3,9 miljoen reviews
Laagsteprijsgarantie
Boek met garantie
/Boekingsvoorwaarden van Zoover

Boekingsvoorwaarden van Zoover

De vakantiekriebel begint al bij het boeken. En bij Zoover houden we dat graag zorgeloos. Daarom lees je hieronder alles wat belangrijk is vóór, tijdens en na je boeking. Duidelijk, eerlijk en zonder kleine lettertjes.

Als je een vakantie boekt via Zoover, ga je akkoord met onze boekingsvoorwaarden én met de reisvoorwaarden van de touroperator, verhuurder of accommodatie waar je boekt.

Lees vóór vertrek ook goed de belangrijke reisinformatie. Daarin vind je alles over bijvoorbeeld je visum, vlucht en reisdocumenten. Heb je daarna nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Je boeking is definitief

Wanneer je bij Zoover je vakantie boekt, geef je de volgende bevestiging:

“Ik ga ermee akkoord dat deze boeking definitief wordt ingeboekt onder de boekingsvoorwaarden van Vakanties.nl en de reisvoorwaarden van de uitvoerend touroperator.”

Zodra je deze akkoordverklaring accepteert én je aanbetaling doet, is je boeking definitief. We plaatsen je boeking direct in de systemen van de touroperator, vliegmaatschappij of het hotel.

Omdat dit proces automatisch verloopt, is het daarna meestal niet meer mogelijk om je boeking kosteloos te wijzigen. Controleer dus altijd goed vóór je boekt of alle gegevens, zoals namen en speciale wensen juist zijn.

Een wijziging brengt kosten met zich mee

Soms gaat er iets mis: een typefout in de naam, of een wijziging in de reisdata. Dat kan gebeuren! We kijken graag met je mee naar wat mogelijk is, maar houd er rekening mee dat:

• het niet altijd mogelijk is om je reis te wijzigen;
  • er kosten aan verbonden kunnen zijn;
  • de hoogte van die kosten afhankelijk is van de voorwaarden van jouw touroperator of accommodatie, én van de beschikbaarheid.

Wij vragen zelf € 25,- administratiekosten per wijziging. Daarbovenop komen eventuele wijzigingskosten van onze partners. We doen natuurlijk ons best om die kosten zo laag mogelijk te houden. Neem bij twijfel altijd even contact op met onze klantenservice, dan zoeken we het samen uit.

Een annulering brengt kosten met zich mee

Soms loopt het anders dan gepland en kun je niet meer op reis. Jammer, maar het kan gebeuren. In dat geval kun je jouw vakantie annuleren. Bij annulering worden altijd annuleringskosten berekend. De hoogte daarvan hangt af van de voorwaarden van de uitvoerende touroperator.

Let op:

• Annuleringskosten zijn niet hetzelfde als je aanbetaling;
  • Ze kunnen oplopen tot 100% van de reissom;
  • Je aanbetaling wordt verrekend met de totale annuleringskosten.

Daarnaast rekenen wij zelf € 50,- administratiekosten voor het verwerken van de annulering.

Je kunt een annulering aanvragen via je Mijn Zoover-account of via onze contactpagina.

Belangrijk: als je annuleert op een zon- of feestdag, telt de eerstvolgende werkdag als officiële annulatiedatum. Dat moment bepaalt ook hoeveel annuleringskosten gelden.

(Medische) essenties en voorkeuren geef je aan voordat je boekt

Heb je een medische essentie of een voorkeur voor je reis? Geef dit altijd door vóórdat je boekt. Zo kunnen we de mogelijkheden eerst checken bij de touroperator, accommodatie of luchtvaartmaatschappij.

Een aanvraag kan tot vier weken voor vertrek. Voor medische voorzieningen of aangepaste transfers kunnen soms extra kosten gelden. We laten je dat altijd vooraf weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Betalen

Bij Zoover geldt: alles helder en op tijd.

• Uiterlijk 42 dagen (6 weken) voor vertrek moet de hele reis betaald zijn;
  • Een week voor die termijn krijg je van ons een vriendelijke herinnering;
  • Bij het boeken betaal je direct een aanbetaling.

Boek je een last minute binnen 42 dagen voor vertrek? Dan betaal je meteen het volledige bedrag bij de boeking. Zo weet je precies waar je aan toe bent, geen kleine lettertjes, geen verrassingen.

Meldplicht bij klachten

We hopen natuurlijk dat alles soepel verloopt tijdens je vakantie. Maar mocht er iets misgaan, laat het ons dan meteen weten. De meeste klachten kun je direct oplossen via de receptie. Kom je er samen niet uit? Wacht dan niet tot je thuis bent.

Meld je klacht meteen bij onze klantenservice, dan kunnen we direct helpen. Let op: als je tijdens je reis geen melding maakt van je klacht, zijn we niet verplicht om die achteraf in behandeling te nemen. Ben je het niet eens met de uitkomst? Vul dan ons klachtenformulier in.

Is je klacht ook daarna niet naar tevredenheid opgelost? Dan kun je tot 24 maanden na afloop van je reis het geschil schriftelijk voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen via www.sgc.nl.

