Deze accommodatie heeft een score van 8.4
Over Camping L'Idéal
Camping L'Idéal is een gezellige familiecamping aan de oevers van het prachtige Meer van Annecy. Met een breed scala aan sport- en spelmogelijkheden, een zwembad en een levendig animatieprogramma biedt L'Idéal een actieve vakantie-ervaring voor het hele gezin.
Locatie en omgeving
Camping L'Idéal ligt in Lathuile, in het zuidoosten van Frankrijk, op slechts 500 meter van het Meer van Annecy. Het park is goed bereikbaar met de auto en er is parkeergelegenheid op het terrein. Vanaf L'Idéal kun je gemakkelijk uitstapjes maken naar het charmante stadje Annecy, het middeleeuwse kasteel van Menthon-Saint-Bernard en de indrukwekkende Gorges du Fier. De omgeving van het park leent zich uitstekend voor watersportactiviteiten, zoals zwemmen, zeilen en suppen, maar ook voor wandel- en fietstochten in de omliggende bergen.
Faciliteiten en diensten
Camping L'Idéal biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor een actieve vakantie. Neem een duik in het zwembad of ontspan op het zonneterras. Voor de sportievelingen zijn er sportvelden, tennisbanen, een multisportterrein, een jeu de boulesbaan, een tafeltennistafel en een fitnessruimte. De kleintjes kunnen zich uitleven in de speeltuin, de kinderclubs of het animatieprogramma. In het hoogseizoen worden er regelmatig shows, thema-avonden, sporttoernooien en spelletjes georganiseerd voor een gezellige sfeer. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het restaurant of de bar. Daarnaast is er een supermarkt aanwezig voor de dagelijkse boodschappen. Camping L'Idéal biedt ook fietsverhuur aan, zodat je de prachtige omgeving op eigen tempo kunt verkennen. Ook is er een wasserette aanwezig voor het wassen van kleding. Er is gratis wifi beschikbaar op de camping. Huisdieren zijn welkom, maar moeten wel aangelijnd zijn.
Accommodaties
Camping L'Idéal biedt diverse accommodaties voor een comfortabel verblijf, variërend van ruime staanplaatsen voor tenten, campers en caravans tot comfortabele stacaravans en chalets. Alle accommodaties zijn voorzien van basisvoorzieningen en hebben een eigen buitenruimte waar je kunt ontspannen en genieten van de rust.
Huisdieren zijn welkom op Camping L'Idéal, mits aangelijnd. Er zijn laadpalen beschikbaar voor elektrische auto's. Barbecueën is toegestaan op de camping, of je nu je eigen barbecue meebrengt of er eentje huurt. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Vakantiegangers zijn dol op hun verblijf door de prachtige omgeving, de mooie en nette camping met fijne accommodaties en het goede restaurant. De sportfaciliteiten en het zwembad zijn erg in trek bij jong en oud, net zoals de animatie die vooral leuk is voor kinderen. Het uitzicht op de bergen wordt gewaardeerd, evenals de ruime plekken voor caravans en campers. De mogelijkheid om gratis gebruik te maken van tennisbanen en een bbq te lenen, voegt net dat extraatje toe. Ook het brood en de croissantjes in de ochtend vallen in de smaak. Ondanks enkele minpuntjes, lijkt de combinatie van faciliteiten, activiteiten en de prachtige locatie nabij het meer van Annecy voor velen een reden om terug te komen.
- € 104
Camping Domaine du Cros d'Auzon
CampingGa naar accommodatie*Evt. verplichte kosten ter plaatse staan in het overzicht.
- € 146
Sauna
Tennis
Adresgegevens | 715 route de Chaparon, F-74210 |
Camping L'Idéal
Mooie camping met fijn sportterrein voor de kinderen, goed restaurant, mooie accomodaties en in een schitterende omgeving waar enorm veel te doen is.
Het brood en de croissantjes in de ochtend zijn erg lekker.
Je kunt gratis gebruik maken van de tennisbanen en een bbq lenen (kost je alleen borg).
In de avond regelmatig livemuziek bij het restaurant en de bar. Om 23:00 is het stil op de camping.
Minpuntjes vonden wij: te weinig stoeltjes bij het zwembad en veel handdoekenleggers. Dit was best een irritatiepuntje.
Lopend naar het meer kan maar met veel spullen net iets te ver. Je kan echter heel gemakkelijk vlakbij het meer parkeren. Er is eigenlijk altijd plek.
De stacaravans staat dicht op elkaar waardoor wij op de achterkant van de caravan van de mensen voor ons uitkeken.
Afgelopen jaar in een nieuwe Living Comfort verbleven. Mooie veranda, leuk ingericht maar aankomend jaar kiezen wij toch voor een ander type. Nadeel is dat je de hele dag in de zon zit, er is geen scherm oid, en dat je de auto niet bij de accomodatie kwijt kan. Je moet dus met je bagage boodschappen met een beetje pech best ver lopen. De camping anzich is erg leuk, niet te groot, prachtige ver gezichten, leuke zwembaden. Een opmerking dat de badmeester te streng is kan ik me niet in vinden, hij is ook in voor een grapje en doet zijn best een woordje nl te spreken. Soms mag het bedienend personeel wel iets vrolijker zijn als het druk is, meegemaakt dat 1 dame tegen iemand uitviel omdat ze perongeluk tegen haar aanstote. De barmannen zijn altijd vrolijk daarin tegen. Wij gaan aankomend jaar nog een keer omdat we nog lang niet alles hebben gezien in deze prachtige omgeving.
Wij hebben een hele fijne vakantie gehad met een kind van 3. Animatie is leuk, maar Frans gericht. Speeltuin en zwembad erg leuk voor jonge kinderen. Ruime plekken voor caravans/campers en niet al te dicht op elkaar. Mooi uitzicht op de bergen. Het sanitair wordt goed schoon gehouden, maar is wat gedateerd. Campingwinkel is heel klein, maar ruime keuze aan supermarkten in de buurt. Annecy ligt op een half uur fietsen. Aanrader is het meer rond te fietsen. Houd je niet van steile hellingen? Doe dit dan met de klok mee.
Camping L'Idéal
Voor het eerst aan het meer van Annecy na 10 jaar in Spanje te hebbrn gekampeerd. Geen spijt! Wat een leuke camping! Ook hebben de fransen in zijn algemeenheid ons positief verbaasd. Er is veel veranderd in 10 jaar, alleen maar positief. Fijne camping, mooi zwembad, zeer goed redtaurant met fijne bediening. Wij komen zeker terug!
Mooie nette camping die wij voor het eerst bezocht hebben, mooi zwembad, goed restaurant en vriendelijke receptie.
Wij komen al een aantal jaren op deze camping en het is altijd fantastisch! Prachtige camping, schitterende omgeving, superiors restaurant, lievere medewerkers zijn er niet, heerlijke zwembaden en een ideale omgeving om te fietsen!