Goed nieuws! Zoover heeft alle vouchers uitbetaald. Boek je vakantie met geldteruggarantie!

Brussel
Advertentie

Vakantie in Brussel

Brussel, de hoofdstad van België, is een populaire toeristische bestemming. Het ligt centraal in België in de gelijknamige streek Brussel op zo’n 170 kilometer rijden van Utrecht via Antwerpen en Breda. Brussel is met al zijn buitenwijken een grote  en levendige stad en beschikt over een eigen vliegveld. Vanaf Amsterdam Centraal sta je in twee uur in het centrum van Brussel met de internationale trein. De stad is dus goed bereikbaar voor zowel autoverkeer, trein, bus en vliegtuig. Ook de stad zelf is goed te bereizen met metro of bus. Brussel wordt vaak de hoofdstad van Europa genoemd omdat er allerlei Europese instanties zetelen en ook de NAVO heeft er zijn hoofdkantoor. In Brussel tref je daardoor veel nationaliteiten, het is zeker een multiculturele stad. Zowel direct ten noorden als ten oosten van het Brusselse centrum is veel bedrijvigheid en zijn er veel kantoren gevestigd. In Brussel wordt zowel Nederlands als Vlaams gesproken, de stad ligt als het ware op de grens van het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige deel van België: Wallonië. Opvallend is dat er in geheel Brussel meer Frans dan Nederlands wordt gesproken terwijl Brussel juist in Vlaanderen ligt. In het centrum van Brussel bevinden zich veel cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden met een concentratie rond het Sint-Goriksplein en de Beurs. In de stad vind je zowel oude als moderne architectuur en gebouwen, groot en klein, alle bouwstijlen zie je hier terug. Historische bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Grote Markt, de Basiliek van Koekelberg, het Koninklijk Paleis, stadspoort de Hallepoort en de bekende Manneken Pis en het Atomium. Brussel is een cultureel rijke stad en telt opmerkelijk veel musea, een selectie; het Stripmuseum, Magritte museum, Paleis voor Schone Kunsten, Filmmuseum en het Joods museum. Je kunt ook een bezoek brengen aan brouwerij Belle-Vue, bekend van de bieren Lambiek en Kriek-Lambiek. In Brussel bevinden zich veel stadsparken en -tuinen. De kassen van het Koninklijk Paleis zijn een bezoek waard, je kunt er genieten van een prachtige binnentuin. Het pretpark Walibi ligt niet ver Brussel op zo’n 35 kilometer in het nabijgelegen Wavre. Aan de zuidoostelijke rand van de stad bevind zich een ruim bos, het Zoniënwoud, dit bos is groter dan 4000 hectare. Niet ver ten zuiden van Brussel ligt Waterloo waar Napoleon werd verslagen tijdens de slag om Waterloo. Brussel is een goede winkelstad, je vind er allerlei soorten winkels, de Louizalaan en de Nieuwstraat zijn grote winkelstraten. Typerend zijn producten als chocolade, wafels, friet en bier, Brussel is een Bourgondische stad, eten en drinken is hier belangrijk. Sommige toeristen storen zich aan de bedelaars in de stad. Hotels zijn in Brussel in de overgrote meerderheid.

Lees meer
Selecteer hieronder je filters
 • Met wie en wanneer reis je?

  Als we dat weten, kunnen we je overal de juiste prijsinformatie laten zien.

