/Frankrijk/Poitou Charentes

Vakantie in Poitou-Charentes

Een gevarieerd gebied in het westen van Frankrijk met heuvels, bossen, moeras, schiereilanden en de Atlantische kust waar je kunt fietsen, wandelen en ontspannen in de zon. Met bijzondere bezienswaardigheden dankzij de rijke historie en idyllische stadjes.

Eigen vervoer
Frankrijk
Poitou Charentes
Verwijder filters

455 accommodaties

Over Poitou-Charentes

Tijdens een vakantie naar Poitou-Charentes ontdek je een klassiek stukje Frankrijk. De uitgestrekte wijngaarden van Charente gaan over in de moerasgebieden van Poitou. Bij de gastronomie van de regio lik je je vingers af en ook voor de meeste zon van het Atlantische kustgebied zit je op de lange zandstranden van Poitou-Charentes gebakken.

Kamperen in Poitou-Charentes

Het gebied Poitou-Charentes is enorm in trek bij kampeerders en er zijn dan ook veel campings te vinden. Voor relatief goedkope vakanties is dit gebied dan ook ideaal. Op veel van de campings in Poitou-Charentes zijn een zwembad, animatieteam en speeltuin aanwezig, wat het gebied ook aantrekkelijk maakt voor ouders met jonge kinderen.

Zo veel te doen!

Als je naar Poitou-Charentes op vakantie gaat, is een bezoekje aan het dorpje Cognac niet over te slaan. De gelijknamige drank wordt onder andere in drie beroemde cognachuizen in dit dorp verkocht: Martel, Hennesy en Otard. Universiteitsstad Poitiers heeft een bruisend centrum met leuke winkeltjes. Verder naar het zuiden ligt het plaatsje Rochefort met rondom een uitgestrekt moerasgebied. In het binnenland vind je heuvels, bossen en polders die doen denken aan de Hollandse variant. Het grote moerasgebied van Poitou-Charentes – ook wel het Groene Venetië genoemd - is heerlijk om doorheen te varen.

Reizen naar Poitou-Charentes

Of je nou op zoek bent naar een zonvakantie of houdt van vakanties waar je actief bezig kunt zijn: in Poitou-Charentes hoef je niet te kiezen. Met de auto lig je binnen een dag op één van de vele stranden. Laat je op Zoover inspireren door de foto’s, video’s en beoordelingen van vakantiegangers die de regio eerder bezochten. Misschien vind je ook nog een mooie last minute naar Poitou-Charentes!

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.