wij hebben 2 weken op deze fijne camping gestaan.
Mooie ruime kampeerplaatsen, schoon sanitair met warm water.
Zeer veel pubers, ook oudere.
Onze dochter had al snel contact, en heeft 2 weken lang genoten, overdag bij het zwembad, s avonds bij de bar en aan de rivier.
Op de camping ervaar je hier geen overlast van.
De eigenaar en personeel zijn ontzettend aardig en maken het ieder graag naar hun zin.

Leuke tiener camping.
Door Sigrid op 01-08-2025
Gereisd met oudere kinderen

We hebben hier 2,5 week gestaan. Hele grote plaatsen (XL plek), veel schaduw. Schoon sanitair. Het is een camping met een mix van Nederlanders en Fransen.
Vooral een leuke plek voor gezinnen met tieners. Die verzamelen bij de bar en na 23.00 kunnen ze bij de rivier zitten.

Flower Camping Le Plan d'Eau - Ardèche

Leuke camping voor jongeren (15+)
Door Liz op 30-08-2024
Gereisd met oudere kinderen

Leuke vakantie gehad, maar voor ons was de camping het net niet. Wij waren hier met twee kinderen van 11 en 13, voor deze leeftijd raad ik de camping niet aan, als je aansluiting zoekt. Het waren toch vooral veel oudere jongeren (die het overigens super hadden zover ik het mee kreeg). We hadden een plek met prive sanitair (super, echt aanrader) en voldoende schaduw. Helaas wel extreem veel muggen. De plekken zijn vrij afgeschermd waardoor er minder contact was met buren. (Wel veel privacy hierdoor.) Zwembad is klein, maar voldoende. Wel veel te weinig bedjes, die veelal door de pubers werden bezet. Rivier was leuk om s avonds met een band vanaf te gaan en de omgeving is uiteraard top.

Mooie, rustige versus gezellige plek in de Ardéche
Door HR op 26-08-2024
Gereisd met oudere kinderen

We hebben ruim 2 weken hier gestaan en enorm genoten! Voor ons een ideale camping; niet te groot, voldoende gezelligheid, maar tevens ook rust. Wij kampeerde op een plek richting de rivier, vlakbij het sportveld. Leuke plek voor de jeugd tot het donker is, overlast is minimaal. Jeugd gaat vervolgens nog tot sluitingstijd (iets daarna) naar de bar.
Het sanitair is wat verouderd, maar netjes. Misschien tijdens volledig bezette camping een keer vaker schoonmaken. Douches (afwaswater) in het spitsuur vaak lauw, maar wij vonden dat heel erg fijn met 30 graden en warmer.
Rivier heeft toegang in de hoek van de camping, daar kun je over de rotsen (vlak en goed begaanbaar) een heel eind lopen/zitten langs de rivier (strandje is er niet, maar verwachten we ook niet). Heel vriendelijke mensen van de camping, zowel de beheerders als de mensen die animatie verzorgen. Alles heel laagdrempelig, maar goed verzorgd. De omgeving is super!

overlast en beloofde compensatie kun je naar fluit
Door marian en peter op 21-08-2024
Gereisd met partner

Mooie grote plek met prive sanitair en rustig in juni. Tot een groep jeu de boulers kwam vrijdag , voor een toernooi op zaterdag. Hele nacht herrie tot half 5. Klagen bij staf van bar geen enkele zin, eerder dreigend. Dronken, lallend en schreeuwend de hele nacht. Volgende morgen geklaagd en vertrokken. 2 dagen voor gepland. Zouden 62 euro terug krijgen. Na diverse mails en telefoontjes niks ontvangen. Met allerlei smoezen over de boekhouder.