  2 volwassenen
  Volwassenen

  12+

  2

  Kinderen

  2 tot 12 jaar

  0

  Baby's

  Jonger dan 2

  0

  Leeftijd bij thuiskomst. Min. 1 persoon ouder dan 18.
Advertentie
Annuleren

Jouw filters

Sorteren:
Kaart
Je hebt geen filters geselecteerd
302

vakanties Brussel

Over Brussel

Brussel, de hoofdstad van België, is een populaire toeristische bestemming. Het ligt centraal in België in de gelijknamige streek Brussel op zo’n 170 kilometer rijden van Utrecht via Antwerpen en Breda. Brussel is met al zijn buitenwijken een grote  en levendige stad en beschikt over een eigen vliegveld. Vanaf Amsterdam Centraal sta je in twee uur in het centrum van Brussel met de internationale trein. De stad is dus goed bereikbaar voor zowel autoverkeer, trein, bus en vliegtuig. Ook de stad zelf is goed te bereizen met metro of bus.
Brussel wordt vaak de hoofdstad van Europa genoemd omdat er allerlei Europese instanties zetelen en ook de NAVO heeft er zijn hoofdkantoor. In Brussel tref je daardoor veel nationaliteiten, het is zeker een multiculturele stad. Zowel direct ten noorden als ten oosten van het Brusselse centrum is veel bedrijvigheid en zijn er veel kantoren gevestigd. In Brussel wordt zowel Nederlands als Vlaams gesproken, de stad ligt als het ware op de grens van het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige deel van België: Wallonië. Opvallend is dat er in geheel Brussel meer Frans dan Nederlands wordt gesproken terwijl Brussel juist in Vlaanderen ligt. In het centrum van Brussel bevinden zich veel cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden met een concentratie rond het Sint-Goriksplein en de Beurs. In de stad vind je zowel oude als moderne architectuur en gebouwen, groot en klein, alle bouwstijlen zie je hier terug.
Historische bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Grote Markt, de Basiliek van Koekelberg, het Koninklijk Paleis, stadspoort de Hallepoort en de bekende Manneken Pis en het Atomium. Brussel is een cultureel rijke stad en telt opmerkelijk veel musea, een selectie; het Stripmuseum, Magritte museum, Paleis voor Schone Kunsten, Filmmuseum en het Joods museum. Je kunt ook een bezoek brengen aan brouwerij Belle-Vue, bekend van de bieren Lambiek en Kriek-Lambiek. In Brussel bevinden zich veel stadsparken en -tuinen. De kassen van het Koninklijk Paleis zijn een bezoek waard, je kunt er genieten van een prachtige binnentuin.
Het pretpark Walibi ligt niet ver Brussel op zo’n 35 kilometer in het nabijgelegen Wavre. Aan de zuidoostelijke rand van de stad bevind zich een ruim bos, het Zoniënwoud, dit bos is groter dan 4000 hectare. Niet ver ten zuiden van Brussel ligt Waterloo waar Napoleon werd verslagen tijdens de slag om Waterloo. Brussel is een goede winkelstad, je vind er allerlei soorten winkels, de Louizalaan en de Nieuwstraat zijn grote winkelstraten. Typerend zijn producten als chocolade, wafels, friet en bier, Brussel is een Bourgondische stad, eten en drinken is hier belangrijk. Sommige toeristen storen zich aan de bedelaars in de stad. Hotels zijn in Brussel in de overgrote meerderheid.

Reviews over Brussel

Review toevoegen

 • 9Chris Bos05-07-2019

  Brussel is echt een fantastische stad!

  Op het eerste oog is Brussel misschien niet de mooiste en meest groene stad. Maar als je net even verder kijkt is het een fantastische plek om een weekend of een week mooie dingen mee te maken. Er is veel aanbod op het gebied van cultuur, gastronomie en politiek natuurlijk. Mar het heeft ook echt onverwacht mooie groene plekken, zoals parken. Dwaal rond in deze stad en je staat versteld van wat deze stad aan geheimen met zich meedraagt. Bovendien is het echt stads gezellig. Het bruist!

  Rapporteren
  • 9Uitgaanslevenn
  • 10Cultuur
  • 8Omgeving
  • 10Sfeer in stad
  • 8Zorg voor natuur

