Vakantie Porto

Header Porto, Portugal

Gelegen aan de rivier de Douro bevindt zich de hoofdstad van het noordelijke gedeelte van Portugal, Porto. Met ruim 1,5 miljoen inwoners is dit de tweede grootste stad van het land. Porto staat bekend om de productie om de gelijknamige soort wijn.

Portugal
Porto
Porto
Verwijder filters

14 accommodaties

Over Porto

Gelegen aan de rivier de Douro bevindt zich de hoofdstad van het noordelijke gedeelte van Portugal, Porto. Met ruim 1,5 miljoen inwoners is dit de tweede grootste stad van het land. Porto staat bekend om de productie om de gelijknamige soort wijn. Deze levendige oude stad is omringd door bergen en indrukwekkende natuur.

Porto biedt voor ieder wat wils. De drukste en bekendste plein is de Praça da Ribeira. Dit plein, gesitueerd langs de Douro en naast de bekende brug Ponte D. Luís, is overdag vol met terrasjes. In de avonduren is dit de beste plek voor een kroegentocht. Aan de overkant van de rivier, gelegen in de stad Gaia, bevinden zich diverse Caves de Vinho do Porto (wijnfabrieken). De grotere fabrikanten als Calem, Ferreira en Offley vertellen hier hun geschiedenis in hun eigen museum. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen bij het productieproces. In het centrum van Porto zijn o.a. musea als Museu Nacional Soares dos Reis en Museu Romantica te bezoeken. Iets buiten het centrum is het Museu de Arte Contentemporania de Serralves. Porto is een authentieke stad en biedt vele mogelijkheden voor sightseeing. Rondom het grootste plein Aliados bevinden zich de meeste bezienswaardigheden. De populairste kerken genaamd Torre dos Cleridos, Igreija da Lapa en Catedral da Sé zijn zeker een bezoek waard. De stad is goed te verkennen te voet, omdat de grootste bezienswaardigheden niet ver van elkaar af zijn gesitueerd. Echter is er ook de mogelijkheid gebruik te maken een Hop-on Hop-off bus.

Portugezen houden erg van eten en dit is goed te zien in Porto. De meeste restaurants zijn te vinden op en rondom de Ribeira en bij de Baixa do Porto. Voor vis liefhebbers is omgeving van Ribeira een paradijs. Bij Baixa do Porto is er de beste mogelijkheid om de specialiteit van de stad te eten; Tripas a Moda do Porto. De Portugezen eten rond een uur of 20:00 á 21:00. Porto heeft veel shopping mogelijkheden. Baixa do Porto biedt de meeste opties. In dit gebied bevinden zich de meeste winkels.

Portugal heeft een middellands zee klimaat. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot een graad of 40. In de wintermaanden kent het zachte temperaturen rond de 15 °C. Veel winkels zijn maandag t/m zaterdag geopend van 9:00 tot 12:30 en van 14:30 tot 19:00, op zondagen zijn alle winkels gesloten.

Wat zeggen bezoekers over

Porto

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.