Moulin de Bistain

Moulin de Bistain
Het is makkelijk vriendjes maken op deze mooie camping. Mijn zoon was binnen tien minuten aan het spelen met de andere kinderen. Door de kleinschaligheid en de afwezigheid van animatie etc. zoeken ze elkaar snel op voor een potje voetbal of spelen in het riviertje dat dwars over de camping loopt. Vrijwel alleen Nederlandse gezinnen. Mooi schoon sanitair met warme douches. Grote plekken. Bijna alleen toeristenplaatsen. Vriendelijke eigenaren. WiFi alleen bij de receptie in de buurt, niet overal bereik op de camping. Lekker back to basic dus wat dat betreft. Ik zou hier zeker nog eens terugkomen! De camping is heel mooi groen!
Fijne tijd gehad op deze camping! De kinderen hadden direct aanspraak van de vele Nederlandse kinderen (tot ver in puberteit qua leeftijd) dus hebben het echte campingleven ervaren. Lekker struinen over het terrein en avonturen beleven. Mooi gelegen, vanaf de camping veel wandel- en mountainbike paden en ook in omgeving genoeg te doen (blotevoetenpad, Chlorophylle etc). Veel vuurtjes 's avonds in de vuurschalen, mooie sfeer! Safaritent basic ingericht maar voor ons geen probleem, extra matrasjes werden fijn verzorgd! Sanitairgebouw echt schoon (zeker gezien de vele regen en modder!). Nog beter zou zijn: wc papier ophangen, luchtverfrisser, zeeppompje en handdoekrol bij de fonteintjes in de toiletten. Bovenaan het terrein staat een twintigtal verlaten stacaravans, uit het zicht maar wel vernield. Dat geeft een desolate en volgens de kinderen 'creepy' uitstraling. Hopelijk wordt dit binnenkort aangepakt.
Wij hadden een prachtige plek aan het water. De kinderen (12 en 15) hebben zich goed vermaakt met kreefjes vangen en zelfs nog 2 keer een forel. Wat eruit springt is de vriendelijkheid van de eigenaren. Niet omdat het moet maar echt geïnteresseerd
De plekken langs de beek zijn geweldig. Het geluid van de beek verveeld nooit. Lekker fikkie stoken, vuur schalen zijn te huur (5 euro huur plus 20 euro borg). Sanitair is nieuw. Voor internet moet je de heuvel oplopen of gewoon accepteren dat het er niet is. Beheerder is hulpvaardig. Mooie wandeltochten starten voor de deur. Tot zover het goede nieuws. Als je wat kritischer kijkt vallen de vervallen stacaravans op die de camping een wat desolate indruk geven. Het restaurant is nog altijd niet terug. Je kan pizza’s afhalen maar na 4-5 keer bellen bij het loket heb ik het opgegeven. Beheerders zijn weinig zichtbaar. Receptie niet altijd bemand. Terrein is niet super onderhouden. Met een beetje regen wordt het een modderpoel. Sanitair wordt niet heel erg schoon gehouden als je goed kijkt. Douches zijn onhandig (kleding wordt nat).
Al met al een slechte camping? Zeker niet! We hebben een leuk weekend gehad. Maar het was geen 9,9
Pluspunten: midden in de natuur, mooie omgeving. Fijn (modern en schoon) sanitairgebouw, en zeer aardige eigenaars. Dat wat er aan eten en drinken aangeboden wordt (door ontwikkelingen in vorig jaar ietwat beperkt), is van hoge kwaliteit. Wij kwamen er voor een paar dagen, maar hebben snel besloten voor een week te verlengen. Een idyllische plek, lekker kleinschalig, en prettige mix van gasten. (ouderen, jongeren, gezinnen met kinderen) Minpunten: geen gevonden.
Info
Camping-informatie