  Gereisd met partner in mei 2019

 • 9J.Verbraecken08-06-2019

  Brussel een mooie historische heuvelachtige stad

  Mijn ervaring met Brussel is geweldig We maken dan een lange wandeling van ca. 15 km door Brussel We beginnen altijd bij het Zuidstation richting Louisalaan de dure winkelstraat als de PC Hooft straat in Amsterdam Dat stuk is heuvelachtig We steken daarna over naar het Paleis van Justitie een mooi oud hoog gebouw Daar buiten kijk je over heel de Brusselse heuvelachtige stad bijzonder mooi Daarna gaan we dalend naar enkele straten met leuke antieke winkels en het gesloten Joods museum. Dankzij antisemitische terreuraanslag 24 mei 2014 Brussel 4 doden De Zavel wijk een wijk in het historische hart van Brussel Daar is een mooie kerk Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk, bij de Zavel Behalve dat we vals zijn beschuldigd in de Zavelkerk te Brussel door een zogenaamde toezicht houder .Reeds vermeld bij reviews Zoover Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk, Dan gaan we verder richting het Koninklijk Paleis van Brussel is een paleis in het centrum van Brussel, gelegen op de Koudenberg, vlak voor het Warandepark. Het paleis is formeel de voornaamste koninklijke residentie in België. De koning gebruikt het als werkpaleis Het Waranda park erbij is zeer mooie met zijn natuur fonteinen en drink gelegenheden Aan de andere kant van het park is de Wetstraat waar de regerings In de verte zie je daar de EU gebouwengebouwen van de Belgie zijn Daarna dalen we verder af naar de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele .Goedele is een kerkgebouw in het oude centrum van Brussel 114 m lang 64 m hoog met 2 stompe torens Ook bekend van de trouwpartijen en begravenissen het het Koninkelijkhuis Belgie Zo verder afdalen naar de bekende winkelstraat Nieuwstraat alle straen zijn 2 talig NL en Franstalig In die omgeving vele monumenten Die omgeving is zeer interessant met het Beursgebouw daarna loop je vanzelf in de De Beenhouwersstraat met zijn mooie romantische restaurants een genot om te zien bij avond verlichting. Vele mensen vergeten daar een bezoek te brengen aan Jeanneke Pis in een zijstraat daarvan ipv Manneke Pis De Grote Markt sluit daar op aan wat een genot is om te zien voor bij verlichting Daarna vinden we het goed en pakken te trein huiswaarts.

  Rapporteren
  • 8Uitgaanslevenn
  • 9Cultuur
  • 9Omgeving
  • 9Sfeer in stad
  • 9Zorg voor natuur

  Gereisd met vrienden in mei 2019

 • 8Chantal Witteman13-01-2019

  Mooi stad voor een weekend weg.

  Leuke stad voor een weekendje weg. Wel aan te raden om een metrokaart te nemen. En het natuurhistorisch museum is een aanrader.

  Rapporteren
  • 7Uitgaanslevenn
  • 8Cultuur
  • 8Omgeving
  • 8Sfeer in stad
  • 7Zorg voor natuur

  Gereisd met partner in december 2018

 • 8Youp10-01-2019

  Heerlijk

  Hotel aan de rand van het centrum. daarna loop je gemakkelijk de stad in. of pak je de metro die dichtbij zit.

  natuurhistorisch museum is een echte aanrader. grote dino collectie op meerdere verdiepingen.

  alleen een beetje jammer van alle rellen en protesten. maar daar kan de stad zelf niets aan doen.

  Rapporteren
  • 7Uitgaanslevenn
  • 8Cultuur
  • 8Omgeving
  • 7Sfeer in stad
  • 8Zorg voor natuur

  Gereisd met partner in december 2018

 • 9Louis31-12-2018

  Een echte wereldstad in België

  Brussel is een stad vol tegenstellingen. (oud - modern, lelijk - mooi, hoog - laag, vuil - proper, rijk - arm, ....). Het is een heel boeiende, bruisende stad. Brussel is verdeeld in verschillende wijken. Elke wijk heeft wel iets speciaals. Je hebt de multiculturele wijken, maar ook de Europese wijk, de 'chique' wijk, de Noordwijk (kantoorwijk), historisch centrum vol met waardevolle gebouwen,...

  Deze stad is een echte aanrader voor mensen die houden van een echte wereldstad. Het openbaar vervoer is heel goed geregeld (tram, bus, metro, trein,..).

  Verschillende bezienswaardigheden zoals het Atomium, de prachtige Grote Markt, verschillende parken, Jubelpark, Europese wijk, 'Manneken Pis',...

  Laat Brussel op je afkomen en probeer er van te houden. Bruxelles ma belle!