Reisduur

Bij een achtdaagse pakketreis met vervoer zijn er zeven overnachtingen op de bestemming inbegrepen. De heen- en terugreis tellen mee als reisdagen.

Door vluchttijden kan het dus voorkomen dat je niet de volledige periode op je bestemming verblijft. Zoover is hiervoor niet aansprakelijk, de reisdagen horen bij de totale reisduur.

Geldige reisdocumenten en visa

Een goede voorbereiding scheelt een hoop stress. Controleer daarom op tijd of je paspoort of identiteitskaart nog geldig is. In sommige landen moet je reisdocument nog enkele maanden ná terugkomst geldig zijn. Reizen met een verlopen document is niet toegestaan, en het is jouw verantwoordelijkheid om alles in orde te hebben.

Voor bepaalde bestemmingen, zoals Egypte of de Kaapverdische eilanden, heb je ook een visum nodig. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van het juiste visum vóór vertrek. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij de grens.

Publicatie

De plattegronden die je op Zoover ziet, zijn gemaakt in samenwerking met Google Maps. De foto’s bij accommodaties komen van de aanbieders zelf en van enkele (professionele) fotografen.

Die beelden zijn bedoeld om je een indruk te geven van de locatie. In de praktijk kan een kamer, appartement of villa er iets anders uitzien. Zoover is niet aansprakelijk voor kennelijke fouten of verschillen tussen foto’s en werkelijkheid.

Eventuele foutjes of typefouten op de website worden altijd zo snel mogelijk gecorrigeerd. Zo weet je zeker dat je bij Zoover altijd de meest actuele informatie vindt.

Verzekeringen

Een zorgeloze vakantie begint met een goede verzekering. We raden je aan om altijd verzekerd op reis te gaan – zo ben je beschermd bij pech, ziekte of onverwachte kosten. Zonder reisverzekering zijn deze kosten voor eigen rekening.

De voorwaarden van de reisverzekering vind je hier en die van de annuleringsverzekering hier.

Er gelden aanvullende reisvoorwaarden vanuit de touroperator

In de laatste stap van je boeking vragen we je om akkoord te gaan met de reisvoorwaarden van de uitvoerende touroperator. Deze komen bovenop de boekingsvoorwaarden van Zoover. Zo weet je precies welke regels gelden voor jouw specifieke reis.

Bekijk hier de reisvoorwaarden van:

Bekijk ook:

Privacy

Als je een reis via Zoover boekt, hebben we een paar gegevens van je nodig. Denk aan je naam, telefoonnummer, geboortedatum en betaalgegevens.

We vragen alleen wat echt nodig is om jouw vakantie goed te regelen. Je gegevens worden met zorg behandeld:

• we delen ze alleen met partners die ze nodig hebben om je reis uit te voeren;
  • met die partijen hebben we duidelijke afspraken over veiligheid en gebruik;
  • je gegevens worden nooit onnodig bewaard of gedeeld.

We verwerken deze informatie alleen met jouw toestemming en alleen om ervoor te zorgen dat je reis goed verloopt. Trek je die toestemming in, dan kan het zijn dat we de reis niet (helemaal) kunnen uitvoeren.

ANVR

Zoover is een handelsnaam van Vakanties.nl (Zoover International GmbH) en aangesloten bij de ANVR onder nummer 05507.

De ANVR stelt strenge eisen aan kwaliteit, duidelijkheid en betrouwbaarheid. Samen met de Consumentenbond heeft de ANVR de officiële reis- en boekingsvoorwaarden opgesteld, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Zo boek je bij Zoover altijd met vertrouwen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Zoover (Vakanties.nl) is ook aangesloten bij de SGR, onder nummer 3732. Dat betekent dat de reizen die op Zoover.nl en Vakanties.nl worden aangeboden, onder de garantie van SGR vallen.

Wat houdt dat in? Als een reisorganisatie onverhoopt failliet gaat of in financiële problemen komt, zorgt de SGR ervoor dat jij je vooruitbetaalde reissom terugkrijgt.

Onder de SGR vallen onder andere:

• pakketreizen van touroperators;
  • samengestelde reizen via een reisbureau;
  • huur van vakantiehuizen;
  • bus-, trein- en ferrytickets.

Zekerheid, ook als het even tegenzit, wel zo fijn.

Calamiteitenfonds

Zoover is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Als er tijdens je vakantie iets onverwachts gebeurt, zoals een natuurramp, dan vergoedt het fonds de extra kosten die ontstaan doordat je reis moet worden aangepast of afgebroken.

Je betaalt hiervoor €2,50 per boeking, zichtbaar bij het afrekenen. Een kleine bijdrage die een groot verschil kan maken in noodsituaties.

Tot slot

Bij Zoover doen we er alles aan om jouw vakantie soepel te laten verlopen, van het boeken tot het thuiskomen. We houden het graag duidelijk, eerlijk en menselijk, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar. Zo boek je met vertrouwen, en vertrek je met een glimlach.