3,9 miljoen reviews
8.1
FantastischScore uit

• Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

• Deze accommodatie heeft een score van 8.1

• Voor deze boeking heb je de laagsteprijsgarantie

• 9

Over Monachus Family Resort Sorgun

Bij Monachus Family Resort Sorgun wandel je ’s ochtends zo stralend op het goudgele zandstrand. Dit gezellige familiehotel ligt direct aan zee, klaar voor zwoele zomeravonden en verfrissende duiken. Ontdek hoe je volop geniet van zwemmen, sport en relaxen, terwijl je warme zon op je huid je vakantiegevoel helemaal afmaakt. Dit is écht die vakantie waar je naar verlangt.

De ligging

Monachus Family Resort Sorgun ligt in Manavgat, vlakbij het strand en midden in een levendige omgeving. Je loopt zo het zand op en voelt direct de zoutige zeelucht. Het hotel ligt op ongeveer 3 km van de dichtstbijzijnde winkels en biedt een goede uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. De stad Side ligt op ongeveer 6 km, dus je bent overal snel. Veel plezier in de zon en de zee wacht al op je voor die eerste duik!

Het hotel en de faciliteiten

Binnen voelt het resort warm en gastvrij, met veel ruime, niet-rokerskamers die je echt laten ontspannen. Alles ziet er fris en uitnodigend uit, en je voelt je meteen thuis. Je hebt toegang tot gratis Wi-Fi, een gezellig tuin en een speelplaats voor de kleintjes. Wil je iets speciaals? Neem plaats in de bioscoop of geniet van een drankje aan de poolbar. Voor extra gemak kun je gebruik maken van de roomservice of de washoutlet. De accommodatie biedt daarnaast een conferentiecentrum en diverse winkels voor je dagelijkse behoeften, waardoor alles binnen handbereik is.

Eten en drinken

Bij Monachus Family Resort Sorgun kun je genieten van meerdere restaurants en een koffiehuis, waar je je favoriete hapjes en drankjes kunt scoren. ’s Ochtends start je dag met verse broodjes en een uitgebreid ontbijt, en ’s middags en ’s avonds kies je uit smakelijke maaltijden. Daarnaast is er een strandbar voor die verfrissende drankjes onder de zon. Je kunt er ook voor kiezen om all-inclusive te boeken, zodat je zorgeloos kunt genieten van de buffetten, snacks en drankjes. Een fijne sfeer vol gezelligheid en lekkere smaken wachten op je.

Je betaalt de toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen ter plekke, deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. Sommige faciliteiten, zoals wellness en wateractiviteiten, kunnen extra kosten met zich meebrengen en zijn mogelijk afhankelijk van het seizoen of het weer. Ook kunnen bepaalde voorzieningen tegen betaling zijn of tijdelijk gesloten. Maar maak je geen zorgen: je bent prima voorbereid en hebt alles bij de hand om volop te genieten van je vakantie in dit gezellige resort. Zo ga je ontspannen en vol vertrouwen op pad! Het waterpark kan aan het begin of einde van het seizoen gesloten zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden of de bezetting. Bovendien kan het gebruik van bepaalde waterattracties of faciliteiten tegen betaling zijn. Controleer bij aankomst de actuele openingstijden en eventuele kosten.

Vakantiegangers genieten van de gezellige sfeer en de mooie tuinen van het hotel. Ze waarderen de grote, schone kamers met vooral een prachtig uitzicht. Het eten krijgt veel lof, vooral de variatie en toetjes. De foodbar met live cooking en kinderbuffet maken het restaurant aantrekkelijk. Het zwembad en de glijbanen stralen plezier uit, ideaal voor gezinnen. Het animatieteam doet hun best om een levendige sfeer te creëren en zorgt voor leuke momenten met entertainment. De lieflijke omgeving, de subtiele geluiden van de zee en het zonnetje dat de tuin verlicht, zorgen voor een zomers gevoel dat de herinneringen warm houdt. Een vakantie vol zon, gezelligheid en een vleugje ontspanning, daar houdt iedereen van.

• Discotheek

• 9

Prima behalve de kamer
Door Olaf op 09-08-2025
Gereisd met oudere kinderen

.Voor een UAI formule eten van hoge kwaliteit. Zoals in elk resort ben je het na een dag of 10 wel zat. Neemt niet weg dat er ruime variatie was, redelijk veel live cooking, en goed op smaak. Het kinderrestaurant met buffet zag er uitzonderlijk goed uit.
Zwembad, tuin, glijbanen, strand niks op aan te merken maar ook niks wat er boven uit sprong
Animatie, verkopers aanwezig maar niet opdringerig. Dat is een plus.
Personeel ok, veelal een beetje duits en weinig engels. Storend was als je om normale cola vroeg, regelmatig zero werd gegeven.
Hygiëne op het resort prima! Kamer schoonmaak dramatisch. In 12 dagen geen schoon beddengoed, vloer niet gedweild,
Kamer, het slechtste wat we in 20+ vakanties naar Turkije hebben meegemaakt. Schimmel in de douche, wc die de helft van de tijd niet doorspoelde, kapotte doucheslang, kapot wasrek, matras waar de veren door heen kwamen, vol met poep vlekken en ga zo maar door. Schandalig voor 5*

