3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
SpanjeCosta BravaTossa de Mar

Vakantie in Tossa de Mar

Header Tossa de Mar, Catalonië, Spanje

Tossa de Mar is één van de mooiste bestemmingen aan de Costa Brava. Het is gelegen in een mooie baai, omringd door prachtige rotsformaties en een middeleeuwse burcht. Hier beleef je een geweldige vakantie!

Populair
Spanje
Costa Brava
Tossa de Mar
Verwijder filters
Over Tossa de Mar

Tossa de Mar is een populaire badplaats aan de Costa Brava in Spanje. Vakantiegangers komen hier voor het strand, de heerlijke tapas en de gunstige ligging. De twee brede stranden voor de deur dragen bij aan heerlijke middagen vol zon. Verkoeling zoek je in de zee of in de nauwe straatjes van het oude centrum. Een vakantie in Tossa de Mar biedt veel mogelijkheden voor de strandganger, maar ook voor de liefhebber van cultuur en uitstapjes. Lees je met ons mee of Tossa de Mar een geschikte vakantiebestemming is voor jou?

Tijdens een vakantie in Tossa de Mar is het brengen van een bezoek aan het oude gedeelte van de stad een absolute must. Het is wel even een klim naar Vila Vella, maar dat is het zeker waard. Het oude centrum is omringd door een stadsmuur die stamt uit de twaalfde eeuw. Van oorsprong moest deze muur, tezamen met de Moorish Tower, de stad beschermen tegen piraterij. Vergeet ook niet te genieten van het uitzicht dat je hebt vanaf dit hogere gedeelte van de stad.

Tijdens je vakantie in Tossa de Mar maak je gemakkelijk een uitstapje naar de badplaatsen Blanes en Lloret de Mar. Waar in Tossa de Mar de focus ligt op een rustige strandvakantie, zit je in Lloret de Mar en Blanes juist goed voor een avondje stappen. Maar er is meer te zien en te doen in deze badplaatsen. Zo kun je in Blanes een van de twee botanische tuinen bezoeken en vind je vlakbij Lloret de Mar een spectaculair waterpark. Uiteraard hebben beide plaatsen ook meerdere stranden om uit te kiezen voor een middagje relaxen.

Vanaf je vakantiebestemming in Tossa de Mar is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Barcelona. Deze wereldstad moet je een keer gezien hebben. Bezoek hier bijvoorbeeld de Sagrada Familia of stap binnen bij het Picasso museum. Er gaan ook georganiseerde tours als je liever niet zelf wilt rijden.

Altijd al willen leren duiken? Dat kan tijdens een vakantie in Tossa de Mar. Bij het duikcentrum kunnen zowel beginners als gevorderden terecht. Langs de Costa Brava vind je een aantal prachtige duiklocaties waar je kunt oefenen. Liever een andere watersport doen? Je kunt hier ook waterskiën, windsurfen en kanoën.

Is een vakantie in Tossa de Mar precies wat jij nodig hebt? Boek dan snel jouw vakantie naar deze fijne badplaats aan de Costa Brava.