3,9 miljoen reviews

• 9
    Inrichting
    Ruimte

Over Calanica Resort

Ontdek het Calanica Resort, een paradijselijke oase van rust gelegen in de unieke omgeving van Cefalu, met adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Dit resort is de ultieme bestemming voor liefhebbers van zon, zee en zwembad, met directe toegang tot een prachtig strand en een uitnodigend zwembad dat garant staat voor verkoeling en ontspanning.

De Ligging

Calanica Resort bevindt zich op een idyllische locatie in Cefalu, op slechts 1,5 km afstand van het levendige centrum. Het resort is perfect gesitueerd voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een rustige uitvalsbasis met een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee, terwijl het gemakkelijk is om de lokale cultuur en bezienswaardigheden te verkennen. Met een busstation op ongeveer 500 meter afstand en een treinstation op circa 4 kilometer, is het resort goed bereikbaar. De internationale luchthaven Palermo ligt op ongeveer 100 km afstand, waardoor vakantiegangers gemakkelijk van en naar het resort kunnen reizen.

Calanica Resort biedt een unieke verblijfervaring met zijn Polynesische stijl villa's die alle comfort van een hotelkamer combineren met de privacy en ruimte van een bungalow. Het resort telt 26 kamers en biedt faciliteiten zoals gratis Wi-Fi, een receptie voor al uw vragen, en een parkeerplaats op het terrein. Ontspanning vindt u bij het zoetwaterzwembad, beschikbaar van mei tot oktober, compleet met ligstoelen en parasols voor dat ultieme vakantiegevoel. Voor de actievelingen zijn er diverse sportfaciliteiten, waaronder tennis en fietsverhuur. De tuin en buitenruimtes vormen de perfecte achtergrond voor ontspanning en recreatie.

In het Calanica Resort kunnen vakantiegangers genieten van een breed scala aan eet- en drinkmogelijkheden. Het resort beschikt over een restaurant en twee bars, waarvan één snackbar die seizoensgebonden geopend is van mei tot september. Vakantiegangers kunnen kiezen voor overnachting met ontbijt of halfpension, waarbij een veelzijdig buffet voor ontbijt en een menukeuze voor diner wordt geboden. Het restaurant biedt een mix van Siciliaanse en internationale cuisine, met speciale menu's op aanvraag, zoals dieetgerechten en kindermenu's.

Het Calanica Resort biedt verschillende faciliteiten en services voor een comfortabel verblijf. Voor vakantiegangers die de omgeving willen verkennen, is er een fietsverhuur beschikbaar. Het verblijf accepteert de meest gangbare creditcards, waaronder American Express, Visa, Diners Club en MasterCard. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.

• Restaurant

Schrijf een review

• 9
    Inrichting
    Ruimte

Prachtige locatie met verbeter punten
Door Silvia op 02-06-2014
Gereisd met partner

Hele mooie locatie. Prachtige ligging, mooi verblijf met veel privacy.
Wij vonden het een matige keuken dus na eenmaal daar gegeten te hebben ging onze voorkeur naar restaurants in cefalu waar je heerlijk kon eten. Ontbijt prima alles alles is aanwezig maar geen variatie in bv. vleeswaren en brood. Alleen witbrood aanwezig. Omgeving zwembad viel tegen. Zwembad vonden wij niet schoon, omgeving slecht onderhouden dus onze voorkeur ging naar het privestrand. Keurig ontvangst, zeer vriendelijk personeel. Erg behulpzaam. WiFi bereik dramatisch. Keuken aanwezig maar zeer zeer beperkt keuken benodigdheden aanwezig dus neem eigen mes mee als je zelf fruit wilt bereiden oid.

Gastvrij Sicilië
Door Mike op 28-09-2013
Gereisd met partner

Zeer gastvrije Sicilianen die het hotel/resort/bungalows beheren en voorzien van goede service. De hutjes zijn gezellig klein maar comfortabel. De chef zorgt elke avond voor een zeer smaakvol diner (of lunch in de middag!). Als Nederlanders zijn de gratis fietsen bij ons ook zeer welkom geweest. Cefalu is het warmste stadje van Sicilië. Andere steden vanuit deze plaats goed te bezoeken met de auto.

Polynesische hutjes met uitzicht op zee
Door Postma op 13-07-2013
Gereisd met partner

Mooie huisjes met fantastisch uitzicht op de zee. Huisje is klein maar alles is aanwezig. Om het huisje heen een terras met stoelen en tafeltje. Veel privacy, wij hadden het laatste hoogste huisje. Vriendelijk personeel en restaurant is goed, elke dag keuze uit 3 gerechten en mogelijkheid van lunch of diner. Lopen naar Cefalu kan langs het strand en is ruim half uur lopen. Zwembad en tennisbanen aanwezig. Aanrader voor een weekje relaxen!

Calanica Resort

Geweldige locatie en zeer gastvrij!
Door K. op 28-05-2013
Gereisd met partner

Zeer gastvrije ontvangst, bagage wordt naar de bungalow gebracht. Bijna alle bungalows zijn afgelopen winter volledig gerenoveerd, zeer modern en goede afwerking. Bungalows worden dagelijks schoongemaakt. Bijna alle bungalows hebben fantastisch uitzicht. Wandeling naar Cefalu kan langs de autoweg maar ook langs een prachtige route langs het strand/boulevard waar een aantal leuke strandtenten zijn. Cefalu is zeer mooi met een overvloed aan goede en betaalbare restaurantjes velen met uitzicht op zee. Calanica kent wel wat hoogteverschil, een nadeel als je slecht ter been bent of met jonge kinderen gaat. Dineren in Calanica is redelijk maar wij gaven de voorkeur om naar Cefalu te lopen om te eten. (30 min. lopen / 5 min. auto).

dit nooit meer
Door Van der Aa op 23-05-2013
Gereisd met partner

Wij lagen in bungalow nr 34, een niet gerenoveerde bungalow, het contrast met de gerenoveerde bungalows kon niet groter zijn. Deze hebben een boxspring bed, een grote flatscreen tv dat je kon richten naar het zitplaatje of de slaapkamer. Een kitchenette met microgolfoven enz.
Wij hadden dat dus allemaal niet !, wij hebben nochtans hetzelfde betaald als de andere gasten. Dus bij aankomst zeker naar een gerenoveerde bungalow vragen, vanaf nr 4 tot en met 20 zijn zeker gerenoveerd. De lange afstand met de vele trappen naar het restaurant of het strand of het zwembad maken dit hotel niet geschikt voor mensen die slecht te been zijn. Voor gezinnen met kleine kinderen is dit ook niet geschikt, onder elke bungalow heb je een afgrond in de diepte.

Geweldig uitzicht!
Door M. op 12-05-2013
Gereisd met jonge kinderen

Wij zijn met 2 kinderen een week in Calanica geweest. In de winter zijn op een enkele na, de bungalows van binnen gerenoveerd, echt heel mooi geworden. Het is klein van binnen, maar alles wat je nodig hebt zit erin ( wij hebben echter niet gekookt in de bungalow), je kunt bij Calanica goed eten maar wij zijn vaker uit eten geweest in het prachtige Cefalu of andere mooie plaatsen. Het uitzicht is echt super, iedere ochtend maak je de deur open en ziet een geweldig uitzicht. Je moet wel goed ter been zijn, want het zijn nogal wat trapjes of en af als je wat hoger zit.
Er wordt wat geklaagd dat het niet kindvriendelijk zou zijn, maar onze kinderen vonden het super, zij hebben zich heel goed vermaakt aan het zwembad en het strandje met heel veel stenen.

Calanica Resort

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.