/Malta

Vakantie in Sliema

Header Vakantie in Sliema

Een vakantie in Sliema op het eiland Malta betekent een vakantie vol cultuur. Vanuit Sliema zijn de meeste plekken op het eiland te bereiken met de bus. In Sliema zelf geniet je van een bruisend uitgaansleven en lekker eten.

Populair
Malta
Over een vakantie naar Sliema

Het plaatsje Sliema is de ideale uitvalsbasis om het eiland Malta te verkennen. Vanaf hier vertrekken bussen naar de meeste plekken op Malta, zodat je geen auto hoeft te huren om de omgeving te verkennen. Bovendien ligt Sliema vlakbij de hoofdstad Valletta. Ga je mee op culturele ontdekkingstocht op Malta?

Bruisend Sliema

Tijdens een vakantie in Sliema verblijf je in een levendige omgeving. Sliema heeft een bruisend nachtleven en is dé plek om te gaan shoppen op Malta. Bewonder tussen het shoppen door de bijzondere bootjes en geniet van het uitzicht op de oude forten die vroeger werden gebruikt om de stad te beschermen. Dat plaatsje dat je in de verte ziet liggen? Dat is Valletta, de hoofdstad van Malta. Een plaats die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie.

Valletta: de culturele hoofdstad van Malta

Valletta is in 2018 benoemd tot de culturele hoofdstad van Europa. Hier zit je voor een beetje cultuur snuiven dus wel goed. Je kunt vanuit je vakantieverblijf in Sliema de bus pakken naar Valletta, maar het is nog leuker om de ferry te nemen. Dit geeft je meteen een mooi uitzicht op de stad.

Naast vanuit de ferry geniet je ook van een mooi uitzicht op de haven in de Upper Barrakka Gardens. Vanaf hier kun je zelfs de drie andere vestingsteden zien liggen. Ook de St. John’s Co kathedraal is een populaire bezienswaardigheid. Hou er rekening mee dat het hier druk kan zijn. Bezoek de kathedraal bij voorkeur aan het begin van de ochtend of aan het einde van de middag. Neem verder rustig de tijd om het oude centrum door te wandelen en de typisch Maltese balkons te bewonderen. Wees blij dat Valletta dichtbij je vakantieverblijf in Sliema ligt, want aan het einde van de dag ben je hier waarschijnlijk nog niet uitgekeken.

De eilanden Gozo en Comino

Een vakantie in Sliema is goed te combineren met een bezoek aan de eilanden Gozo en Comino. Deze eilanden zijn dan misschien wel minder bekend dan Malta, ze doen hier zeker niet voor onder. In Comino bezoek je de Blue Lagoon. Een lagoon met zulk blauw water dat het haast pijn doet aan je ogen. In Gozo kun je als je wilt wel een paar dagen verblijven. Hier kun je namelijk mooie fietsroutes maken over het eiland. Ook ervaar je hier een aangename rust.

Wil jij een culturele vakantie in Sliema combineren met een bezoek aan verschillende eilanden? Boek dan een vakantie naar Malta en vertrek binnenkort naar dit zonovergoten eiland in de Middellandse Zee.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.