3,9 miljoen reviews
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie in Málaga

Malaga

Málaga is een populaire bestemming aan de Spaanse Costa del Sol. Dankzij het milde klimaat struin je hier elke dag van het jaar langs verschillende highlights, waarbij een bezoek aan het kasteel van Gibralfaro zeker niet mag ontbreken.

2.571 accommodaties

Populair
Spanje
Costa del Sol
Málaga
Verwijder filters

*Excl. SGR (€ 5,00pp) en Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking). Evt. kosten ter plaatse staan in het overzicht.

Over een vakantie in Málaga

Ben je klaar voor een stedentrip naar de zon? Dan zit je goed tijdens een vakantie in Málaga. Dit is de op één na grootste stad van Andalusië en de hoofdstad van de provincie. Met een ligging aan de Costa del Sol geniet je elke dag van de zon. De winters zijn mild met temperaturen van rond de 20 graden en de zomers zijn lekker warm. In Málaga is alles in evenwicht. Hier vind je de perfecte mix tussen stad en strand, maar ook tussen kunst en cultuur. Lees mee en ontdek zelf wat je kunt zien en doen tijdens je vakantie in Málaga.

Stad en strand tijdens je vakantie in Málaga

Stranden zijn er in Málaga genoeg. Van stranden in de buurt van het centrum tot aan stranden waar je in alle rust kunt zonnebaden. Je weet in ieder geval zeker dat er altijd een strand is waar jij je op je plek voelt.

Málaga is naast een strandbestemming een populaire citytrip bestemming met een klein en compact centrum. Zo kun je alle hoogtepunten van de stad te voet verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de imposante kathedraal van Málaga in het hart van het centrum. Ben je een kunstliefhebber? Dan is het Picasso Museum een must see. Deze bekende kunstenaar is geboren in Málaga en in het huis waar hij geboren is, is nu een museum gevestigd. Je bewondert hier schilderijen en andere werken van de Spaanse kunstenaar.

Tijdens een vakantie in Málaga hoort een bezoek aan het Kasteel van Gibralfaro ook thuis op je bucketlist. En dat heeft vooral te maken met de ligging van deze bezienswaardigheid. Het kasteel ligt namelijk bovenop een berg aan de rand van de stad. Een hele klim naar boven, maar het uitzicht is dat dubbel en dwars waard. Kijk uit over de Middellandse Zee en de stad. Tip: je kunt ook de bus pakken naar boven.

Winkelen in stijl

Bovenstaande bezienswaardigheden zijn niet de enige must sees van Málaga. Het straatbeeld alleen al is een lust voor het oog. Zeker wanneer je een middagje gaat winkelen in Calle Marqués de Larios, de winkelstraat van de stad. Typisch Spaanse huizen met roestvrij stalen balkons vol bloemen zijn hier niet weg te denken uit het straatbeeld.

En ben je enthousiast over een vakantie in Málaga en wil je deze veelzijdige stad ontdekken tijdens een strandvakantie? Boek dan zeker je vakantie naar deze badplaats in Andalusië.

Málaga

Geweldige bundel
Door Dave op 09-07-2023
Gereisd met partner

Ik vond het verblijf comfortabel en de locatie goed gelegen. Het was niet te druk en op loopafstand van zowel openbaar vervoer, en stad.

Fantastisch
Door Fiel op 21-08-2022
Alleen gereisd

Het is een hele mooie stad,met lekker eten mooi weer, fijn strand en leuke terrasjes

Hele fijne tijd gehad
Door Maurice en Anita op 24-06-2022
Gereisd met partner

Verblijf was prijs/kwaliteit goed. Hotel Las Vegas , vlak bij strand en goed te lopen naar de stad, lekker ontbijt,

Heeft ons verbluft met schoonheid en karakter.
Door Nina op 04-07-2019
Gereisd met vrienden

Wij hadden een erg fijne airbnb op loopafstand van plaza de la merced en het centrum. Mijn vader en ik gingen er een beetje blanco in, omdat we erg last minute hadden geboekt. We kwamen s'avonds laat aan en toen we s'ochtends alles in daglicht zagen waren we mega enthousiast, binnenstad is authentiek met een vleug vernieuwing erin. Op elke hoek van de straat verkochten ze gefrituurde amandelen, er werd veel ontbeten buiten de deur, we hebben fietsen gehuurd en zijn zo de hele kustlijn afgefietst, we zijn een stukje kust tegengekomen "pedregalejo" de straatjes erachter zijn net uit een film met allemaal gekleurde huisjes. Tijdens fietstocht voor een prikkie verse vis uit de zee op, heerlijk! Nog nooit zo lekker gegeten de 3 dagen dat we er waren 😊 overal kom je pablo Picasso tegen, malaga is zijn geboortestad, mooie historie. Al met al een aanrader, wij gaan in ieder geval binnenkort terug!!

Fantastisch
Door Nikki op 26-06-2019
Gereisd met partner

Heerlijke 2 weken gehad. Wat een prachtige stad. De cathedral beklommen was een super ervaring. Ook de stad en met daarbij het mooie park en de haven. Heerlijk eten en drinken voor een betaalbare prijs en vriendelijke mensen. Kortom fantastisch

Geweldig
Door Lisa op 14-06-2019
Gereisd met vrienden

Iedereen moet erheen, praktisch altijd lekker weer en de combinatie van stad en strand is geweldig. In mei staan alle bloemen mooi in bloei, dus mei je zeker een goede tijd om Malaga te bezoeken.

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.