/België/Luik

Vakantie in Luik

Luik is meer dan de gelijknamige hoofdstad. Ontdek de watervallen van Coo, de historische stadscentra en neem een kijkje bij de beroemde kuuroorden in Spa. De provincie Luik is een ideale bestemming met partner of met het gezin. Voor ieder wat wils!

België
Luik
Eigen vervoer
Verwijder filters

253 accommodaties

Over Luik

Net over de grens met België ligt de provincie Luik met de gelijknamige hoofdstad. Ook wel de stad met vier namen genoemd: Luik, Liége, Lüttich en Lïdje. Met 200.000 inwoners is het een van de grootste steden van België. Luik ligt midden in de Ardennen en wordt gesierd door heuvels en bossen. Als je een groen hart hebt, is een vakantie in Luik een aanrader!

De stad Luik

Luik is een kleine, maar levendige stad. Zo kun je er heel goed winkelen, maar ook opgaan in de lokale cultuur kan prima in deze Belgische stad. Luik heeftterrassen waar je lekker op neer kunt ploffen om garnaalkroketten te eten of van de zon te genieten. Studenten gebruiken de terrassen om hun huiswerk te maken. Luik is namelijk een echte studentenstad met acht hogescholen en een universiteit. Voor een panoramisch uitzicht over de stad moet je even klimmen: op het topje van de Bueren trap kun je Luik van boven bewonderen. Voor de geschiedenisliefhebber is het museum De Grand Curtis een bezoekje waard.

Natuur in Luik

Luik is een groen gebied en er zijn veel plekken om te bezichtigen. Zo heb je de watervallen van Coo, wat als startpunt geldt voor veel wandelroutes. En als we het dan toch hebben over wandelen: daar is natuurpark Botrange heel geschikt voor! Ben je met kinderen op vakantie in Luik dan is Forestia aan te raden. Een dierentuin en avonturenparcours voor kinderen en volwassenen in een!

Luiks eten

Als je in Luik op vakantie bent moet je ook zeker een Luikse wafel proeven. Het liefst samen met een echt Luiks jeneverkoffietje en een bol vanille-ijs. Zo eten de inwoners van Luik de wafel althans het liefst. Ga je ’s avonds naar een restaurantje, dan is het een tip om de Luikse ballen te bestellen. Hierbij gaat het voornamelijk om de saus die erbij zit: deze wordt gemaakt van de braadresten van gehaktballen, azijn, uien, water en Luikse stroop. Het klinkt wat vreemd, maar het is heerlijk! Wil je ’s avonds nog lekker de kroeg in, dan moet je naar de wijk La Carré, daar zijn vele cafeetjes te vinden. Reizen naar Luik kan makkelijk per auto of trein en zelfs met het vliegtuig. Een last minute naar Luik is zo geboekt, je kunt het hele jaar door een stedentripje naar deze stad maken.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.