/Italië/Emilia Romagna

Vakantie in Emilia Romagna

Italië, het land van het lekkere eten, de ontspannen sfeer en de rijke geschiedenis. Ga op vakantie naar de Emilia Romagna, de regio waar de Adriatische zee je altijd toelacht én waartoe de nog vrij onontdekte steden Ravenna en Ferrara behoren.

Eigen vervoer
Italië
Emilia Romagna
Verwijder filters

119 accommodaties

Over Emilia Romagna

Over Emilia Romagna

Emilia Romagna is een regio in Italië en ligt in het noorden van het land. Het is een veelzijdige vakantiebestemming, die omringd wordt door de Apennijnen in het zuiden, de Adriatische Zee in het oosten en de Po-rivier in het noorden. Het afwisselende landschap, de beroemde regionale keuken en de historische steden maken deze regio tot een favoriete vakantiebestemming in Italië. Ervaar het zelf maar eens!

Tijdens je vakantie in Emilia Romagna geniet je van gerechten met gedroogde parmaham, Parmezaanse kaas en balsamicoazijn, die hier hun oorsprong vinden. Je waant je terug in de tijd van historische steden met paleizen, kastelen en eeuwenoude steegjes. Laat je bijvoorbeeld verbazen door prachtige mozaïeken muren en imposante kathedralen. Het is zelfs mogelijk om flamingo’s te spotten tijdens je vakantie in Emilia Romagna. Wil je je ook laten verwonderen door deze regio? Dan heb je zeker wat aan onderstaande tips.

Populaire plaatsen en bezienswaardigheden in Emilia Romagna

Te doen in de omgeving

Een vakantie naar Emilia Romagna is erg afwisselend. Ga bijvoorbeeld eens naar de historische stad Ravenna. Hier vind je de San Vitale-basiliek, waarvan de muren en bogen bedekt zijn met kleurrijke mozaïeken. Je hebt hier echt even de tijd nodig om je ogen uit te kijken. Vanuit Ravenna kun je bovendien gemakkelijk een uitstapje maken naar San Marino, het kleinste land ter wereld.

Liefhebbers van auto’s zitten al helemaal goed in deze Italiaanse regio. Automerken als Ferrari, Lamborghini, Ducati en Maserati vinden hier hun oorsprong. Een bezoek aan het Ferrari-museum in Maranello is dan ook een echt hoogtepunt voor elke autofanaat. Hier leer je alles over het ontstaan van deze racemonsters.

In het Po Delta Nationaal Park word je verrast door de roze flamingo’s die er wonen. Het beschermde gebied van 54 vierkante kilometer bestaat uit verschillende moerassen, eilanden en meren. Het is daardoor sowieso een geliefde plek onder een flink aantal dieren. Een uniek gebied dat je onder begeleiding van een gids kunt ontdekken.

Populaire plaatsen in de regio

De hoofdstad van de regio Emilia Romagna is Bologna. Een echte kunststad met een groot historisch centrum. Hier is ook de oudste universiteit van Europa gevestigd. Dwaal over het Piazza Maggiore en Piazza Nettuno om eeuwenoude paleizen te bekijken en neem als lunch een heerlijke pasta bolognese.

Wie nog meer cultuur en geschiedenis wil proeven tijdens zijn vakantie in Emilia Romagna, gaat naar Ferrara of Parma. Het zal je niet verbazen dat Parma de geboorteplaats is van de bekende parmaham. In deze stad kun je dan ook heel wat culinaire hapjes verorberen. En dat terwijl je omringd wordt door prachtige kloosters en kathedralen.

Heb je zin om een dagje naar het strand te gaan? Plan dan je bezoek aan kustplaats Rimini. De Italianen zelf komen hier ook graag in het weekend. Je kunt hier verschillende wateractiviteiten doen voor een actief dagje op zee. Het strand bruist bovendien van het leven en is dan ook een populaire uitgaansgelegenheid.

Weer en klimaat in Emilia Romagna, Italië

Ga je in de zomer op vakantie naar Emilia Romagna? Ga er dan van uit dat je heel wat van de zon gaat genieten. Emilia Romagna heeft een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers warm en droog zijn, met gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden. De winters zijn mild en echte kou komt er maar zelden voor. Daarom is deze regio het hele jaar door goed te bezoeken.

Lijkt het je ook geweldig om op vakantie te gaan naar Emilia Romagna? Waar wacht je nog op!

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.