3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
SpanjeCosta BravaLloret de Mar

Vakantie in Lloret de Mar

50regiopages city-inspiration-photos lloret-de-mar

Lloret de Mar is een bruisende badplaats aan de oostkust van Spanje. Feesten en kroegen zijn de sleutelwoorden in Lloret de Mar. Veel jongeren boeken hun vakantie in de zomermaanden dan ook naar deze badplaats.

Populair
Spanje
Costa Brava
Lloret de Mar
Verwijder filters
Over Lloret de Mar

Lloret de Mar ligt aan de Spaanse oostkust in de regio Catalonië. Lloret de Mar staat bekend als een toeristische badplaats waar het vooral in de zomermaanden erg druk kan zijn. Het ligt ten noorden van Barcelona vlakbij andere bekende kustplaatsen als Malgrat de Mar, Blanes en Platja d’Aro. Veel Nederlanders gaan in de zomer naar Lloret, waaronder jongeren die er volop feesten in de vele kroegen en discotheken. Voor een gezellige strandvakantie zit je hier dus goed. Hieronder lees je meer over deze strandbestemming en zijn to do's.

In Lloret de Mar zijn veel winkels afgestemd op toeristen, verwacht dan ook geen haute couture. Je hoeft hier niet bang te zijn je Nederlandse snacks te missen, want er zijn voldoende Nederlandse eet- en drinkgelegenheden. Hou er wel rekening mee dat de Spanjaarden tussen de middag siësta houden en de winkels dan dicht kunnen zijn.

Lloret de Mar kent een Mediterraans klimaat, waardoor er hier het hele jaar door aangename temperaturen heersen en is daarmee een perfecte vakantiebestemming voor zonaanbidders. Lloret de Mar beschikt over twee diepe zandstranden waar je kunt zonnen en zwemmen. Het noordelijk gelegen strand is Platja de Lloret, een erg populair strand onder toeristen. Het zuidelijk gelegen strand is Platja de Se Boadella. Dit strand is wat rustiger en ligt vlakbij een klein kasteel dat je kunt bezoeken: Castell de Sant Joan.

Lloret de Mar ligt bovendien in een natuurrijke omgeving. Je kunt hier wandelen langs de rotspaden met uitzicht over zee of juist kiezen voor een wandeling door het ruige en bergachtige achterland. Ten zuidwesten van Lloret de Mar ligt het Parc Natural de Montnegre-Corredor, een prachtig natuurgebied waar je mooie wandelingen kunt maken.

Lloret de Mar is goed bereikbaar vanaf de internationale snelweg E-15. Vanuit Utrecht door België, Frankrijk en Noord-Spanje is het zo’n 1500 kilometer rijden. Lloret de Mar is niet aangesloten op het spoorwegnet zoals veel andere Spaanse badplaatsen. Het spoorwegnet, dat praktisch langs de gehele oostkust voert, buigt bij het nabijgelegen Blanes af het land in richting Girona. Gelukkig ligt Blanes op slechts twintig minuten rijden en kun je daar wel de trein pakken naar Barcelona. Je kunt er ook voor kiezen om naar Barcelona te rijden, langs de kust is het ongeveer vijf kwartier rijden.

Ook in Lloret de Mar zelf vind je genoeg vertier. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Water World Lloret. Dit is een prachtig waterpark waar je urenlang zwemplezier kunt beleven. Ook zijn er verschillende golfclubs in de buurt waar je een balletje kunt slaan. Liever wat culturele bezienswaardigheden spotten? Pak dan de auto naar Girona. Deze historische plaats ligt op ongeveer een uur rijden van Lloret de Mar en is zeker de moeite waard.