Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Deze accommodatie heeft een score van 8.5
Over Camping Sandaya Etruria
Stel je voor: je loopt zo met je slippers uit en ploft neer op het zandstrand. Camping Sandaya Etruria ligt in de prachtige Toscane, vlakbij zee, en biedt een stralende mix van ontspanning en plezier. Met dat gloednieuwe waterpark, gezellige restaurant en volop activiteiten wacht hier jouw ideale vakantie vol herinneringen en vakantiekriebels.
De ligging
Camping Sandaya Etruria vind je in Toscane, bij de zee, juist tussen zandstranden en dennenbomen. De camping ligt op 14 hectare in een heerlijk dennenbos, dat zorgt voor schaduw en rust. De stranden van Marina di Castagneto Carducci bereik je makkelijk, perfect voor lange zomerse dagen. Met de auto ben je snel op de camping en in de buurt vind je volop te doen — van watersporten tot wandelingen door het mooie landschap. Zin in dat eerste duik in de zee of een strandwandeling bij zonsondergang? Hier begint jouw Toscane-ervaring echt raak.
Camping Sandaya Etruria voelt als een warm thuis, omgeven door rust en volop plezier. Het waterpark met zwembad, wellnessbaan en een grote lagune voor kinderen met waterspelen, glijbanen en fonteinen zorgt voor volop waterpret. Jij plonst zo in het verfrissende water, terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderspeeltuinen en de club. 's Avonds is er altijd iets te doen: van danslessen tot muzikale shows en toneelstukken. Wil je lekker blijven eten? Probeer de lokale smaken in het restaurant of geniet van een romantisch aperitief bij de strandbar, mét uitzicht op de ondergaande zon. Het hotelgevoel wordt compleet door de supermarkt met lokale producten, zodat je altijd iets lekkers hebt om thuis lekker te smikkelen.
Op camping Sandaya Etruria heb je volop keus voor lekker eten en drinken. Het restaurant en de pizzeria serveren Toscaanse specialiteiten die je meteen zin geven in vakantie. Of je snakt naar een snelle hap bij de strandbar, waar je ook ligstoelen en waterfietsen kunt huren. Elke dag begin je met verse broodjes voor een relaxte ontbijter, en 's avonds geniet je van de gezellige sfeer met muziektheater of een danssessie. Alles voelt eenvoudig en lekker, perfect om je vakantie nog gezelliger te maken.
Voor je vertrekt, is het handig om te weten dat de toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen nog niet zijn inbegrepen en ter plekke afgerekend moeten worden. Sommige faciliteiten vragen een kleine vergoeding en kunnen afhankelijk van het seizoen gesloten zijn wegens het weer of onderhoud. De camping biedt een fijne basis voor een geweldige vakantie, en met deze tips ben je goed voorbereid om volop te genieten van alles wat deze Toscaanse plek te bieden heeft.
Voor vakantiegangers straalt camping Hele leuke camping vooral vriendelijkheid en gezelligheid uit. Het eten is goed en makkelijk af te halen, terwijl het zwembad en het strand voor veel plezier zorgen, vooral de kinderen vinden het geweldig. De kampeerplekken zijn ruim en speels ingedeeld, met veel schaduw om te ontspannen. Relaxte sfeer en de mooie ligging aan zee maken het helemaal compleet. Het animatieteam is vrolijk en vriendelijk, al klinkt dat vooral Italiaans en soms lastig voor de Engelsers. De camping biedt leuke uitstapjes naar Elba of Florence en een knus winkeltje met alles wat je nodig hebt. Gezinnen genieten van de rustige, schaduwrijke campingsfeer en de warmte die vaak tot laat in de avond blijft hangen. Een herinnering vol zon, zee en vrolijkheid.
BBQ toegestaan
Parasols
Zandstrand
Adresgegevens | Via della Pineta, 57022 |
Camping Sandaya Etruria
Hele leuke camping. Zeer goed eten die je makkelijk ook kunt afhalen. Ook zeer snel klaar. Wij stonden meer aan de achterkant van de camping. Wij hebben geen last ondervonden van de animatie, maar hoe dichter je bij de ingang/uitgang van de camping staat, hoe harder het geluid van de animatie. Strand was goed. Geen bedjes gehuurd, die nemen we zelf mee. Kinderen vonden het zwembad heel leuk. Er is ook een attractiepark op nog geen 5 minuten rijden. Veel kinder achtbanen, maar ook attracties voor de grotere. Wel meestal geen heet water meer later op de avond.
