De 10 leukste kindvriendelijke campings

Kayleigh - 27 maart 2025

De 10 leukste kindvriendelijke campings

Kayleigh - 27 maart 2025

Op zoek naar de ideale campingvakantie voor het hele gezin? Geniet van comfortabele accommodaties, een prachtige omgeving en eindeloos veel activiteiten voor de kinderen. Dat klinkt als een top vakantie toch? Wij hebben een lijstje gemaakt van de leukste kindvriendelijke campings waar je met het gezin kan genieten van jullie verdiende vakantie!

Côte d'Azur

Op naar Frankrijk

Frankrijk is al jarenlang een favoriete bestemming onder campingliefhebbers. Met alle mooie landschappen, historische bezienswaardigheden en heerlijk eten is dat geen verrassing. Van de leuke kustplaatsen aan de Côte d’Azur tot aan de avontuurlijke bergen van de Alpen, er zit altijd wel wat geschikts tussen in Frankrijk. Ook vind je hier natuurlijk de leukste kindvriendelijke campings met geweldige zwembaden!

Camping Village de la Guyonnière
Camping Village de la Guyonnière

"Prachtige camping, mooie plekken, schoon sanitair, actieve animatie, mooi zwembad met redelijk wat plekken, in de omgeving veel te doen, behulpzaam personeel, niets wat niet bevallen is dus tot volgend jaar!" - Yolentha

Camping La Grande Tortue
Camping La Grande Tortue

"Zoek je een camping met een lekker maar niet te groot zwembad, veel speelgelegenheden, Nederlandse kindjes, een gezellige sfeer op max 30 minuten van allerlei bezienswaardigheden. Hele fijne week gehad. Kinderen (6&9) genoten van springkasteel, het lekkere warme zwembad, heel veel NL kinderen, leuke animatie. Wij vonden de sfeer heel gezellig. XL plek was top, mooie groene camping. Heel goed restaurant wel maar keuze uit 4/5gerechten. Was voor ons prima menu maar kan ook niet je smaak zijn, kwaliteit was uitstekend." - AvdH.

Camping Château de Fonrives
Camping Château de Fonrives

"Een fijne kleinschalige camping met zeer ruime plaatsen. De camping maakt een zeer opgeruimde en schone indruk. Fantastisch zwembad met leuke glijbanen waar de kids zich goed hebben vermaakt. Handdoeken worden weggehaald als ze er te lang liggen zonder iemand erbij, maar dat zou meer een eerder mogen gebeuren. Er word genoeg gedaan en georganiseerd. [...] Er is een eetgelegenheid naast het zwembad ,meer een snackbar maar top pizza’s en lekkere salades en verse patat etc. Een echt restaurant is er niet. De winkel heeft de basis in huis maar een grote Marche is dichtbij. Prima vakantie gehad." - Peter

Camping Atlantic Club Montalivet
Camping Atlantic Club Montalivet

"Geweldig gezellige camping met een super gezellig pleintje, net een klein dorpje. Fijn zwembad voor iedereen. En via een mooi vlonderpad zo op het strand. Minpuntje was bij ons de stand van de stacaravan, staan in een soort van waaier waardoor je tegen de achterkant van de andere caravan aankijkt." - Van Meulen

Camping Sandaya Les Peneyrals
Camping Sandaya Les Peneyrals

"We hebben erg genoten op deze camping met kids van 10 en 13. Mooi schoon huisje. Erg leuk zwembad, voor elke leeftijd iets. Zelfs een verwarmd en ook een overdekt bad. Ook badmeesters bij elk bad. Jongens/mannen moeten wel een strakke zwembroek aan. Erg vriendelijk personeel en de meesten spreken ook Engels. Animatie heeft veel activiteiten, is zeer enthousiast. Het is wel in het Frans waardoor onze kinderen niet durfden. Restaurant hebben we erg lekker gegeten. Heerlijke Italiaanse/soft ijsjes, milk-shake is niet zoals in Nederland, maar is gewoon melk met een smaakje. Leuke winkel afhaal corner. Tussen 15.00-17.00 gesloten en tot 18.00 kan je daar afhalen. Pizza en patat kan je bij het restaurant afhalen. Mooie visvijver, zeer grote vissen worden er gevangen. Beveiliging in de avond Zit je vlakbij het meer dan kan je wel geluidsoverlast hebben van de animatie shows zo'n 3x in de week. Om 23.00 uiterlijk stil." - H. de Jong

