Deze accommodatie heeft een score van 8.1
Over Camping Parco delle Piscine
Bij Camping Parco delle Piscine voel je de vakantiespirit meteen opborrelen. Omgeven door het mooie Toscaanse landschap, geniet je hier van rust, thermale zwembaden en volop actie. Of je nu wilt relaxen in het warm water of avontuurlijk de omgeving wil verkennen, deze plek brengt je gegarandeerd in vakantiestemming. Dit wil je echt meemaken!
De ligging
Camping Parco delle Piscine ligt in het adembenemende landschap van Siena, Toscane. De camping is perfect voor wie wil genieten van natuur, rust en actief bezig zijn. Je bent hier zo in de heuvels, klaar om wandelingen, fietstochten en het ontdekken van authentiek Italië te maken.
Wanneer je op Camping Parco delle Piscine bent, ervaar je een ontspannen sfeer met moderne faciliteiten. De camping beschikt over drie thermale zwembaden gevoed door de Santa Lucia bron, inclusief één ontworpen door Japanse architect Haruki Miyagima waarin natuur en architectuur samensmelten. Er is een fitnessruimte, tennisbanen, sportvelden en een speelplaats voor de kleintjes. Daarnaast kunnen sportievelingen zich uitleven met fietsen, mountainbiken, paardrijden of een potje tafeltennis. Het terrein biedt een gezellige tuin en een zwembadrestaurant waar je Toscaanse gerechten kunt proeven. Alles is gericht op ontspanning en plezier, zodat je vakantie compleet voelt.
Op de camping geniet je van eenvoudige, verse maaltijden in het zwembadrestaurant. Kies voor een stevige pasta, verse vis of een hartige crostini, allemaal geserveerd met lokale wijnen en olijfolie. Het restaurant ligt perfect voor een relaxte lunch of diner met uitzicht op het groene park. Voor een snel ontbijt of een afternoon snack loop je zo even langs voor verse broodjes en lichte hapjes. Alles draait hier om lekker genieten in een gezellige sfeer.
Je betaalt ter plekke de toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen, deze zijn nog niet inbegrepen. Sommige faciliteiten kunnen seizoensgebonden of tegen betaling zijn, afhankelijk van het weer en onderhoud. Het is handig om vooraf te controleren wat open is tijdens je verblijf. Zo ben je goed voorbereid en kun je volop genieten van alles wat deze mooie camping te bieden heeft. Fijn dat je hier naartoe gaat voor een relaxte en actieve vakantie in Toscane.
Vakantiegangers zijn dol op de rust en de pracht van de camping gelegen in het sfeervolle Sarteano, waar de nabijheid van gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes een grote plus is. Het gemak waarmee je vanuit de camping het dorpje inloopt voor een ijsje of avondmaal wordt zeer gewaardeerd. De zwembaden, zonder chloor en altijd met genoeg ligbedden, bieden verkoeling en ontspanning. Het sanitair is schoon en het personeel vriendelijk. De ruime en netjes afgebakende plaatsen zorgen voor voldoende privacy. Vakantiegangers genieten van de mooie omgeving en vinden de camping een perfecte uitvalsbasis om het echte Toscane te ontdekken. Deze onontdekte parel verdient volgens hen meer aandacht.
Airconditioning
Restaurant: 200m
Winkelmogelijkheden: 200m
Adresgegevens | Via Campo dei Fiori 30, I-53047 |
Camping Parco delle Piscine
De camping ligt in Sarteano. Een leuk stadje, onze oudste was er 's avonds dagelijks te vinden in de lokale bar, en toen wij er waren was er nog een soort kunstenaarsfestival met live muziek optredens en markten. Het is erg prettig dat je er dan zo naar toe loopt. Sarteano heeft meerdere heerlijke restaurantjes. Pluspunt voor ons is dat er geen honden de camping op mogen (niet ons ding). De zwembaden zijn fantastisch, heerlijk rustig, groot, schoon en voldoende ligbedden (geen handoekenleggers). Sanitair is een plaatje. Onze plek had veel schaduw en dat geeft behoorlijke koelte. "s avonds koelde het sowieso behoorlijk af en dat is voor het slapen wel prettig.
