/België/Antwerpen/Antwerpen

Vakantie Antwerpen Stad

Antwerpen Stad

Antwerpen is één van de topbestemmingen onder Nederlanders en dat is niet voor niets. De stad beschikt over een prachtige historische binnenstad, een bruisende haven en bijzondere wijkjes die zeker het ontdekken waard zijn!

Eigen vervoer
België
Antwerpen
Antwerpen
Verwijder filters

101 accommodaties

Over Antwerpen

Antwerpen is een middelgrote en levendige stad in Noord-België in de gelijknamige regio Antwerpen. De stad staat bekend om zijn ligging aan de rivier de Schelde en haar internationale haven die in verbinding staat met de Noordzee. De haven bevind zich in het noordwestelijke deel van de stad.

Citytrip Antwerpen

Antwerpen is een populaire bestemming voor een citytrip. Veel Nederlanders weten Antwerpen in het weekend goed te vinden, het is niet ver van de Belgische grens en Zeeuws-Vlaanderen, vanuit Utrecht via Breda is het zo’n anderhalf uur rijden, de stad is goed bereikbaar met de auto. De rondwegen van Antwerpen zijn vaak druk met autoverkeer. Antwerpen heeft zijn eigen treinstation, kom je uit Nederland dan reis je met de trein via Roosendaal naar Antwerpen. Het station is kortgeleden flink uitgebreid en vervult nu een belangrijke rol als tussenstation voor internationale treinen uit Amsterdam naar Brussel en Parijs.

Naast het centraal station tref je Antwerpen Zoo. In de stad rijden zowel trams als bussen en voldoende taxi’s. In de directe omgeving van het station vind je veel juweliers, horlogemakers en diamantairs, maar ook veel cafés en restaurants gericht op toeristen, verwacht hier geen haute cuisine.

Culinair genieten

Voor de exclusievere restaurants moet je echt Antwerpen in. Antwerpen staat bekend als goede winkelstad, het aanbod is enorm, van de grote ketens en warenhuizen tot de kleine specialistische detailhandel, je vind het er allemaal. Vanuit het centraal station wandel je zo de winkels tegemoet, de Keyserlei, Meir en dan de Groenplaats. Rondom de Groenplaats en de Grote Markt bevinden zich ook gezellige cafés en restaurants.

Het is een Bourgondische stad, er is veel aandacht voor eten en drinken. Ook zijn er veel terrassen in het centrum. Antwerpen staat bekend om zijn productie en verkoop van kleding, diamanten, juwelen, chocolade, wafels en bier. De stad kent een rijk religieus verleden, dit zie je overal terug in de stad, aan monumentale kerken, kloosters en abdijen geen tekort.

Historie en bezienswaardigheden

Antwerpen telt tal van historische pleinen, straten, huizen en bezienswaardigheden, waaronder het Begijnhof, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, St. Andrieskerk, het Rubenshuis en Burcht Het Steen.

Typerend voor het historische centrum zijn de kinderkopjes, keien en de antieke huizen met zogenaamde trapgevels. Op sommige plekken in de stad waan je je even terug in de tijd. Je hoeft je in Antwerpen echt niet te vervelen. De stad telt opmerkelijk veel musea zoals het Maagdenhuismuseum, Museum voor Schone Kunsten, Modemuseum en het Diamantmuseum.

De sfeer in Antwerpen wordt door velen als prettig ervaren. Er zijn veel hotels in Antwerpen, het is een populaire bestemming voor een weekendje weg.

Wat zeggen bezoekers over

Antwerpen

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.