/Nederland/Waddeneilanden

Vakantie op de Waddeneilanden

Header Waddeneilanden, Nederland

Een actieve vakantie of toch liever de rust opzoeken? Op de Waddeneilanden kan het allemaal. Ga wadlopen of maak een mooie fietstocht langs de duinen, ontspan op een strand of zoek de gezelligheid op de sfeervolle dorpjes.


Eigen vervoer
Nederland
Waddeneilanden
Verwijder filters

185 accommodaties

Over Waddeneilanden

De Wadden vormen een uniek natuurgebied tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken. In de Waddenzee liggen wel vijftig eilanden, waarvan de eerste vijf bij Nederland horen. Ze zijn ieder uniek op hun eigen manier.

De Waddeneilanden vormen samen een uniek natuurgebied waar je door eb en vloed 2 totaal verschillende werelden kan ontdekken. De meer dan 40 eilanden zijn verdeelt over Nederland, Duitsland en Denemarken, en zijn slechts deels bewoond. Het Nederlandse Waddengebied heeft vijf bewoonde en drie onbewoonde eilanden. De vijf bewoonde eilanden Texel, Ameland, Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog hebben elk een uniek karakter. Wanneer je opzoek bent naar rust, natuur, of een actieve vakantie de Waddeneilanden hebben het allemaal. De eilanden zijn ideaal voor een weekendje weg of een korte vakantie in eigen land.

De Waddeneilanden op een rij

Texel

De Nederlandse Waddeneilanden bestaan uit vijf verschillende eilanden. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme en zorgt ervoor dat je elke keer weer opnieuw kunt genieten van de natuur. Texel is het grootste Waddeneiland van de vijf. Hier wonen circa 14.000 inwoners. Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland, wat meteen al laat zien dat Texel beschikt over een rijke natuur. Texel bestaat verder uit verschillende leuke dorpjes om lekker rond te lopen en is ideaal voor een gezinsvakantie. Proef jij een Skuumkoppe (lokaal biertje) of ga je toch voor een Juttertje?

Vlieland

Vlieland staat bekend om zijn uitgesproken karakter. Dit eiland bestaat uit duingebied en heeft maar één dorp. Voor de rest kom je naar Vlieland voor het strand en het bos. Het is ook het kleinste Waddeneiland en het eiland is geheel autovrij. Dit is de ideale plek om verschillende mooie fietstochten te doen. Wanneer je niet van teveel toeristen houdt, dan ben je hier aan het juiste adres.

Terschelling

Terschelling beschikt over verschillende prachtige stranden. Op Terschelling wonen rond de 5000 mensen en Terschelling is na Texel het grootste Waddeneiland. Hier vind je veel uitgaansgelegenheden waardoor het ook een populair eiland is onder jongeren. Verder vind je op dit Waddeneiland volop wandel- en fietsroutes zodat ook actieve vakantiegangers hier aan hun trekken komen. Even tot rust komen? Kies dan voor een middagje op een van de stranden en waai lekker uit aan zee.

Ameland

Ameland wordt door verschillende vakantiegangers gezien als het mooiste Waddeneiland van Nederland. En dat heeft zo zijn redenen. Ameland beschikt over verschillende natuurgebieden, een prachtig zandstrand en is zeer geschikt voor een vakantie met kinderen. Een natuurgebied dat echt de moeite waard is? Dat is Het Oerd. Hier vind je indrukwekkende duinlandschappen.

Schiermonnikoog

Tot slot is Schiermonnikoog een eiland voor de échte rustzoekers. Op Schiermonnikoog wonen ongeveer 950 mensen. Op Schiermonnikoog is het rustig en stil. Stap op de fiets en wandel in een rustig tempo over het eiland.

De Duitse Waddeneilanden

Veel van de Waddeneilanden in Duitsland staan bekend als echte wellness bestemmingen dankzij de zuurstofrijke, pollenarme zeelucht en het mineraalrijke zeewater. Breng een bezoek aan een van de vele wellness centra de eilanden en kom herboren terug.

Bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

Op de vijf Waddeneilanden is er genoeg te zien en te doen. Wij vertellen je graag wat meer over de meest populaire bezienswaardigheden in dit gebied. Op welk eiland je ook besluit je vakantie door te brengen, er is altijd een vuurtoren die een bezoek waard is. Zo zijn reviewers enthousiast over de Vuurtoren op Texel. Je kunt deze vuurtoren beklimmen en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de kust.

Een vakantie op de Waddeneilanden staat verder in het teken van het strand en strandjutten. Ben je benieuwd wat er door de jaren heen allemaal gevonden is door strandjutters? Bezoek dan een van de musea waar je kennis maakt met deze voorwerpen. Op Terschelling breng je bijvoorbeeld een bezoek aan het Wrakkenmuseum en op Texel vind je het Juttersmuseum.

Verder kun je op elk eiland heel goed wandelen en fietsen. Op de Waddeneilanden liggen de mooiste routes op je te wachten die je door de duinen, langs de stranden en door pittoreske dorpen leiden. Tip: neem een picknickmand mee en hou pauze middenin de duinen of aan het strand. Zo komt dat ultieme vakantiegevoel nog meer naar boven.

Accommodaties op de Waddeneilanden

Kamperen bij de boer tot een luxehotelkamer op de Waddeneilanden heeft het allemaal. Tien accommodaties die al jaren goed scoren op Zoover zijn: Hotel Kogerstaete Texel, Hotel DoniaState, Aparthotel Strandplevier Suites, Camping De Duinkant Terschelling, Camping De Hal, Pension In de Witte Handt, Appartement Hoeve Stortum Terschelling, Appartement De Zeeboer van Schylge, en Bed and Breakfast De Moerbei.

Weer en klimaat

Het weer op de Waddeneilanden kan heel anders zijn dan in de rest van Nederland. Over het algemeen schijnt de zon in de zomer vaker en is het de meeste dagen droog. Ideaal dus! In de winter kan het juist weer wat kouder zijn dan op andere plekken in Nederland. De ideale periode om een bezoekje aan de Waddeneilanden te brengen is in de lente en zomer. De temperatuur kan dan wel oplopen tot 30 graden.

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.