/Maleisië/Maleisië/Kuala Lumpur

Vakantie Kuala Lumpur

Kuala Lumpur heeft voldoende bezienswaardigheden voor een geslaagde trip. Het maakt niet uit of je op doorreis bent of alleen de stad aandoet. Daarnaast beschikt de stad over een hip en trendy uitgaanscentrum en kun je winkelen tot je erbij neervalt.

Maleisië
Maleisië
Kuala Lumpur
Verwijder filters

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is zo'n stad die je aandoet op doorreis naar bijvoorbeeld Australië of Nieuw Zeeland. Of als je Maleisië gaat ontdekken. De laatste jaren is het ook als stedenbestemming opgenomen in de gidsen. Een beetje ver misschien voor een stedentrip, maar zonder meer de moeite waard. Kuala Lumpur heeft voldoende bezienswaardigheden voor een geslaagde trip. En het maakt niet uit of je dan op doorreis bent of dat je alleen de stad aandoet. Daarnaast beschikt de stad over een hip en trendy uitgaanscentrum en kun je winkelen tot je erbij neervalt.

Doorgewinterde reizigers hebben het over KL als ze over Kuala Lumpur vertellen. Op zich maakt het niet uit hoe je de Maleisische hoofdstad noemt. KL of Kuala Lumpur is en blijft een fascinerende stad. Net als veel andere wereldsteden in Azië is het hier een ontmoeting tussen oost en west. Imposante, ultra moderne kantoorgebouwen en hotels en even iets verder loop je over een typisch Aziatische markt met standjes vol met opgeknoopte kippen.    

Hoogste ter wereld

Meest in het oog vallende gebouw van Kuala Lumpur is Petronas Twin Towers. Met 452 meter hoogte zijn de Petrona towers de twee hoogste vrijstaande torens ter wereld. Precies wat de voormalige premier Mahathir Mohamad wilde. Wil je je naam aan de vergetelheid ontrukken dan bouw je gewoon de hoogste toren van Azië. In het 88 verdiepingen hoog gebouw bevinden zich kantoren, winkels, maar ook Petronas Philharmonic Hall is er gehuisvest. De winkels zijn luxe. Een van de Petronas Towers is voor bezoek toegankelijk. Helaas moet je dan wel lange rijen wachtenden trotseren. Per dag mogen maar 1000 bezoekers naar boven en sinds de aanslagen van 11 september zijn de veiligheidsvoortschriften erg streng en duurt het even voor je boven bent.

Sultan Abdul Sahmad-gebouw

Een statig gebouw uit 1897. Bood ooit onderdak aan diverse regeringsafdelingen tijdens de periode van het Britse bestuur. Tegenwoordig is het in gebruik als hooggerechtshof en het textielmuseum is erin gevestigd. Het gebouw is door de Moorse cultuur geïnspireerd. Een koperen koepel en de 40 meter hoge klokkentoren maken het gebouw af. Het Sultan Abdul Sahmad-gebouw wordt vooral gebruikt bij belangrijke gebeurtenissen, zoals de parade tijdens de Nationale Feestdag op 31 augustus en het inluiden van het nieuwe jaar. Vlakbij het Sultan Abdul Samad-gebouw ligt Dataran Merdeka, beter bekend als het Merdeka-plein. Het plein omvat een ruimte van 8,2 hectare. Een 100 meter hoge vlaggenmast markeert de plaats waar de Maleisische vlag op 31 augustus 1957 werd gehesen. Daarmee werd de onafhankelijkheid van het Britse bestuur ingeluid.

Masjid Jamek

Deze bijna 100 jaar oude moskee is het belangrijkste gebedshuis van Kuala Lumpur. De slanke minaretten vormen een groot contrast met de ultramoderne gebouwen die erachter liggen. Van ongeveer dezelfde tijd is het Kuala Lumpur treinstation. Ook in dit gebouw wordt de Moorse architectuur weerspiegeld. Het station is in de jaren 80 ingrijpend gerenoveerd. Met behoud van details en historische kenmerken is een modern station ontstaan. Vrij dicht in de buurt van het station vind je Central market. Een drukke markt met veel winkels, gehuisvest in een historisch gebouw. Als toerist kijk je je ogen uit. Van antieke klokken tot edelstenen, sieraden en houtsnijwerk. Neem een extra koffer van huis mee als je hier een morgen naar toe wilt. Geheid dat je die gevuld mee terug naar Nederland neemt.

Het Nationaal Museum

Het gebouw van het Nationaal Museum is gebaseerd op de klassieke Maleise architectuur. De diverse galerijen in het museum geven een interessant overzicht van de geschiedenis, politieke ontwikkeling, cultuur, economie, kunst en de flora en fauna van het land. Op het terrein van het museum zijn permanente vertoningen van oude locomotieven, oude auto's en een replica van een klassiek Maleis paleis. Geopend: dagelijks van 9.00 tot 16.00.

Menara Kuala Lumpur

Deze 421 meter hoge betonnen toren is net iets lager dan de Pretronas Twin Towers. De Toren ligt op de Bukit Nanas, vlakbij het moderne stadscentrum. Bovenin de toren is een observatiecentrum gevestigd en een (draaiend) restaurant van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over KL. Net als bij zoveel van dit soort 'toren'-restaurants is het uitzicht 's avonds helemaal spectaculair. Overigens is het eten in het restaurant prima. Wel moet je even opletten waar de buffeten en toiletten zijn, want door het draaien van het restaurant ben je gauw gedesorienteerd en moet je even lopen om je tafeltje weer terug te vinden.