Camping is niet vol (eigenlijk nooit begrepen we). Dat heeft voor- en nadelen. Er zijn een aantal mooie dorpjes en stadjes te bezoeken in de nabije omgeving. dat is wel even rijden waarbij de wegen niet altijd in de beste staat zijn. De camping is wel behoorlijk aan de prijs.
Een camping in het mooiste stukje van Toscane. Alles redelijk in de buurt om de omgeving te verkennen. Ligging camping is ook ideaal gelijk in een sfeervol stadje, alles loopbaar. Leuke restaurantjes! Camping voelt niet als een echte camping, meer een kampeerplaats van de gemeente. De locals komen er ook zwemmen, 3 baden. Er hangt geen sfeer, nergens zijn kinderen in de avond te vinden. Vriendjes maken zat er niet bij. Onze kids vonden het de minst leuke camping sinds jaren. Meer een camping voor mensen zonder kinderen dus, want het is er heerlijk rustig. Zwembad voor alleen kampeerders geweest en die is prima, bedjes genoeg.
Samen met vrienden en hun kinderen hier een week verbleven. Om naar het prachtige, authentieke Toscane te gaan en de omgeving te ontdekken, is dit een prima camping. Op basis van goede reviews hebben wij daarom deze ook gekozen. Helaas voor de kids (10 jaar tm 13 jaar) totaal geen reuring en leeftijdsgenootjes. Veel lege plekken waardoor de gezelligheid mist en dus ook aansluiting. Iedereen staat verdeeld over de toch wel wat grote camp
Zoals eerder wordt vermeld; - mooie zwembaden, ruime camping, schoon en groot sanitair, dicht bij het stadje Sarteano met super leuke en goede restaurants, dichtbij Montepulciano, Pienza, Elsa trail, wijnhuizen/proeverijen. Wij houden niet van mega campings en massa, maar dit was wel erg rustig. Wil je het echte Toscane zien dan is dit een goede uitvalsbasis. Wil je ook dat kinderen het leuk op de camping hebben, zoek dan wat anders.
Camping Parco delle Piscine
Ruim 2,5 week op deze camping verbleven. Wat een mooi aangelegde en verzorgde camping is dit!!!
Het is gelegen in het knusse dorpje Sarteano waar je vanuit de camping gemakkelijk te voet naar toe kunt wandelen voor boodschappen of juist in de avond nog om te gaan eten of ijsje te gaan halen.
Zwembaden zijn zonder chloor wat erg fijn is en altijd voldoende plek op een ligbed of anders de mogelijkheid tot handdoek in het gras.
Toiletgebouw is netjes en hygiënisch, plaatsen zijn ruim en afgebakend middels een heg. Erg vriendelijk personeel bij de receptie en de bar bij het zwembad.
We hebben er een mooie vakantie mogen beleven en zeker van de omgeving en plaatsen in de buurt genoten.
Camping verdient zeker meer publiek van de Nederlanders die dit stukje van toscane willen ontdekken.
Na 2 weken hier doorgebracht te hebben in juli snappen we er niets van waarom deze camping maar halfvol was. Wat ons betreft is dit een onontdekte parel. Ok, deze camping heeft geen mega animatieprogramma of gekke glijbanen, maar wat hij wel heeft:
- grote plaatsen (ook veel in de schaduw)
- sanitair wat constant wordt schoongemaakt
- vriendelijke, behulpzame receptie
- 3 zwembaden (waarvan 1 bestemd voor campinggasten), met het meest heldere zwembadwater dat wij ooit hebben meegemaakt. Voldoende ruimte en ligbedden rondom
- en een barretje waar je hapjes krijgt tijdens de eind van de middag borrel.
Daarnaast loop je zo van de camping het dorpje in waar je heerlijke restaurants en winkeltjes hebt.
Maar wat wij nog het belangrijkste vinden om te noemen is dat wij ongeveer heel Toscane wel hebben gezien, maar dit gebied vinden wij het mooist. Ga het ontdekken!
De camping heeft goede plekken met voldoende ruimte. Het sanitair is ruim , en netjes en goed. De zwembaden zijn mooi en er is een kleine bar. Het dorp Sarteano ligt op 2 minuten lopen. Heeft een mooi centrum en diverse goede eetgelegenheden. Mooie uitvalsbasis voor de Val d'Orcia en een hele mooie hoek van Toscane.