/Denemarken

Vakantie in Denenmarken

Op zoek naar een veelzijdige vakantiebestemming? Boek dan zeker een vakantie naar Denemarken. Ga voor rust en ruimte naar Jutland, de bruisende drukte in Kopenhagen of ga eilandhoppen bij de eilanden van Funen.

Denemarken
Eigen vervoer
Verwijder filters

488 accommodaties

Over Denemarken

Er worden steeds vaker vakanties naar Denemarken georganiseerd. Reden genoeg om onszelf eens af te vragen waarom reizen naar dit land nu zo populair zijn. Wat valt er bijvoorbeeld allemaal in dit land te zien en te beleven? En hoe zit het met het weer? In welke accommodaties kun je eigenlijk verblijven tijdens je vakantie en hoe zit het met eten en drinken?

Bezienswaardigheden in Denemarken

Vervelen is er tijdens je vakantie in Denemarken niet bij. Er is namelijk van alles te zien en te beleven in dit land. Een van de meest bezochte plaatsen in het land is de hoofdstad Kopenhagen. Je kunt deze stad per fiets verkennen. Breng ook zeker een bezoek aan de kade van de Nyhavn en het Frederiksborg Slot. Voor de kinderen is pretpark Trivoli een echte aanrader. Je kunt eigenlijk niet naar Denemarken op vakantie zonder een van de vele kastelen bezocht te hebben. De meest bijzondere is Egeskov, dat al bijna vijfhonderd jaar oud is. Wie aan Denemarken denkt, denkt overigens vrijwel direct aan Lego. Zowel voor kinderen als volwassenen is Legoland, dat in de buurt van Billand ligt, een echte aanrader. Verder is het land natuurlijk bekend vanwege de mogelijkheden om te vissen. Liefhebbers van de hengelsport vinden dit dan ook een paradijs.

Het weer in Denemarken

Voor veel mensen is het weer tijdens hun vakanties belangrijk. Wanneer je van plan bent om op vakantie in Denemarken te gaan, is het natuurlijk van belang om op de hoogte te zijn van het weer en het klimaat. Voor zonvakanties hoef je dit land in ieder geval niet te bezoeken. Het klimaat van Denemarken lijkt behoorlijk op dat van Nederland met milde winters en niet al te warme zomers. Voor een echte strandvakantie moet je hier dus niet zien. Dat betekent niet dat je hier geen enorm lekkere zomers kunt hebben.

Eten en drinken

Voor goedkope maaltijden moet je niet in Denemarken zijn. Het land heeft echter wel een fantastische keuken waar iedereen die van lekker eten houdt, zeker aan zijn of haar trekken zal komen. Vis is daarbij erg belangrijk. Vrijwel alle gerechten worden klaargemaakt met lokale kruiden en ingrediënten. Hierdoor krijgen de gerechten een unieke smaak die de meeste liefhebbers van eten zeker kunnen waarderen. Ook qua alcoholische dranken is er genoeg te vinden in dit land. De meest bekende sterke drank is Akvavit en het Deense biermerk Carlsberg is inmiddels wereldberoemd.

Accommodaties

Als je op vakantie naar Denemarken gaat, is het belangrijk om een goede uitvalbasis te hebben. Dat is dan ook de reden dat we hier kort de verschillende accommodaties in Denemarken bespreken. Het gaat er hierbij in eerste instantie niet om of het dure of goedkope accommodaties zijn, maar vooral op welke manier je ergens verblijft. Zo vind je hier minder resorts waar je op basis van all inclusive kan verblijven dan in landen waar je op strandvakantie kunt gaan. Grote voordeel daarvan is dat je stukken goedkoper in een hotel kunt verblijven. Het is echter helemaal niet nodig om in een hotel te verblijven.In Denemarken zijn er namelijk ook tal van huizen en appartementen beschikbaar die je kunt huren. Deze verblijven zijn beschikbaar door het gehele land. Of je nu in de buurt van hoofdstad Kopenhagen wilt verblijven, of liever een huis huurt dat veel landelijker is gelegen, het is in dit land allemaal mogelijk. Denemarken kent veel Campings. Voornamelijk aan de kust zijn ze schitterend gelegen, maar door het hele land heen kun je kiezen prachtige Campings, zowel natuurcampings als het luxere glamping zijn ruimschoots vertegenwoordigt.

Praktische zaken

Denemarken is een onderdeel van de Europese Unie en dat maakt het voor ons stukken eenvoudiger om er op vakantie te gaan. Vaccinaties en inentingen zijn bijvoorbeeld overbodig. Je zou in eerste instantie denken dat ook het wisselen van geld overbodig is. Denemarken is echter een van de weinige landen binnen de Europese Unie die af hebben gezien van de invoering van de Euro. In het land wordt dan ook nog steeds betaald met de Deense Kroon. Gelukkig kun je dit geld wel gewoon pinnen. Zelfs een paspoort is niet direct noodzakelijk al dien je jezelf natuurlijk wel te kunnen legitimeren. Omdat het binnen Europa is, volstaat een identiteitskaart echter.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.