Putrayaya

Putrayaya is, wat oneerbiedig gezegd, de uit de kluiten gewassen vinexlokatie van Kuala Lumpure. De nieuwe stad ligt zo'n 20 kilometer buiten KL en is de nieuwe regeringshoofdstad. Er is een gloednieuwe, imposante moskee gebouwd en ook het parlementsgebouw ligt er majestueus bij. Verder veel grote gebouwen. Er zijn appartementen en woningen, een haventje en goede wegen. Alleen..............., de stad is bijna leeg. Het lijkt wel of er nog niemand werkt of woont. Putrayaya is net als de Pretonas Twin Towers, een prestigeproject van de voormalige premier Mahatmir bin Mohamad. Ook met Putrayaya (betekent Prins Geluk) wilde hij de natie iets nalaten waaraan zijn naam verbonden is.

China Market

Gek op markten? Dan mag je China Market niet missen. Op deze avondmarkt is alles te koop wat eigenlijk verboden is. Straten vol met Rolexen, Prada tassen en andere gewilde designers artikelen. DVD's met de nieuwste films, soms nog niet eens in de Nederlandse bioscopen te zien, liggen voor een paar euro naar je te lonken. De prijzen zijn een fractie van wat je normaal betaalt. Een nep-Rolex kan je vanaf 5 Euro bemachtigen. Bij sommigen is het overduidelijk dat je een nepper in handen hebt. Maar soms zijn ze zo goed nagemaakt dat je ze niet van echt kunt onderscheiden. Hoewel veel mensen zo'n kopie van een Rolex, Prada- of Gucci tas mee naar Nederland nemen, is het verboden deze neppers in Nederland in te voeren. Als je bij de douane gepakt wordt, kun je alles weer inleveren en in het ergste geval een forse boete aan je broek krijgen. Niet dat iedereen zich daar wat van aantrekt. Do not Spit

Bij de Chinamarket zijn ook legio restaurantjes te vinden. Stalletjes met een paar plastic stoeltjes waar je tussen de Chinese Maleisiërs je hapje op kan peuzelen, tot een soort verzamelhal waar je van allerlei standjes eten kan halen. Opmerkelijk in een van die hallen is het bord 'do not spit'. Veel Chinezen hebben de onhebbelijke gewoonte overal waar ze zijn te spugen. Als dat aan het tafeltje naast je gebeurt is dat minder smakelijk. Vandaar 'Do not Spit' Golden Triangle

Meer behoefte aan wat luxere winkels en eetgelegenheden? Ga dan naar de Golden Triangle. Dit is hét uitgaans- en winkelcentrum van KL. Je vind er luxe winkels, chique restaurants, hippe bars. Omdat dit gebied een uitstekende uitvalsbasis is voor een bezoek aan de stad is het handig als je een hotel zoekt dat binnen deze Golden Triangle ligt.

Kuala Lumpur heeft voor ieder wat wils. Één van de hoogtepunten van deze stad zijn de Petronas Towers en de communicatietoren KL Tower. Deze torens bieden de mogelijkheid om de gehele stad in oogopslagen te bekijken. Grotendeels van de bevolking is Islamitisch. Om deze reden is de stad zeer rijk aan moskeen. De Masjid Negara en de Federal Territory Mosque zijn één van de grootste van de stad. Verder zijn de Batugrotten, China Town en de Central Market zeker het bezoeken waard. Kuala Lumpur heeft tevens diverse musea. Onder andere Muzium Negara (Maleisisch Nationaal Museum), National History museum en Islamic Arts Museum Malaysia zijn hier te bezoeken. Vanuit Kuala Lumpur is het ook mogelijk om te genieten van het land´s indrukwekkende natuur door een bezoek te brengen aan de regenwouden. Op het schiereiland bevinden zich de nationale parken Taman Negra (tevens de grootste van Maleisië), Kenong Rimba Park en Endau Rompin National Park.

De stad is een absoluut winkel paradijs! Het grootste winkelcentrum van de stad is te vinden op de eerste 6 etages van de Petronas Towers. Verder is de mogelijkheid voor winkelen bij onder andere winkelcentra Bukit Bintang, Imbi Plaza, Sungei Wang en Lot 10. Winkels zijn elke dag geopend en de openingstijden zijn gemiddeld van 10:00 tot 22:00. Als het aankomt op restaurants heeft Kuala Lumpur te kust en te keur. In de buurten Jalan P. Ramlee, Jalan Sultan Ismail and Jalan Ampang zijn de meeste bars, lounges en nachtclubs gesitueerd. De stad is makkelijk te verkennen per metro, monorail of taxi.

Klimaat

Omdat Kuala Lumpur constante warme temperaturen kent, is het het hele jaar zeer geschikt om bezocht te worden. Temperaturen zijn het gehele jaar rond de 30 graden. Tijdens het regenseizoen van september t/m april is er echter wel kans op een regenbui.

Wat zeggen bezoekers over

Kuala Lumpur

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.