/Nederland/Noord-Holland

Vakantie in Noord-Holland

Even uitwaaien langs de kustlijn of cultuur snuiven in het bruisende centrum van Amsterdam? Niets is veelzijdiger dan op reis in eigen land, zoals vakantie in Noord-Holland.

Eigen vervoer
Nederland
Noord-Holland
Verwijder filters

434 accommodaties

Over Noord-Holland

Noord-Holland is een van de twaalf provincies van Nederland en staat bekend om zijn verscheidenheid. Hier kun je in de zomer genieten aan de kust in bruisende badplaatsen als Zandvoort, Egmond aan Zee en Callantsoog. In de wintermaanden kun je hier juist genieten van de frisse zeewind en de rustige stranden. Natuurlijk is de zee met haar stranden prachtig, maar er zijn ook genoeg leuke uitstapjes te maken naar een aantal grote steden in de provincie. Denk aan het prachtige Amsterdam met de kenmerkende oude grachten of Haarlem met zijn historische centrum. Je geniet in deze plaatsen van de kleine steegjes, leuke koffiezaakjes en hippe winkels. Ga je mee op vakantie naar Noord-Holland?

Populaire plaatsen en bezienswaardigheden in Noord-Holland

Een vakantie in Noord-Holland biedt veel mogelijkheden voor een citytrip dankzij de kenmerkende steden en dorpen. Wil je een citytrip naar een stad in Noord-Holland maken? Dan is Amsterdam hier een uitstekende stad voor. In deze wereldstad kun je genieten van oude grachten met de welbekende grachtenpanden. Ook vind je hier veel kunst. Zo staat het bekendste museum van Nederland, het Rijksmuseum, in Amsterdam. Bewonder hier de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en andere bekende kunstwerken. Wil je een avondje uit? Amsterdam heeft een bruisend nachtleven, dus dat moet helemaal goed komen. Ook de hoofdstad van Noord-Holland, Haarlem, biedt veel mogelijkheden voor een leuk dagje uit.

Wil je een langere tijd vertoeven in Noord-Holland? Ook dat kan! Zo telt de provincie naast de grote steden ook veel typisch Hollandse dorpjes. Deze vind je vooral langs het IJsselmeer. Zo ligt hier het dorpje Edam dat bekend staat om zijn wereldberoemde kaas, De Edammer. Ook Volendam is gelegen in Noord-Holland. Een visje eten in dit oude vissersdorp mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie in Noord-Holland. En wie weet spot je een bekende Nederlander. O.a. Jan Smit en Nick en Simon komen hier vandaan en zijn er nog geregeld te vinden.

Een andere bijzondere plek om te bezoeken tijdens je verblijf in Noord-Holland is het eiland Texel. De boot hier naartoe vertrekt vanaf Den Helder en in een half uurtje sta je in een andere wereld. Dit eiland kent een groot natuurgebied, met zowel grote stranden als enorme bossen. In de zomer zit het eiland bomvol met gezelligheid. Vele vakantiegangers genieten dan van de terrassen in een van de zeven authentieke dorpjes. Deze dorpjes kun je allemaal makkelijk met de fiets bereiken, maar ook met de auto of het openbaar vervoer kun je je snel verplaatsen over het eiland. In de wintermaanden is het een stuk rustiger op het eiland. Dus als je op zoek bent naar rust en wilt genieten van de natuur, dan kun je ook in deze periode naar het eiland komen.

Weer en klimaat

Noord-Holland is een provincie waar je zowel in de winter als in de zomer kunt genieten van de typisch Hollandse plekken. Noord-Holland kent een zeeklimaat vanwege de ligging aan de Noordzee. Dit betekent dat Noord-Holland zachte winters heeft met temperaturen van een aantal graden onder het vriespunt tot aan een aantal graden boven het vriespunt. In de zomer lopen de temperaturen soms op richting de 30 graden. Heerlijke temperaturen dus voor een actieve vakantie in zowel de zomer als de winter!

Op zoek naar een veelzijdige vakantie in eigen land? Plan een bezoek aan Noord-Holland.

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.