Camping Club MS Les Brunelles
Camping Club MS Les Brunelles

"Les Brunelles is een chaletpark. Niks mis mee natuurlijk, maar kampeerplaatsen zijn er niet meer. Blikvanger is het fantastische waterpark dat dit voorjaar is uitgebreid met golfslagbad, stromende "lazy river" en mega glijbaan. Voor de volwassenen is er een apart zen-zwembad. Het water in de zwembaden is aangenaam warm. Voor watervertier hoef je de camping dus niet af. Het park is erg schoon. Het heeft een prima winkeltje met elke ochtend vers (stok)brood. In het restaurant kun je oké eten voor een prima prijs. Het animatie-team is erg actief maar is wel erg "frans" georiënteerd. Dat is misschien het enige minpuntje. [...] Al met al een fijne vakantie gehad op Les Brunelles." - Jack

De zon opzoeken in Spanje en Italië

Een van de meest populaire plekken in Spanje is de Costa Brava, door de heerlijke baaien en levendige badplaatsen zoals Lloret de Mar. Hier vind je allerlei kindvriendelijke campings met uitgebreide faciliteiten zoals zwembaden, speeltuinen en animatieteams die ervoor zorgen dat jouw kinderen zich geen moment vervelen. Ook het Gardameer of de kust van Italië zijn geliefde plekken voor de leukste kindvriendelijke campings. Hier vind je de campings waar je jarenlang zou willen terugkomen en waar je je kinderen leuke nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ziet maken.

Gardameer

Camping Resort Bungalow Park Mas Patoxas
Camping Resort Bungalow Park Mas Patoxas in de Costa Brava

"Super camping. Komen hier al heel wat jaren, ons hele gezin is met deze camping opgegroeid. Afgelopen zomer zijn ze dan echt voor het laatst allemaal met aanhang mee geweest. Maar goed zeg nooit nooit. Nu gaan mijn man en ik alleen en we gaan ons prima vermaken met alle leuke baaitjes en dorpjes in de buurt. Het is ieder jaar weer thuiskomen zeg maar. En het mooie aan de camping is dat vele andere gezinnen ook hier jaarlijks weer terug keren omdat de kids het zo naar de zin hebben. Van klein en groot, altijd wat te beleven voor ze. Wij gaan in ieder geval dit jaar weer heerlijk genieten!!" - Karin

Camping Portofelice
Camping Portofelice in Veneto

"Afgelopen jaar 12 dagen op deze leuke en prachtige camping verbleven. Lekker gegeten bij het restaurant met vriendelijke bediening. Grote winkel met iedere dag verse broodjes. Heerlijk vertoeven bij het zwembad en op het strand. Ja je moet betalen voor de ligbedjes maar daardoor geen last van handdoekje leggen. Leuke animatie en de camping organiseert leuke activiteiten. Onze zoon van 7 jaar had bij het voetbalveld meteen aansluiting met leeftijdgenootjes. Deze camping is zeker een aanrader!" - Monique

Camping Valle Gaia
Camping Valle Gaia in Toscane

"Wij zijn afgelopen september 2 weken op Valle Gaia geweest. Vanaf het vriendelijke onthaal bij de receptie voel je je direct welkom. Er wordt zelfs wat Nederlands gesproken. We mochten zelf onze plek uitkiezen. We hebben onze eigen tent, en dan moet je wel rekening houden met waar er boomwortels zijn, want veel plekken hebben deze wel. Door de droogte was de grond keihard, je moest wel goede haringen hebben anders kreeg je ze er niet in. Het eten bij Pizzagaia is super goed, wij hadden de light my fire pizza als favoriet! Ook is het restaurant boven op de berg, Robin Hood, met waanzinnig uitzicht bij zonsondergang, fantastisch! Super goede service en enorm lekker gegeten! De zwembaden zijn ook super, door het naseizoen was er op alle tijden plek genoeg. Ik vond het sanitair iets minder, in de zin van bijna geen heet water. Ook met afwassen is dit hinderlijk. Verder is het netjes en schoon. Wij komen zeker nog eens terug!" - Sabine

Campingvakantie in eigen land

Nederland staat natuurlijk bekend om zijn vlakke landschap, uitgestrekte weilanden en kenmerkende windmolens. Met eindeloze fiets- en wandelpaden en gezellige steden is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Bovendien biedt Nederland veel kindvriendelijke campings met uitstekende faciliteiten, zoals speeltuinen en animatieteams. Verblijf je bijvoorbeeld in Noord-Brabant? Breng dan zeker een bezoek aan de Efteling: daar moet je minimaal een keer in je leven zijn geweest natuurlijk!

camping Marvilla Parks Kaatsheuvel
Camping Marvilla Parks Kaatsheuvel

"Leuk, klein binnenzwembad. Buiten en binnenspeeltuin zijn leuk. Voldoende animatie. Kleine overzichtelijke camping. Drunense Duinen meteen naast de camping. Efteling, Beekse Bergen en voltage in de buurt. Stacaravan was prima." - Simone