Leuke gezinscamping. Direct aan zee, leuk zwembad, meer om te spelen dan om te zwemmen. De kampeerplekken zijn speels ingedeeld en ruim. Veel schaduw op de camping. Relaxte sfeer op de camping. Veel Nederlanders en Duitsers die vanaf begin augustus vervangen worden door Italianen.De animatie is vrolijk en vriendelijk, maar spreken alleen Italiaans en slecht Engels. Elke avond een show tot 23:00 uur. Dat hoor je over de hele camping. Een heel groot nadeel is dat het weer er verschrikkelijk vochtig is. We hebben ‘‘s nachts meer dan 90% gemeten. Voor longpatienten geen succes. Wij gaan hier nooit meer naartoe, maar dat komt echt door het weer.
Wij (gezin met 2 pubers van 14 en 16) hebben een topvakantie gehad, mede door het mooie weer én de fijne camping! We verbleven in een safaritent voor 5 personen op een privéplek, met goede bedden, fijne douche en voldoende inventaris. Let op: neem mierenspray mee. Het zwembad is een grote lagune, met ligbedden en een kleiner diep bad. Het restaurant is prima, met vriendelijke prijzen én personeel. Aanraders: pizza’s en pasta met zalm. Winkeltje is klein, maar oké. In de buurt zijn supermarkten, en op de camping een slager, groenteboer en non-foodwinkel. Strand met beachbar is schoon, met toezicht en huurbedjes. Camping is netjes onderhouden. Fijne gratis wifi, ook belangrijk met pubers! Minpuntje: hobbelige weg voor de slagboom. Let op je kastjes als je met de caravan komt 😉. Uitstapjes naar Elba of Florence zijn echte aanraders. Wij hebben genoten!
Dit is een goede camping voor gezinnen! Van kleine kids tot pubers; er is van alles wel wat aanwezig qua Nederlanders. Ook de Italianen zelf zijn hier te vinden. Er wordt hard gewerkt door de medewerkers. Goed supermarktje, slager en groentenboer. Daarnaast nog een campingwinkeltje met allerlei spullen. Nette service in de barretjes. Schone toiletten en douches die zeker 3x per dag worden schoongemaakt. En tja, tussendoor is het dan even vies maar dat is ook heel logisch toch? Goede restaurants met wisselende menu’s en heel schappelijk qua prijs. Leuke animatie die om 23:00 afgelopen is, heeft veel sfeer en daarna alles heerlijk rustig. Zwembad en strand zijn op loopafstand. Veel speelgelegenheden voor kinderen en wat oudere jeugd; speeltuintjes, voetbalveld, volleybalveld e.d.. (ook op het strand) Stadjes in de omgeving; niet ver rijden. Wij kwamen hier voor de tweede keer met heel veel plezier!
Wij verbleven op deze camping van 14 augustus t/m 24 augustus in een bungalowtent gehuurd via ROAN. De tent lag aan de kant van het zwembad en onze 2 kinderen van 10 en 11 jaar konden zich goed vermaken. Het zwembad is ondiep en de kinderen waren na een aantal dagen op de glijbaan uitgekeken. Voor gezinnen met kleine kinderen is het zwembad heel goed te doen. Het voordeel van deze camping is dat je aan het strand ligt en ook hier goed kunt vertoeven. Je kunt gratis aan het strand liggen of een bedje en parasol huren. In de periode dat wij er lagen, was de zee de ene dag rustig en de andere dag wat wilder en dit vonden de kinderen prachtig vanwege de (hoge) golven. Het sanitair vonden wij heel goed en hygiënisch in tegenstelling van eerdere reviews. 4x per dag wordt er schoongemaakt en als je viezigheid tegenkomt, wordt dit ook z.s.m. schoongemaakt. Leuke camping met diverse nationaliteiten en diverse plaatsen voor een bezoek.
De camping ligt op een mooie plek aan het strand en onder de bomen waardoor het goed koel is. De camping heeft potentie maar alles is eigenlijk net niet. De strandbar is wel een aanrader, lekkere cocktails voor €5-€7 met zonsondergang.
De hygiëne is ver te zoeken. Het zwembad is niet schoon en ook het toiletgebouw is vies. Er wordt oppervlakkig schoon gemaakt. Veel schimmel op de voegen, stof, spinnenwebben en vooral veel mieren. Bij het zwembad zijn de wc’s erg vies, nog nooit schoon gezien. Het water bij de douches wordt ook regelmatig koud.
De eetgelegenheden zijn prima. Pizza voor €8, niet geweldig maar prima. Bij het grillrestaurant is het beter, al was het ook niet geweldig.
De animatie is vrij aanwezig en duurt tot 23 uur. Dit staat echt onwijs hard (hier is niks aan overdreven). Mensen gaan daardoor laat naar bed waardoor het tot laat rumoerig is.
De camping heeft veel potentie maar het is het net niet.