/Egypte/Nijl

Zonvakantie aan de Nijl

Header Zonvakantie Nijl

Ontsnap en geniet van een zonovergoten vakantie aan de Nijl en ontdek de geschiedenis van Egypte!

4 accommodaties

Over een zonvakantie aan de Nijl

Wat kan ik doen aan de Nijl?

Tijdens een zonvakantie aan de Nijl zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de rivier en geniet van de indrukwekkende tempels, monumenten en landschappen die je onderweg tegenkomt. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de tempels van Luxor en Karnak, of bewonder de prachtige graftombes in de Vallei der Koningen. Voor avontuurlijke reizigers is het ook mogelijk om te gaan duiken of snorkelen in de Rode Zee, die op korte afstand van de Nijl ligt.

Waar verblijf ik?

Langs de oevers van de Nijl zijn er verschillende plaatsen waar je kunt verblijven tijdens je zonvakantie. Cairo, de hoofdstad van Egypte, biedt een mix van moderne en historische bezienswaardigheden. Luxor staat bekend om zijn eeuwenoude tempels en is een populaire bestemming voor cultuurliefhebbers. Wil je liever genieten van een ontspannen strandvakantie? Dan zijn de badplaatsen Hurghada en Sharm-el-Sheikh aan de Rode Zee perfecte opties.

Het weer aan de Nijl

De Nijlregio kent een heerlijk warm klimaat, waardoor het bijna het hele jaar door geschikt is voor een zonvakantie. De zomermaanden kunnen echter behoorlijk heet worden, met temperaturen die regelmatig boven de 40 graden Celsius uitkomen. Als je liever wat mildere temperaturen hebt, dan zijn de lente- en herfstmaanden ideaal. In deze periodes schommelt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius, waardoor je kunt genieten van aangename zonnestralen zonder oververhit te raken.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.