/Italië/Toscane/Florence

Vakantie Florence

50regiopages Florence Header

Florence is de hoofdstad van de mooie en zonnige provincie Toscane in Italië. Synoniem voor de stad van de kunst. De stad van de mode. De stad van het lekkere eten. Florence is fantastisch, maar je moet er wel de weg weten om het écht fantastico te vinden.

Italië
Toscane
Florence
Eigen vervoer
Verwijder filters

29 accommodaties

Over Florence

Florence is de hoofdstad van de mooie en zonnige provincie Toscane in Italië. Synoniem voor de stad van de kunst. De stad van de mode. De stad van het lekkere eten. Florence is fantastisch, maar je moet er wel de weg weten om het écht fantastico te vinden.

Florence is de geboorteplaats van de renaissance en dat is vandaag de dag nog duidelijk te zien aan de vele paleizen en kerken in deze stijl. Eén van de mooiste is de Dom, die officieel Santa Maria del Fiore heet. Een andere bezienswaardigheid is de Ponte Vecchio, de beroemde bebouwde brug. Ook het Piazzale Michelangelo mag u niet missen. Dit plein ligt op een heuvel en geeft een adembenemend uitzicht over de stad. Als u de stad even wilt ontvluchten, kunt u de Giardino di Boboli bezoeken. In deze in de 16e eeuw aangelegde tuinen kunt u genieten van kunst en natuur.

Florence herbergt enkele van de bekendste renaissance kunstwerken van de wereld. Zo kunt u de David van Michaelangelo bewonderen in de Galleria dell’ Academia. Het beroemdste en mooiste museum is de Galleria degli Uffizi. Dit museum bezit onder meer werken van Michalangelo, Rafaël, Botticello en Leonardo da Vinci en is een echte aanrader als u een citytrip naar Florence maakt. Zorg er wel voor dat u er vroeg bij bent, want rijen van vijf uur lang zijn niet ongebruikelijk.

In het middelpunt van het compacte stadshart prijkt de kleurrijke Duomo. Met de bekende ‘Gouden Deur’ met kerkelijke taferelen, voor de deur. De koepel van dit meesterwerk wordt wel een wonder van architectuur genoemd. Om een zo groot mogelijke koepel te maken, zonder een steunconstructie te gebruiken, ontwierp Brunelleschi heel ingenieus een dubbele koepel. Dit meesterwerk is te bezichtigen via kleine trappetjes, waarna je zo het hoogste punt van de Duomo bereikt en fantastisch uitzicht over Florence hebt. Het is echter wel even in de rij staan om dit hoogtepunt te bereiken. Wij wandelen daarom door naar hét plein, de Piazza della Signoria. David van Michelangelo verwelkomt hier alle bezoekers, of ze nou gewoon doorlopen of op het terras neerploffen om espresso met sorbetijs te nemen. Meer beeldhouwwerken zijn te vinden onder het afdak bij het Palazzo Vecchio én in het belangrijkste kunstmuseum van Florence, de Uffizi. Hier sluiten wij echter wel aan in de rij (in het voor- en najaar is het iets rustiger) en komen oog in oog met de wereldberoemde Botticelli ‘De geboorte van Venus’. Vanzelfsprekend is er véél meer te zien, waaronder ook een enorme collectie (marmeren) beelden die in de lange gangen van het museum staan opgesteld. Op het terras van het restaurant, met uitzicht op het plein en de Duomo, trekt een klein, schattig beeld in een fontein onze aandacht. Veel andere bezoekers die aan een stuk pizza of overheerlijke pasta zitten, hebben dit kleine mannetje niet eens waargenomen.

Gouden Brug

Er is geen ontkomen aan de ‘Gouden Brug’, de Ponte Vecchio, met z’n piepkleine juwelierswinkels over te steken. Als je tenminste de beeldenpracht in de Boboli-tuinen wilt bezichtigen. Of even wilt uitrusten in de schaduw van grote bomen. Een oase van rust en ruimte en je komt hier echt even bij in de schaduwrijke Renaissance tuin vol fonteinen. Speciaal aangelegd voor de familie de Medici. Zij hielden van tuinen én beelden. En dit vind je hier ook zeker terug. Vlak voor de uitgang zit de dikke Lazarus en zwaait je als het ware uit. Weg uit Florence...

Shopping en eten

Naast het rijke cultuuraanbod biedt Florence ook vele shopping mogelijkheden. De stad is namelijk toonaangevend op modegebied. De bekendste winkelstraat is de Via de’ Tornabuoni, waar u alle vooraanstaande internationale modehuizen vindt. De winkels sluiten tussen 13.30 en 15.30 uur. Goed eten en drinken kunt u overal in Florence. Het restaurantaanbod is zeer groot en gevarieerd. Italianen eten laat en beginnen doorgaans pas rond 21.00 uur met het diner. Typisch Italiaans zijn de vele koffiebars, waar men de koffie staand drinkt.

Klimaat

Florence heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. Omdat de temperatuur dan op kan lopen tot 35°C is het aan te raden de stad in het voor- of najaar te bezoeken, als de temperatuur tussen de 15°C en 25°C ligt. De bus is de goedkoopste en snelste manier om u in de stad te verplaatsen. Gaat u Toscane verkennen dan kunt u het beste een auto huren.

Wat zeggen bezoekers over

Florence

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.