  Rapporteren
  • 9Uitgaanslevenn
  • 9Cultuur
  • 9Omgeving
  • 9Sfeer in stad
  • 9Zorg voor natuur

  Gereisd met vrienden in juli 2018

 • 3Witte15-10-2018

  Voorlopig niet weer

  Een ongelooflijke smerige stad. En schrijnde gezinnen gezien die massaal op straat leven. Kinderen van nog geen 5 jaar bedelen om geld. En niet eentje maar heel veel. Hele gezinnen leven achter opgestapelde dozen. Echt heel schrijnend. En bovendien buitengewoon veel zwerfafval.

  Rapporteren
  • 5Uitgaanslevenn
  • 7Cultuur
  • 1Omgeving
  • 1Sfeer in stad
  • 1Zorg voor natuur

  Gereisd met partner in oktober 2018

 • 9wimcoenen20-06-2018

  gezellig-gemoedelijk-toffe winkels gewoon happy

  eeen heel gezellige stad met leuke terrassen en een hele leuke binnentuin terras

  Rapporteren
  • 8Uitgaanslevenn
  • 9Cultuur
  • 9Omgeving
  • 9Sfeer in stad
  • 8Zorg voor natuur

  Gereisd met partner in juli 2017

 • 10Jenny03-05-2018

  Fantastisch en zeker voor herhaling vatbaar!

  Prachtige stad. In de weekenden is een bezoek zeker aan te raden om het doordeweekse verkeer te mijden. We hebben als groep o.a. het Jubelparkmuseum, Autoworld en het Koninklijk Museum van het Leger en Krijgsgeschiedenis bezocht. Er werden imposante exposities tentoongesteld tegen een leuke entreeprijs . Er was zoveel te zien en te doen dat we een bezoek aan de drie musea over twee dagen moesten verdelen. In de omgeving zijn voldoende restaurantjes om lekker te kunnen eten en er is gratis parkeergelegenheid in de omgeving. We hebben het de tour afgerond met een rondleiding die eindigde boven op de triomfboog. Met het geweldige uitzicht over Brussel vanaf de triomfboog hebben we dit weekend af kunnen sluiten. Ik kijk er met veel plezier op terug, kan het iedereen aanraden en ben zeker van plan de stad vaker te bezoeken.

  Rapporteren
  • 10Cultuur
  • 10Omgeving
  • 10Sfeer in stad
  • 10Zorg voor natuur

  Gereisd met vrienden in juni 2016

 • 9Amber13-01-2018

  Gezellig

  Mooie oude stad, gratis rondleiding. Openbaar vervoer goed geregeld. Alles goed te lopen (oude centrum). Vriendelijke mensen.

  Rapporteren
  • 8Uitgaanslevenn
  • 9Cultuur
  • 9Omgeving
  • 9Sfeer in stad
  • 8Zorg voor natuur

  Gereisd met vrienden in december 2017

 • 8Angelique02-12-2017

  Leuk voor een daagje rondlopen

  Met mijn zoon van 11 zonder plan met de trein naar Brussel gegaan. Je stapt echt midden in het centrum uit, ideaal. Zonder plan was uiteindelijk niet zo'n goed idee. Eerst een beetje doelloos rondgedwaald. Gelukkig heb ik familie in Brussel wonen dus even wat tips gevraagd Natuurlijk even langs Manneke Pis. Stelt niks voor maar je moet er geweest zijn. Patat gegeten bij de beste patatwinkel van belgie. De kunstberg op geweest, echt een hele klim. Souvenirwinkeltjes afgeweest, verschillende bekende gebouwen bekeken enz. We hebben ons goed kunnen vermaken. Het is een gezellige mooie stad. Het enige wat wel een beetje een minpunt is, zijn de vele militairen die overal rondlopen. Op het station staan ze op elk hoekje. Misschien voelen mensen zich er veilig door maar ik werd er ongemakkelijk van.

  Rapporteren
  • 8Cultuur
  • 7Omgeving
  • 8Sfeer in stad

  juli 2017


10 van de 523 reviews gezien
Advertentie
Advertentie