Een erg goed hotel zeker voor herhaling
Door Vd Graaf op 22-07-2025
Gereisd met oudere kinderen

Wij hebben erg genoten in dit hotel.
Personeel was aardig. Animatie deed erg hun best en waren echt gezellig.
Het eten was goed.je proefde tenminste wat je at. De kamers waren ruim en schoon, de bedden waren iets minder maar dat is persoonlijk. Zeker voor herhaling

Geen 5 sterren hotel
Door Iris op 26-05-2025
Gereisd met partner

Prima hotel maar absoluut geen 5 sterren, eerder 3 of misschien 4 sterren.
Onze kamer zat vol zwarte schimmel, na het klagen kregen we uiteindelijk een andere kamer met iets minder schimmel.
Eten was Prima, veel keuze, maar wel op de turkse keuken gericht. Het keuken personeel was niet helemaal hygiënisch, want ze zaten aan de rauwe en gare kip met dezelfde tang. De broodroosters waren zwart van binnen en vol vet.
Toetjes waren wel lekker.
Al la carte restaurant waren maar voor een deel open omdat het geen zomer was.
Personeel is opdringerig en onervaren maar wel vriendelijk. Een deel spreekt slecht engels en alleen turks. Cocktail smaken elke keer anders en niet hoe ze moeten smaken.
Entertainment is leuk en de zwembaden zijn prachtig, wel heel goed voor families met kinderen.

Monachus Family Resort Sorgun

Prima hotel maar niet top
Door Ilona op 09-05-2025
Gereisd met jonge kinderen

Eens met de twee voorgaande reviews. Bij wisseling van eigenaar is er m.i. wat achteruit gegaan. Wij zijn in de eerste week van opening in het hotel verbleven. Al veel in Turkije geweest, we hadden meer verwacht van het hotel.
Onze kamer (suite) was prima. Super groot en prachtig uitzicht. Geen balkon. Schoonmaak kwam wel, maar geen poetsdoek gebruikt. Hotel was allemaal erg netjes. Mooie tuinen.
Eten was vooral in het begin vaak op (lege bakken, lange rijen) en miste afwisseling, verbeterde wat in de loop van de week. Maar niet op niveau dat wij verwachtten. Snacks e.d. onduidelijk waar te krijgen.
Veel Nederlanders, dus helaas veel handdoekje leggers. We moesten de wekker niet zetten, maar vrije stoel na het ontbijt bij het zwembad is lastig….. zwembad netjes, zal nog moeten opwarmen door zon. Glijbanen oké, wildwaterbaan drama (er zijn maar 2 banden dus lange rij en je komt steeds vast te zitten in draaikolk). Goed maar niet top.

Mooi hotel , maar er moeten nog veel verbeteren
Door Kato op 09-05-2025
Gereisd met partner

Hotel was net 2 weken open onder de nieuwe naam met allemaal nieuw personeel. De goede revieuws van 2024 zijn helaas niet meer van toepassing. Hotel is prachtig , genoeg animatie en kamers zijn mooi. Eten is goed , doch miste wij variatie en thema's. De aziatische alla carte zoals omschreven in brochure is er niet. Vanuit Hotel krijg je geen enkel info , je moet alles zelf uitzoeken. Veel bar personeel was heel onervaren, wisten het verschil tussen drank niet dus je moest opletten wat ze inschonken . Cocktails waren elke keer anders van smaak, of soms niet te drinken, sommige verstonden geen enkele andere taal dan Turks , dus iets bestellen was soms lastig en snelheid zat er niet in dus soms lang wachten. Doch ze deden echt wel hun best. Veel Nederlanders en Duitsers en Polen in het hotel.
Prima hotel maar er moet hier nog flink gewerkt , en veel verbeterd worden om de score weer zo hoog te krijgen als bij de vorige eigenaar.

Prima, maar te hoog beoordeeld. Een 7,5 is juist
Door Jj op 06-05-2025
Gereisd met jonge kinderen

We hebben een fijne vakantie gehad, al lagen onze verwachtingen hoger door de zeer hoge beoordelingen, positieve reviews en mooie foto's.
Naar onze mening verdient dit hotel een eerlijke score tussen de 7 en 8. (Dit was onze vijfde keer in Turkije.)
Het personeel is erg vriendelijk en doet zichtbaar zijn best om het iedereen naar de zin te maken. Daarom heb ik de service hoog beoordeeld, om hen niet tekort te doen.
Toch waren er lange wachtrijen voor vrijwel alles in het hotel. Mogelijk verbetert dit nog, aangezien wij er verbleven in de eerste week na de heropening onder de nieuwe naam.
Het eten was over het algemeen goed, hoewel sommige gerechten niet helemaal gaar waren.
De à-la-carterestaurants hebben we niet bezocht, omdat we van andere gasten vooral negatieve ervaringen hoorden.
De ligging is prima; je kunt met een dolmuş naar Side of Manavgat voor €1,50 per persoon. Wij vonden vooral het oude Side erg mooi.