Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Rhodos-stad

Header Rhodos-stad, Rhodos, Griekenland

Rhodos-stad is een van de mooiste oude steden van de Griekse eilanden. Het historische centrum staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook de stranden zijn erg populair. De ideale mix tussen cultuur en strand!

Populair
Griekenland
Rhodos
Rhodos Stad
Verwijder filters
Over Rhodos-stad

Het eiland Rhodos ligt ten zuidoosten van Griekenland onder het Turkse Marmaris. Rhodos-stad wordt beschouwd als een van de mooiste oude steden van de Griekse eilanden en ligt op het meest noordelijke puntje van Rhodos. Deze oude havenstad is een populaire vakantiebestemming en alles is hier dan ook afgestemd op toeristen. Toeristen reizen graag af naar Rhodos-Stad vanwege het historische centrum dat is terug te vinden op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ook de stranden maken Rhodos tot een populaire vakantiebestemming.

Het oude centrum van Rhodos-Stad is ommuurd en staat bekend als een van de best bewaarde vestingwerken ter wereld. Als je wandelt over de oude kiezelstenen, kun je je goed voorstellen hoe het vroeger geweest moet zijn om hier te leven. Rhodos is van oudsher een rijk eiland, omdat het lang kon profiteren van zijn strategische locatie als handelscentrum en doorgang naar Egypte. Rhodos is dan ook vaak belegerd vanaf zee door vijandige grootmachten zoals de Byzantijnen en de Turken. Hiervan zie je nog steeds de sporen terug in de oude stad.

Je kunt goed stappen in Rhodos-Stad, wat ervoor zorgt dat deze bestemming ook populair is onder jongeren. ’s Avonds is de oude stad mooi verlicht en zijn er verschillende straatmarkten. Ook vind je in Rhodos-Stad veel toeristische winkels waar je souvenirs, sieraden en kleding kunt kopen. Het eiland Rhodos kent een Middellands Zeeklimaat, waardoor het hier het hele jaar warm is en er in de zomermaanden amper regen valt.

Cultuurliefhebbers die aan het oude stadscentrum niet genoeg hebben, kunnen terecht bij een aantal musea, zoals het archeologisch museum, het volkskunstmuseum of het schilderijenkabinet. Voor de natuurliefhebbers is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan de Vlindervallei. Wil je de rest van het eiland verkennen? Ga dan richting het zuiden naar het plaatsje Lindos. Dit wordt ook wel het witte stadje genoemd vanwege zijn vele witgeschilderde huizen. Het is zeker een aanrader om dit plaatsje te bezoeken. In het zuiden vind je bovendien veel mooie stranden waar je heerlijk tot rust kunt komen.