/België/West Vlaanderen

Vakantie in West-Vlaanderen

Een vakantie in West-Vlaanderen staat garant voor een onvergetelijk verblijf. Maak een uitstap naar het prachtige Brugge, fiets of wandel in de uitgestrekte natuurgebieden of zoek het bruisende centrum van Blankenberge op.

België
West Vlaanderen
Eigen vervoer
Verwijder filters

716 accommodaties

Over West-Vlaanderen

Over West-Vlaanderen

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming dichtbij huis? Dan is het Belgische West-Vlaanderen een goed idee. Kies voor een vakantie aan de kust of ontdek een historische stad. Bourgondisch genieten kun je hier zeker. Proef verse mosselen of drink een speciaalbiertje op een van de gezellige pleintjes.

De ligging

West-Vlaanderen is een van de tien provincies van België en ligt het meest westelijk. Wist je dat dit de enige provincie is die grenst aan zowel Nederland als Frankrijk? Daarnaast is dit de plek in België waar je goed zit voor een strandvakantie. Ga je mee op vakantie?

Populaire plaatsen en bezienswaardigheden in West-Vlaanderen

Een veelzijdige vakantie in West-Vlaanderen, België

Een vakantie in West-Vlaanderen betekent een unieke combinatie tussen historische steden en kuststeden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Brugge? Deze romantische stad is perfect voor een stedentrip met zijn tweetjes. Wandel door de pittoreske straten, langs oude huizen of neem plaats op een terras. En wist je dat je in Brugge ook per paardenkoets de stad kunt verkennen? Stap in en laat je meevoeren door de stad. ‘s Avonds dineer je in een goed restaurant en bestel je een pannetje mosselen. Als toetje bestel je een West-Vlaamse splitwafel.

Vier je liever vakantie in West-Vlaanderen aan de kust? Oostende is populair. Stap in de kusttram en maak een ritje langs de Belgische kust. Oostende heeft daarnaast een groot maritiem verleden. Wandel zeker even naar de haven, waar de mercator in het water ligt. Dit is het voormalige opleidingsschip van de marine dat vandaag de dag ook voor bezoekers te bezichtigen is. Stap aan boord en leer alles over het leven van de mariniers.

Een andere fijne plek aan de kust van West-Vlaanderen is Nieuwpoort. Naast relaxen op het strand, maak je je hier klaar voor een mooie wandel- of fietstocht. Aan de kust vind je een lange promenade, die je onder andere langs een van de grootste jachthavens van Europa leidt. Kijk naar een van de vele plezierboten en stop onderweg bij een fotopoort. Deze poorten zijn speciaal gecreëerd om foto’s te maken. De grillige kust op de achtergrond zorgt voor een mooi plaatje.

Populaire bezienswaardigheden in de regio

In de steden in West-Vlaanderen is het goed vertoeven, maar ook in de rest van de regio zit je goed voor vermaak. Ben je op vakantie met kleine kinderen? Dan is een bezoek aan het bekende Plopsaland De Panne een aanrader. In dit themapark kruip je in de huid van Kabouter Plop en Samson en Gert. Of bezoek in de winter de IJssculpturen in Brugge. Deze imposante beelden gemaakt van ijs zullen zeker indruk maken op de kids.

Ben je in West-Vlaanderen? Dan kom je ook op cultureel gebied aan je trekken. Welke stad je ook bezoekt, eeuwenoude gebouwen zijn overal te vinden. Zo vind je bijna overal een stadhuis in typisch Belgische stijl. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Stadhuis van Damme. Dit Gotische bouwwerk is met zijn rode luiken en klokkentorens een lust voor het oog. Stap vooral naar binnen en kijk vanaf het bordes uit over de Damme-Sijsele.

Weer en klimaat

De provincie West-Vlaanderen heeft net als de rest van België een gematigd zeeklimaat. Daarom zijn de winters hier mild en de zomers koel. Net als in ons eigen land is het lastig te voorspellen of je kunt genieten van zon. Maar met zulke historische steden en fijne plekken aan de kust, vermaak je je hier sowieso het hele jaar door.

Ben je klaar om naar West-Vlaanderen op vakantie te gaan?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.